Just good girl

Темата е заключена.

17.03.14
14:05

Така привет и от мен:) . Казвам се Виктория ,и съм на 21 години , в момента съм кандитстудентка лаборант . Поради лутане ,и търсене ,на моята специалност пропуснах повече от 2 години . Но пък вярвам , че това няма да ми попречи ,да постигна това , което желая . Попринцип сега като изключим ученето разполагам с много свободно време за спорт и за себе си въобще .
Като дете бях доста слабичка, но от 9 клас рязко напълнях .Опитвах всякакви диети и упражения, но те бяха за ден два. После цялата мотивация изчезваше така както се е появила .
От известно време не ям месо , нищо не ме e навело на мисълта да спра месото просто един ден се събудих и реших, че не желая повече да го консумирам.  Чак седмица след това започнах да чета и се интерусавам и открих ,че изборът ми е правилен .
И така вече 3 месеца . Признавам си още ми е трудно със съставянето на дневно меню ,и доста пъти прекалявам със сладкото .
За физическата дейност . Ходя 3 пъти в седмицата на фитнес като имам програма ,но аз съм добавила и мой упражнения .
Програмата ми е следната .
10 минути на колело
Пек дег 3х 15
Разтваряне на крака на абдуктор машина 3 x 20
Коремни преси 3x15
След това
Лек преса 3х 15 с тежести от 10 кг .
Едно на една машинка където лягаш по корем и си сгъваш  краката(все още съм боса с фитнес терминологията и сигурно пиша глупости)
хоризонтален скрипец 3х 15

Нападати с дъмбел 3 x 20
Клякане с лост без тежести  3 x 10
15 мин кардио на кросттренажор .

Вкъщи правя различни комплекси от упражнения с гирички всеки път различни неща .

Да допълня висока съм 1.61 и тежа 57 кг уффф много е знам . И не се понасям направо, а при мен и като отслабна и с 2 кг има видим ефект и като кача пак толкова има видим ефект.

С направата на този дневник целя да ми се регулират грешките във физическата дейност, и храненето . От утре съм решила да започна с войнската диета, и ще видим какви ,ще ги свърша с нея.Изчетох внимателно всичко за нея ,и от утре ще я прилагам .На вас разчитам да ме коригирате за грешки .

Целите са ми .
-отслабване с 7 кг .
-стягане на тялото и покачване на мускална маса . Най-вече сe интересувам от задните части и корема
Но за съжаление за тях не знам на кои упражения да акцентирам и все си мисля как ще си остана дебела и безформена.Мечтата ми е за изваям сексабилно и стегнато тяло ама засега всичко е само в мечтите ми .
-да се храня по здравословно
-да се чувствам добре

Ами това е от мен засега малко по-късно ще напиша и днешното ми меню .

Хубав ден .

17.03.14
14:31

Здрасти, добре дошла. :)

И аз съм сравнително нова тук, но мога да те обнадеждя, че дори за малкото време, в което се фокусирах върху хранене+тренировки определено има резултат и човек започва да се чувства все по-мотивиран. Истината е в малките стъпчици. :)
А, и да не се отказваш, когато има застой! :D

Мога да те приканя да напишеш едно примерно меню, за да може по-опитните да те посъветват какво да промениш.
(При мен НВД се оказа моят режим. Но аз ям месо и то доста. Друго нещо, което за мен промени нещата беше, че се научих да закусвам. Преди не закусвах и бях вечно гладна, ужасно беше. Сега със закусването всичко се промени.
Предполагам НВД би могла да се прилага и с вегетарианство, ако замениш месото с яйца и някои млечни, но не съм сигурна дали резултатите ще са същите.)

За тренировките – лека-полека и бъди много постоянна. Моите тренировки все още предполагам, че звучат като лека загрявка за някои от момичетата във форума, но с малки стъпки виждам, как ставам по-добра и след време ще задобрея сериозно, хехе.

Хайде успех и пиши подробно колкото често можеш! :)

17.03.14
14:44

Здравей  и благодаря :)
Там им е проблема на мен амбицията ми бързо се изпарява ,но вече от 2 месеца ходя във  фитнес залата . Няма засега голям ефект ,но да видим . Сякаш ме е страх ,че никога няма да имам тялото което искам . Снощи се премерих и съм свалила само 1 кг това заради лошото хранене всъщност . Но пък има видима разлика макар и малка .
На мен проблема ми е ,че не знам дали тези упражнения ,които правя са добри ,и като цяло програмата качествена ли е ? Досат теми съм чела тук и н доста хора програмите им се оказват пълна скръб .

А за примерно меню давам това от днес .От утре вече съм с нов режим и ще видим какви ще ги оплескам.

Тренировка във фитнеса(това което правя съм го описала в първият пост чудя се дали вече не е добре да спра програмата и да си правя всуки ден различни упражнения ) . Чувала съм , че е по хубаво да се набляга на свободните тежести и по-малко на машините . Добре ли идея е следващата ми тренировка да има повече свободни тежести и по-малко машини .

Закуска-  7-8 лъжици кис мляко с 2 кисели краставички
Обяд-Крем супа и една сърма  +  полвин парче бисквитена домашна торта
Следобедно -ще хапна портокал
Вечеря- Салата и грах

17.03.14
18:15

казано от Victoria Georgieva на 17.03.14, 14:44:

Сякаш ме е страх ,че никога няма да имам тялото което искам .

Здравей !
Първото,което искам да направиш е да забравиш това изречение! Изхвърли го от мислите си още сега! :) Няма невъзможни неща! Всеки тук е тръгнал от някъде и преследва някакви цели. Дошла си на правилното място:) Има много компетентни хора, които ще ти дадат хубави съвети.
За тренировките- ако смяташ,че вече си се адаптирала към това натоварване и тази схема на тренировките е добре да помислиш за промени. Базовите упражнения са нещо чудесно, но е добре да има някой по-опитен ,който да ти покаже правилната техника.Хубаво е ако има инструктор в залата да се обърнеш към него.
Описвай, премисляй, експериментирай и ще намериш своя път към постигане на целите! :)

Успех! (F)

18.03.14
07:38

Здравей,
  Малко търпение и повече вола и непостижимото става твое ;)
За режима на хранене,не гледай на него като на диета,просто начин на хранене.Старай се да изключиш всички сладки неща,бисквити,нишестета и още много други.С времето ще стане.От мен да знаеш храненето е 70% от добрата физия.Успех с целите :) ще следя какво правиш :)

18.03.14
10:07

June101
Опитвам се да си го избия от главата но засега няма резултат . Става ми гадно като гледам перфектните тела на фитнес моделите ,и се чувствам още по дебела . Точно затова съм тук ,защото от доста време чета форума и виждам ,че хората са компететни , и дават качественни съвети .

Всъщност аз ходя сутрин, а вечер предпочитам да правя упражнения вкъщи ,а инструктора сутрин го няма . Като цяло до обяд идват и по-малко хора пък човека и другаде работи . Затова гледам видеа в сайта и се опитвам да уча сама упражненията .  Надявам се утре да е в залата и да ми покаже мъртва тяга защото тя е по сложна .

Реших да си разчупя малко програмата и да включа повече упражнения с тежести или свободно тегло . А добре ли идея е да почна да тренирам отделни мускулни глупи  или да си продължа с цялото тяло ?

Благодаря много:)

Ха с търпението сме доста скарани, а да не говорим за волята ,но вие тук ми действате много амбициозно .
Всъщност се отказах от войнската диета, не смятам ,че с хранене по 2 пъти на ден и обилна вечеря ще постигна нещо. Реших ,да се храня по 5 пъти на ден с качественна храна .Вчера уж да ям грах обаче хапнах само зелена салата с лимон без олио и 2 сварени яйца

За днес нямам тренировка в залата но ще тренирам двуразово вкъщи, а по-късно съм на разходка до една местност като ходенето е около час . Та няма да ми липсва и физическа дейност .

Хубав и ползотворен ден на всички

18.03.14
11:38

Само да ти кажа, че перфектните тела на фитнес моделите са продукт на много тренировки, много добре изчислен хранителен режим, много добавки и дехидратация. Да не пропускаме и фотошопа, светлината и други фотографски тънкости.

18.03.14
16:30

Не си готова още да разделяш мускулните групи :)

19.03.14
08:55

Ясно ми е че при тях има и доста добавки и здрави тренировки .А всъщност какво ще рече изчистен хранителен режим ?

just m
Знаех си на доста места чета, че начинаещи е добре да тренират цялото тяло .

Та вчера беше страхотен ,и ползотворен ден  . С доста разходки и приятни преживявания тринирах само сутринта ,а не както се бях зарекла, и вечерта. Но пък зa сметка на това почти ,не съм сядала

Хранене 18.03
  08 :00 -Закуска-Купичка кисело мляко с лъжица мед и 4 натрошени орехи+чаша портокалов фреш
11 -Междинно-Банан
13:30 Обяд-Малка чинийка вегетарианска мусака, и 1 филикия пълнозърнест хляб
16:15 Следобедна закуска-1 яйце, 4 лъжици доматено пюре ,и полвин портокал
19:30 Вечеря Зелена салата с малко каперси и 2 лъжици доматено пюре ( тва доматено пюре ми избожда очите )

Тренировка
Напади напред и назад с гиричка от 2 кг(вкъщи нямам друга но днес ще излизам малко на пазар и ще си купя) 3x10
Същото обаче с леко приплъзване и без гиричка 3x10
Глутеус ритник 3x18
Клекове със гиричка зад врата 3x18
Клек със скок 3x18

Махало 3x10
Коремни преси 3x15
Вакууми  3x30

Малко кофти тренировка обаче имах разни проблеми с интернета .

Сега се отправям към фитнес залата и хубав ден на всички.

19.03.14
13:26

Тренировката мина страхотно направо съм като изцедено лимонче а пък и имах страхотна компания и общо взето се получи много добра тренировка .

Тренировка
19.03
Бягаща пътека- 4 км 10 минути
Пек дек- 3х 20
Разтваряне на крака на абдуктор машина 3 x 25
Коремни преси 3x20

Лек преса 3х 10 с тежести от 10 кг +още толкова допълнително
Бедрено сгъване 3х 10
Сгъване на краката от лежанка 3х 18

Напади напред с гирички от 5 кг 2х 15
Напади назад със собствено тегло 2х 20
Клек със скок 2х 20
Клек със лост без тежести- 2х 18(да попитам до края ли да клякам с лоста или до някъде:)

Вакууми 2х 35

Храна 19.03
08 :00Закуска -Купичка кисело мляко с лъжица мед и натрошени 8 ореха
11:00 Междинно-Полвин грейфрут
12:50 Обяд-Омлет от 2 белтъка и 1 едно цяло яйце с ,черен пипер,вегета и 2 накъсани парчета спанак +салата от 2 настъргани моркови ,4 орехови ядки на парчета и малко лимон
16:00 Междинно Ако съм си вкъщи другата полвина от грейфрута, с флийка пълнозърнест хляб върху него сирене чедър на тост, и някакви зеленчуци
19:00 Вечеря .Още не съм решила . Ако ядем риба ще запазя полвината грейфрут като гарнитура, и ще измисля някаква салата .Ако не е това то тогава ще е някаква салата и супа.

19.03.14
13:39

Здравей !
За клека - клякай колкото можеш по-дълбоко при запазване на правилна техника. Малко по малко ще слизаш надолу.
Иначе ще се включа и аз да кажа, че най-важното е да вярваш в собствените си сили и в това, че ще успееш. Трябва ти много постоянство, малко инат и ...време. Чети, учи се и малко по малко идват и резултатите.Не мисли да някакви килограми за сваляне, те не са толкова важни. Спортувай редовно и ще забележиш разликите в тялото си и ще ти харесат.  Наблягай повече на базови упражнения със свободни тежести или собствено тегло . Разбира се, хубаво е да има някой по -знаещ и можещ да ти покаже техниката.
Успех !

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 19.03.14 13:40.

19.03.14
15:54

Ами аз си клякам до долу без проблем .

Точно това за килограмите си мислих дори да сваля само 3 може би тялото ми ще изглежда по друг начин вследствие на тренировките и храненето. Все попадам на хора с някакви странни за мен мерки но като им видя снимка изглеждат уникално . Така че може би си права ,че не трябва да мисля за мерките, а затова което виждам в огледалото,защото то е истината .

Току що си направих филийка пълнозърнест хляб с малко настърган морков ,копър и 1 лъжичка намазано доматено пюре отгоре

Ще си доям и грейфрута ест:D

Малко кофти междинно ама съм малко гладно и чувствам ,че полвината грейфрут няма да ме засити .

И да се похваля ,че сутринта забравих имам си вече компания за фитнес а и някой ще ми помога за базовите упражнения много съм доволна .

Мнението беше редактирано от Victoria Georgieva на 19.03.14 16:25.

19.03.14
16:23

Ами аз от септември насам не съм мърдала като килограми, имам едни 2-3 ту нагоре, ту надолу. Но има огромна разлика в това как изглеждам.
Щом има и “учител” супер ! Всичко ще се подреди, само вярвай в себе си и прави нещата както трябва !

19.03.14
16:31

Дано и при мен стане така . Не държа на цифрите а на това как изглеждам в огледалото .Затоав реших да подаря кантара на приятелка,аз веднъж седмицно ще се меря с метър.

Ами да момчето е много кадърно и си разбира .В Петък ще ми е тренъор той:D

Охх и да попитам току що баба ми донесе купичка крем каремел . А вече съм си изяла междинното ,тоя крем карамел кога мога да го вмъкна в менюто си. Мисля да го изям на вечерята,която ще е супичка .

Тоест решила съм да не се лишавам от сладко напълно ,защото смятам , че едно редче шоколад или купичкa домашен крем карамел няма да ми навредят .По скоро проблема ми е в това кога да ям тези неща ? Като цяло освен тъмен шоколад по редче ,или домашна бисквитена торта по едно парче не ям разни вафли . Обикновенно си ям шоколада сутрин като понякога го стъркам и в млякото и не слагам орехи и мед . Обаче тоя крем карамел .

Мнението беше редактирано от Victoria Georgieva на 19.03.14 16:32.

Здравей Виктория !
Относно сладкото , и аз много обичам и тук таме си хапвам няма как . Но мисля,че точно заради това ми се забавя процеса на отслабване.Ти решаваш . Упех !

19.03.14
22:29

Направих си една готина тренировка от интернет 8 минутна нещо като кардио. Сега нямам възможност да дам линкче .

Вечерях зелена салата с 3 парчета бяло риба ,лимон и сос от кис мляко и копър

Утре за закуска ми имам домашно кисело мляко и мисля да си настъргам малко черен шоколад отгоре .

иил това вече е прекалено :d

Мисля,че няма проблем,стига да не ти става навик :P
А и е в ранната част на деня и предполагам няма да настържеш половин шоколад (giggle) :)

20.03.14
07:09

казано от Victoria Georgieva на 19.03.14, 16:31:

Дано и при мен стане така .
Тоест решила съм да не се лишавам от сладко напълно ,защото смятам , че едно редче шоколад или купичкa домашен крем карамел няма да ми навредят .По скоро проблема ми е в това кога да ям тези неща ? Кат цяло освен тъмен шоколад по редче ,или домашна бисквитена торта по едно парче не ям разни вафли . Обикновено си ям шоколада сутрин като понякога го стъргам и в млякото и не слагам орехи и мед . Обаче тоя крем карамел .

Яж въглехидратите в ранната част на деня,след 16:00 избягвай да похапваш.

20.03.14
08:19

Добро утро на всички:)

Днес имах намерение сутринта да потичам обаче гърлото ме боли малко и не знам дали няма да стане още по зле като тичам в студа .

Днес ще си направя упражненията вкъщи понеже нямам в залата и ше се отдам на холандският език.

Сега си закусвам с домашно кис мляко и две настъргани парчета тъмен шоколад и едно портокалче много ми е вкусно ама много .

Някъде бях чела във форума ,че на закуска може да се яде риба ? Ако съм прочела правилно въпроса е каква и по колко ?

Риба всякаква,по всякакво време :)

20.03.14
09:06

ООо ама и за междинно ли става :D защото вкъщи има и много ми се яде.А до обяд ще ми текат слюнките ...
Трябваше да закуся с нея ама както и да е .

Не знам някой да е надебелял от риба,така че мисля,че няма проблем . Все пак е добре да си я хапваш на основно :)
Някой друг също може да даде съвет :)

20.03.14
11:11

Е аз вече ядах както и да е не е толкова фатално. Не е като да съм изяла един шоколад

21.03.14
10:49

Вчера ме боля гърлото на всичкото отгоре по холандски цял ден учих, и в момента мислите ми текат на този език .Снощи отивам до магазина и си поръчвам на холандски и жената ме гледа едно такова все едно съм луда . :D
Не съм доволна от вчерашната си храна малко прекарих с рибата но ъпк тренирах 2 пъти . С времето осъзнах ,че не е нужно да се храня с многo малко храна ,и после да се натъпча като  прасе . Не съм преяла с нещо вредно ,и това ме успокоява до някъде . Тренировките също минаха добре вече започвам да свиквам да тренирам по два пъти на ден . Преди ми тежеше и ме мързеше ,а сега се чувствам страхотно и пълноценно .

20.03
Храна
08:00 Закуска-Купичка домашно кисело мляко с 2 парчета настърган шоколад и един портокал
10:45 Междинно-2 парчета бяло риба с млечен сос и още един портокал
13:00 Обяд-Две парчета бяла риба в доматен сос и 2 кисели краставички
16:00 Междинно-Тънко парче кашкавал
19:50 Вечеря-Вегетариански ориз ,със салат от маруля и репичкки без олио овкусена само с лимон .

Тренировка -Сутрешна
Doggy Hydrant. -3x15
Donkey Kicks -3x15
Chair Kicks 3x15
Squat Pulse 3x15

Коремни преси 3x15
V press 3x15
Вакууми-3x30

Тренировка-вечерна

Направих ето това
http://www.youtube.com/watch?v=_fvWetQ5KdU

21.03

08 Закуска-Портокал
След тренирвка -пак портокал
12 :30 Обяд -Ориз и салата от репички
После не знам вече ... ще дописвам

Тренировка във фитнеса .

Бягаща пътека- 4 км 6 минути
Пек дек- 3х 20
Разтваряне на крака на абдуктор машина 3 x 25
Коремни преси 3x20

Лек преса 3х 10 с тежести от 10 кг +още толкова допълнително
Бедрено сгъване 3х 10
Сгъване на краката от лежанка 3х 18

Бицепсово сгъване с дъмбели  3х10
Бицепсово сгъване с щанга3х10
Концентрирано сгъване 3х10

Напади с лост без тежести 3х10
Doggy Hydrant. -3x15
Donkey Kicks -3x15
Български клек 3x10
Клек с лост - 3x20

Вертикално повдигане на краката на стенд  2x10

Последното го направих защото компанията ми имаше още една серия и нямаше какво да правя .

Мисля че вече е добре да започна да си разчупвам програмата понеже вече свиквам с нея .Мисля да започан и ето тази програма вкъщи

http://www.bb-team.org/workout/4409_programa-za-stabilen-i-silen-koremen-poyas-i-chast

И да попитам много глупав въпрос .Фитнес програмите ,които са кръстени на разни мъже може ли да се правят и от жени :D питам просто информационно понеже нали уж няма мъжки и женски упражнения .

Вечерната ми тренирвка ще е пак ето това -

http://www.youtube.com/watch?v=p1o7j1myeD4

И смятам Събота и Неделя да си дам малко почивка и без това ще се разхождам много и пак ще е някакво движение . За да имам сили от Понеделник пак.

Хубав ден на всички .

24.03.14
12:57

Тия 2 дни бяха меко казано ужасни. И от към храна и от към всичко въобще .
Понеже цяла седмица тренирах двуразово реших да Събота и Неделя да си почина и да се отдам на релакс и разходки . Ами  хора буквално не се чувствах добре .Чувствах се непълноценно и сякаш не съм направила нещо. В Събота вечерта си бях на село понеже от много време не съм си ходила там и общо взето динамичен ден беше . Обаче в 5 вечерта тръгнах да си правя аз малко упражнения и майка ми заяви ,че започвам да се пристрастявам .Аз се чувствам добре ако спортувам дори и 7 дни в седмицата . Реших да започна НВД и се чудя дали е добра за сваляне на 3-4 килограма и основно искам да изчистя мазнини . Та ето и менюто ми за вчера и Събота . Доста зле беше наистина чак ме е срам да го написа . От днес пак си карам по обичайната процедура . Само няма да мога да тренирам двуразово тези 2 дни и ми е малко кофти но пък няма как .

22.03
Закуска-Хамбургер от пълнозърнеста питка намазана с лютеница,тънко парче кашкавал и листче рукола +1 портокал преди това . С чаша липов чай подсладен с мед.
Междинно-Малко микс от ядки около една шепа .
Обяд-Леща .
Междинно-Полвин портокал
Вечеря -Вегетарианска пица .

23.03
Закуска-от пицата от предишната вечер
Обяд-Зелена салата с парче тофу,парче синъо сирене,обикновенно сирене 3 лъжици консервирана царевиц и 4 маслини.
Междинно-4 солети и едно редче шоколад Милка натурален.И една курабийка .
Вечеря-Леща и салата от моркови овкусена с лимонов сок и захтин .

Мнението беше редактирано от Victoria Georgieva на 24.03.14 13:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1