21.12.13
14:57
Здравейте, от доста време се чудех да пусна и аз една тема и ето че го направих. Искам да опиша моята тренировъчна програма и храненето и ако може да си изкажете мненията ще съм ви много благодарен.
На 16 години съм, около 170-172см висок и тежа 58кг когато започнах бях 55.
Преди да започна да ходя на фитнес съм ходил на лостове,от 3 месеца ходя на фитнес,първите 2 месеца бях на кръгови тренировки а от 1 месец тренирам по тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem.
А за храненето, ям по 2-2,2г протеин на телесно тегло, 4-5г въглехидтрати,1-2г мазнини и по 2000ккал на ден. Имам бърз метаболизъм. Тялото ме е тип ектоморф и искам да кача няколко кг за да не изглеждам като клечка защото въобще не е приятно.
Качил съм около 3кг за 3 месеца това добре ли е? А последните 2 седмици не съм качил нищо, защо?
След първото повторение на вяко следващо слагам повече кг и намалям повторенията с 2.
Почивам между 30-60секунди и по 2мин между серийте.
Здравейте! На 16 години съм, след няколко месеца ставам на 17. Висок съм 172 и тежа едва 60кг типичен ектоморф.
От 3 месеца се храня доста добре и съм качил около 3-4кг но от около 2 седмици не съм качил нищичко. Стаж 6 месеца но първите 3 бяха много зле в храненето, както и в тренировките. Тренирам 4 пъти в седмицата.
Въпроси:
1.Защо спрях да качвам килограми?
2. Да добавя ли нещо към храната?
Хранителния ми режим (всичко е в готово състояние) :
Закуска:
200г овес с мляко и 1с.л мед + един банан
2 цели яйца + 2 филийки хляб с масло
Предобедна закуска:
50г ядки + 100-200мл мляко
Обяд:
100г месо (риба,пиле,телешко) с 250г ориз или 2 големи картофа + салата
2 часа преди тренировка(предимно въглехидрати):
250г ориз или 2 големи картофа + салата и може понякога по 1-2 филийки хляб
100-200мл мляко
30мин преди тренировка:
1 портокал или банан
30мин след тренировка:
банан + 25г ядки
1-2 часа след тренировка:
200г месо + 200г ориз или 2 големи картофа + салата
преди лягане: 25-50г ядки + плод
Пресмятал съм си и ми излиза около 300-500 КЛ(калориен излишък)
Пия по 2-3 литра течности (предимно вода,мляко и понякога сокове)
Благодаря предварително за помоща. Надявам се да ми отговорите.
Мисля че пуснах темата в грешен раздел за което се извинявам. (за първи пят пускам тема)
21.03.14
21:35
казано от Ruusnaka Rusnacheto на 19.03.14, 17:07:
Благодаря предварително за помоща. Надявам се да ми отговорите.
Не се благодари предварително, защото това демотивира евентуалните отговарящи - получили са благодарност, защо да се напъват да отговарят? :D Освен това знаещите тук, като видят правописни грешки се отказват да помагат. :D Но, ако наистина си руснак, може би ще направят компромис и ще се включат.
Въпроси:
Като махнем първите 3 месеца, в които приемаме, че вината е на слабата храна, остават 3 месеца. Това е прекалено малък период, за да очакваш някакви по-големи резултати, особено щом си ектоморф. Друга причина може да е нуждата от повече калории. Това, че си изчислил твоя калориен баланс не означава, че в действителност е толкова - тия таблици са приблизителни. А колко от храната се усвоява също е под въпрос. Например, аз каквото сложа в устата веднага ми се лепи, а ти с твоя бърз метаболизъм си икономически неизгоден и имаш малко КПД. :D Освен това си малък и още растеш. Според моето некомпетентно мнение трябва малко да успокоиш желанията си за бързо, готино тяло и да се настроиш психически за по-бавна трансформация.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 22.03.14 09:08.
казано от Ruusnaka Rusnacheto на 19.03.14, 17:07:
Тренирам 4 пъти в седмицата.
Въпроси:
Преди си тренирал 3 пъти седмично. От колко врене си на 4 дни? Може би е натоварващо за теб и изразходваш много енергия при 4 тренировки?