Препоръки за хранителни добавки за отслабване

22.03.14
15:30

Здравейте приятели :)

На 17.02 започнах да спазвам хранителен режим месец и шест дена “22.03” , вече тежах с цели 8,7 кг. по-малко започнах с 126,1 кг. в момента съм 117,4 кг. Реших да ВИ, послушам и не избързах да си взимам хранителни добавки, но мисля, че към 08.04 ще трябва вече да си купя хранителни добавки, за понижаване на теглото. Значи спрял съм се на няколко вида, както течен л-карнитин така и на капсули. От вас искам само да ми кажете, кои л-карнитин ще ми помогне в начинанието да отслабна още и в същото време да си стегна тялото :) Ето ги и тях:

1.  BIOTECH USA L-Carnitine 100.000 / 500ml Liquid – 40 лв.
2.  AMIX CarniLine Pro Fitness 2000 / 480ml – 34 лв.
3.  AMIX CarniLean 480ml –  43 лв.
4.  AMIX CarniLine ® ProActive 480 ml. – 25 лв.
5.  Pure Nutrition - 100% Pure Yohimbine – 32 лв.
6.  BIOTECH USA Super Fat Burners 120 Tabs. – 23 лв.

Днеска когато се рових, попаднах на този продукт казват, че бил много добър за отслабване и давал много енергия.?

7.  AMIX Detonatrol 90 Caps. - 71 лв.

Първия продукт ми го каза, човека които държи фитнес/а, че бил много добър този л-карнитин. Но аз реших да се доверя на вас, по-опитните в тази сфера. Благодаря предварително :)

Л-карнитинът не помага за отслабване. Кофеинче + тирозин ще ти донесе повече полза :)

казано от Ради Хаджирадев на 22.03.14, 16:08:

Л-карнитинът не помага за отслабване. Кофеинче + тирозин ще ти донесе повече полза :)

Извинявай, но нещо не можах да те разбера? Искаш да кажеш, че покупката на л-карнитин в случая е излишен и няма да ми помогне.? Под кофеинче, имаш впредвид кафе? А тирозин , в кои продукт го има от всичките?

Л-карнитин като добавка не помага за изгарянето на мазнините. Тя е невротрансмитер. Спомага транспортирането на сигнали из тялото. Ще ти помогне за повече фокус и концентрация. Т.е. ефектът му ще е изцяло ментален/когнитивен. Сама по себе си добавката не влияе на горенето на мазнини. И да, знам че не това пише по рекламите, но това, което ти пиша е факт :)

Ако си добре с английския, ето ти няколко неща за четене:

Bipolar Disord. 2006 Oct;8(5 Pt 1):503-7.
Carnitine does not improve weight loss outcomes in valproate-treated bipolar patients consuming an energy-restricted, low-fat diet.
Elmslie JL, Porter RJ, Joyce PR, Hunt PJ, Mann JI.
Abstract
OBJECTIVES:
Carnitine deficiency impairs fatty acid beta-oxidation and may partly explain weight gain in valproate-treated patients. The aim of this study was to determine whether l-carnitine supplementation improves weight loss outcomes in bipolar patients taking sodium valproate.
METHODS:
Sixty bipolar patients with clinically significant weight gain thought to be related to sodium valproate, who had been taking sodium valproate for >or=6 months, were randomized to l-carnitine (15 mg/kg/day) or placebo for 26 weeks, in conjunction with a moderately energy-restricted, low-fat diet. The primary outcome measure was weight change.
RESULTS:
l-carnitine had no effect on mean weight loss compared with placebo (-1.9 kg versus - 0.9 kg) (F = 0.778, df = 1,58, p = 0.381). The number of people in each group able to lose any weight was identical ( = 0, p = 1.0); more patients in the carnitine group (nine versus five) achieved a clinically significant weight loss (>or=5%) but this was not statistically significant (p = 1.0, Fisher’s exact test).
CONCLUSIONS:
At the dose prescribed in this study carnitine supplementation did not improve weight loss outcomes in valproate-treated bipolar patients consuming an energy-restricted, low-fat diet.

Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2000 Jun;10(2):199-207.
L-Carnitine supplementation combined with aerobic training does not promote weight loss in moderately obese women.
Villani RG, Gannon J, Self M, Rich PA.
Abstract
L-Carnitine (L-C) transports fatty acids into mitochondria for oxidation and is marketed as a weight loss supplement. In a double-blind investigation to test the weight loss efficacy of L-C, 36 moderately overweight premenopausal women were pair matched on Body Mass Index (BMI) and randomly assigned to two groups (N = 18). For 8 weeks the L-C group ingested 2 g twice daily of L-C, while the placebo (P) group ingested the same amount of lactose. All subjects walked for 30 min (60-70% maximum heart rate) 4 days/week. Body composition, resting energy expenditure (REE) and substrate utilization were estimated before and after treatment. For the subjects who completed the study (15 P, 13 L-C), no significant changes in mean total body mass (TBM), fat mass FM, and resting lipid utilization occurred over time, nor were there any significant differences between groups for any variable. Conversely REE increased significantly for all subjects, but no between group differences existed. Five of the L-C group experienced nausea or diarrhea and consequently did not complete the study. Eight weeks of L-C ingestion and walking did not significantly alter the TBM or FM of overweight women, thereby casting doubt on the efficacy of L-C supplementation for weight loss.

Мога и още да извадя, но няма смисъл.

Колкото до другата ми препоръка - кофеин на таблетки (почваш с 100мг и ако ти е малко вдигаш на 200мг 25-40мин преди тренировка). Това нещо го комбинираш с аминокиселината л-тирозин (продава се отделно). Дозира се около 2 гр. като може и повече, но появи ли се главоболие, значи дозата ти идва в повече.
Ще ти даде повече енергия и фокус по време на тренировките. Т.е. помощта ще е косвена, но определено ще е по-голяма от тази на л-карнитина. И освен това, кофеинът е далеч по-евтин :)

22.03.14
16:34

Хей, не съм добре с английския, но не видях никъде да е упоменато че Л-карнитина е невротрансмитер! Подпомага утилизацията на мастните киселини в Митохондрийте - така поне пише в текста, който си привел.

BE

22.03.14
16:35

Знам, че съм пуснал тема, но там никой не ми отговаря, а виждам, че разбирате от добавки. Та да попитам има ли прболем, ако пия едно кафе и час след това пия l carnitine?

казано от summertime на 22.03.14, 16:34:

Подпомага утилизацията на мастните киселини в Митохондрийте - така поне пише в текста, който си привел.

Какво прави л-карнитинът, този който е в тялото ни, и какво прави външно приетата добавка са две съвсем различни неща.

Благодаря Ви, за отговорите, но нищо не разбрах. Значи тези добавки, които аз предложих нестават за нищо? Тогава ми препоръчайте добавки, които ще ми помогнат в изгарянето на мазнините. Ще ми дадат повече енергия по време на тренировката.

казано от Ради Хаджирадев на 22.03.14, 16:37:

Подпомага утилизацията на мастните киселини в Митохондрийте - така поне пише в текста, който си привел.

Какво прави л-карнитинът, този който е в тялото ни, и какво прави външно приетата добавка са две съвсем различни неща.

Ради, значи тези неща които ти ги каза сега, ще бъдат много по-полезни в изгарянето на мазнините “отслабването”.? Да ми препоръчаш кои точно да взема? Значи тези които аз предложих, отпадат окончателно?

Да, карнитинът няма да помогне за изгарянето на мазнините. Това което аз написах директно също няма да помогне, но ще ти даде енергия и фокус, което може да довете до по-интензивни тренировки и съответно по-добър резултат. :)

Колкото до тирозин и кофеин.. вземи тези, които излизат евтино. Кофеинът винаги е евтин. За тирозина провери 1-2 сайта, за да намериш нещо на по-приемлива цена.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 22.03.14 17:34.

казано от Ради Хаджирадев на 22.03.14, 17:33:

Да, карнитинът няма да помогне за изгарянето на мазнините. Това което аз написах директно също няма да помогне, но ще ти даде енергия и фокус, което може да довете до по-интензивни тренировки и съответно по-добър резултат. :)

Колкото до тирозин и кофеин.. вземи тези, които излизат евтино. Кофеинът винаги е евтин. За тирозина провери 1-2 сайта, за да намериш нещо на по-приемлива цена.

Ахам, благодаря ти, но за тези 2-та продукт/а до сега четох, че много хора са доволни и са отслабна ли.

BIOTECH USA L-Carnitine 100.000 / 500ml Liquid
AMIX Detonatrol 90 Caps.

Е тогава, има ли хранителна добавка която може ми помогне в изгарянето на мазнините.? Четох един коментар на колега от форума, че л-карнитина помагал за изгарянето на мазнините. Тъй като аз от 2-3 дни започнах да пия по едно средно кафе с сметана преди тренировка и ми помага, но не колкото трябва да е правя си упражненията без проблем, но на някой упражнения не ми помага.

Значи аз ти дадох научни изследвания за да докажа, че това, което казвам, е вярно. Това са данни от опити, правени от хора с докторска степен, проведени с индивиди в изолация с цел доказуемост на причина и следствие (т.е. премахване на външни фактори).

И ти ми казваш, че “коментар на колега от форума” твърдял обратното. Върви да питаш колегата. Аз бях до тук.

казано от Ради Хаджирадев на 22.03.14, 17:50:

Значи аз ти дадох научни изследвания за да докажа, че това, което казвам, е вярно. Това са данни от опити, правени от хора с докторска степен, проведени с индивиди в изолация с цел доказуемост на причина и следствие (т.е. премахване на външни фактори).

И ти ми казваш, че “коментар на колега от форума” твърдял обратното. Върви да питаш колегата. Аз бях до тук.

Добре, де по-спокойно само. Тези ще станат ли?

AllMax Nutrition CAFFEINE 200мг. 100 таблетки КОФЕИН +  Л-ТИРОЗИН табл. 550 мг. * 60 ХЕЛТ ЕЙД

22.03.14
18:13

Л-карнитин/а ще ти помогне много, аз пих преди няколко год. един л-карнитин и ми помогна доста.

22.03.14
18:22

казано от Ради Хаджирадев на 22.03.14, 16:37:

Би ли обосновал мнението си?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1