Съвет за хранителен режим

19.03.14
22:03

Здравейте. На 22 години съм, около 1.82-83 см висок, 81-82 кг. Смятам да започна хранителен режим, който ще зависи доста от финансите ми, които са ограничени. Бюджетът ми за храна на ден е хубаво да е около 8-9 лева. Поради тази причина трябва да си търся по-евтини източници на протеин, а и по-евтина храна като цяло.

Тренирам от доста години, но без режим и с много богат прием на въглехидрати - ориз, тесто, сладко, спагети (не съм смятал, но със сигурност е бил над 600 на ден, грубо казано). Имам малки паласки и мазнини на корема, които искам да изчистя, съответно редовно ще правя кардио.

Хрененето - през около 3 часа.

Първото - овесени трици, които ще смесвам с прясно мляко. 100-150 гр с 200-250 мл мляко.

Второто и третото също ще съдържат малко повечко въглехидрати, защото планирам тренировката ми да е след третото хранене. В този ред на мисли - удобно ли е да ям по 80 гр фъстъци (колкото е пакетчето) в яденето преди тренировка. Има доста мазнини за енергия, както и протеини. Самата тренировка пък е доста интензивна и правя доста повторения, тъй като споменах, че искам да се поизчистя.

Четвъртото ядене ще е бъде това след тренировка и ще се състои в 200-250 гр пилешко месо. Тук е удобно да попитам дали е задължителен приемат на въглехидрати след тренировка, или поне да е минимален? 50-60 гр ориз например?

Храненето ми преди лягане - 250-300 гр извара, с вода или мляко.

Пия по 4-5 литра вода на ден.

Когато имам ранни лекции, ще увеличавам храненият с 1.

Темата беше редактирана от Костадин Боев на 19.03.14 22:10.

Звучи добре според бюджета и времето ти - опитай. :)

А какво мислите за фъстъците преди тренировка? Сега ми хрумна и за русенско варено? 100 грама фъстъчено масло с 3-4 филийки?

22.03.14
18:27

:) Интересно, защо избра да закусваш с овесени трици точно? И втория въпрос, как прецени количеството което да приемаш? А, и трети въпрос - наясно ли със спецификата на овесените трици?

22.03.14
19:10

по-добре смес от явесени ядки+трици (2-3 с.л. трици) или само ядки. аз от няколко месеца съм на тях и им свикнах, даже мисля да спра изцяло хляба (дори вита) и да го заменя с овес

Просто са евтини и видях, че имат малко по-високо съдържание на протеин от овесените ядки. Това е. А какво мислите за храните, които предложих преди тренировка?

23.03.14
09:26

казано от Костадин Боев на 23.03.14, 01:47:

Просто са евтини и видях, че имат малко по-високо съдържание на протеин от овесените ядки. Това е. А какво мислите за храните, които предложих преди тренировка?

Хм, интересно как отпадъка ще има повече белтъци от първичната суровина (giggle). Само да ти кажа, че ако не редуцираш количеството на тези трици, или въобще не ги изключиш, ще патиш след време. Прочети малко за процеса Малабсорбция, и “полезността” на влакнините в големи количества!

Аз, така или иначе ги спирам,че вкусът им е... всъщност няма такъв.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1