Искам си баланса, силата и упоритостта обратно! Wanna make my Angel proud

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте!На 17 съм , в момента тежа 50кг ,164см.Принципно нямам проблеми с килограмите , даже на моменти  се опитвам да кача (стигала съм до 44!)Зимата намалих движението и маалко повечко храна(Маретки , други сладки неща , повечко кола, доста ядки без да се съобразявам колко са калорични ) и към края на февруари бях стигнала 53кг/аз съм с леки кости / напълнях в ханша , дупето и малко в корема.От началото на март ограничих вредните храни и до сега имам свалени 3кг със хранителен режим и спорт.

Ежедневието ми включва 4 хранения , които са почти винаги в еднакви часове - не го правя защото “така трябва” а просто от години ритъма ми е закуска в 7 , обяд между 12:00 или 13:20 , следобедната също се мени 15:00- 16:30 и вечерята никога не е по - късно от 8.Започвам деня си с зелен чай , училище , следобед писане на домашни или разходки , тренировка и след час вечеря.

Вкъщи не се яде пържено , мазно или пък с много сол/това са мои лични предпочитания и така ми е вкусно/.Обичам пилешкото , различните филета , свинско , с рибите съм скарана , но се опитвам да ги включа в менюто си.Като цяло гледам на хапвам от всичко , но в малки количества - това прави диетата ми равномерно балансирана.

Целите ми са да поддържам здравословен начин на живот , да имам хубаво и стегнато тяло с помощта на тренировките ,
искам да видя къде допускам грешки с храненето и не на последно място да покажа на моя много близка приятелка , че храненето трябва да е балансирано , редовно и разнообразно.

Темата беше редактирана от Сия Емилова на 14.11.15 21:40.

Менюто ми за вчера - 22.03
закуска 08:00
зелен чай
1 балък банан
4 с.л. извара
6 бисквитки Мюсли (на Престиж) - какво мислите за тях , аз много ги харесвам и почти всеки ден хапвам по няколко на закуска

обяд - 12:00
1 голяма паничка коприва /варена, със сирене вътре - каквато правят на село/
2 дебели резанчета сирене отделно

следобедна закуска 15:40
половин купичка кисело мляко със смляно ленено семе и чаена лъжичка мед

вечеря 19:10
пилешко на тиган
1/2 шопска салата  , 3 маслини
Изпила съм 6 чаши с вода , 1 чаша сок от малини , 1 чисто кафе Давидоф със следобедната
Тренировки - 2 часа разходка с колело , 15 мин скачане на въже , около един час на ролери и кучето по мен :D

За днес 23.03
закуска 09:00
зелен чай
1 ябълка
2 бисквитки Мюсли
3 с.л извара

обяд 12:00
свинска пържола на скара
паничка таратор
2 лучени кръгчета на скара (мразя лук и само така го ям)
3 маслини

следобедна - 15:10
един голям портокал

вечеря 18:45
малка паничка таратор
половин пържена филийка със сирене отгоре/прясно/ , 2 маслини
Течности за днес - 7 чаши вода , една айрян , една сок от грозде
Тренировка - 15 мин. ходене по стълби , 15мин велоергометър и http://www.youtube.com/watch?v=3gFqHKVUUOY - тези упражнения са уникални!! Има за корем , крака , дупе , цялостна , за баланс и тн

СИ

23.03.14
21:08

Е най-добрата!!! :*

Мерси Сискоо :*

Тия бисквити НЕ стават и изобщо не са “мюсли” :) Същото е в сила за белвита и всички останали.

казано от Adriana Dacheva на 23.03.14, 22:54:

Тия бисквити НЕ стават и изобщо не са “мюсли” :) Същото е в сила за белвита и всички останали.

Ооо определено ми е ясно , че въобще не са най - полезните и тн , но гледам на ям по малко. :)
Някакви предложения за по - здравословни алтернативи ?

24.03.14
18:03

Здравей,
на мен лично този бисквитник много ми харесва за закуска. Има страхотен вкус ;) Пробвай и смятам, че напълно ще замести бисквитите :)
http://www.bb-team.org/recipes/4188_yabalkov-biskvitnik-s-kanela-i-stafidi

казано от magi на 24.03.14, 18:03:

Здравей,
на мен лично този бисквитник много ми харесва за закуска. Има страхотен вкус ;) Пробвай и смятам, че напълно ще замести бисквитите :)
http://www.bb-team.org/recipes/4188_yabalkov-biskvitnik-s-kanela-i-stafidi

Уау! Това изглежда тооолкова хубаво - точно по моя вкус!задължително ще пробвам да го направя утре.
много благодаря (blush)

Менюто за днес 24.03
закуска 06:30
1 банан
4 бисквити Мюсли (видях поста някъде към обед за тях , прикачила съм и снимка от закуската)
2 малки орехчета
зелен чай
2ро похапване 10:35
6-7бр индийско кашу - печено

обяд 12:50
купичка таратор
салата риба тон с маслини  - (1/2 от салата)
нещо като гювеч - 3 картофчета с много зелен боб , моркови - задушени

следобедна 15:50
1 портокал

вечеря 19:00
1/2 купичка таратор
от гювеча 2 картофа с зелени бобчета и няколко морковчета , 1/2 чушка (добавена към яденето после , на скара , обелена после)
5 резанчета чисто пилешко филе
40гр краве сирене
2 маслини
Течности : 2 зелени чая ,  чаши вода
Тренировки: 15мин скачане на въже , 15мин велоергометър , и тези упражнения http://www.fitsugar.com/Victoria-Secret-Model-Butt-Workout-Justin-Gelband-25927250

Меню 25.03
закуска 06:50
зелен чай
1/2 филийка намазана с малко млечна маионеза и отгоре пилешко филе.
1/2 банан
2 орехчета

обяд 13:20
1 купичка таратор
1 чиния грах (правен с червен пипер , малко масло)
4 резанчета пилешко печено (от вакумираните)
1 маслинка

следобедна 16:10
2 моркова
2 лъжички овесени ядки накиснати във вода

вечеря 19:20
1 чиния от днешния грах
50-60гр краве сирене
2 резанчета от пилешкото
Течности - 2 зелени чая , 6 чаши вода
Тренировки -15мин скачане на въже , 13мин велоергометър и http://www.youtube.com/watch?v=3gFqHKVUUOY

И да споделя какво стана с бисквитника който ми предложиха по горе http://www.bb-team.org/recipes/4188_yabalkov-biskvitnik-s-kanela-i-stafidi
Тъкмо се бях наканила на го правя следобед иии... изненада - спря интернета , а аз нямах рецептата преписана и горе долу карам по памет.Сложих една малка и една голяма ябълка (преди това пасирани с блендера на кашичка) , една чаша овесени ядки накиснати във вода , 4 орехчета смляни на прах , малко домашно сладко от смокини - около 2 лъжички , канела за аромат и малко какао за цвят.В оригиналната рецепта имаше да се пече и да се добавят яйца , но тъй като аз не ям реших да ги пропусна и тъй като нямаше нищо в сместа което да се нуждае от печене направо разпределих сместа в чашки и в хладиълника да се охлади.Стана уникално!Всички от семейството ми го харесаха , аз също ще хапна за закуска от него.Първия ми направен лично от мен здравословен сладкиш!!!!! (party) радост голяма - и разбира се , качила съм снимка

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 25.03.14 20:27.

За днес 26.03
закуска 07:00
зелен чай
пълнозърнеста филийка с пилешко филе отгоре
1 чашка от бисквитника

обяд 12:45
омлет със сирене
пилешки гърди на тиган - 2 дълги парченца
салата със китайско зеле и моркови , овкусена с малко зехтин и повечко оцет.
Следобедната я проспах :D

вечеря 18:30
2 средноголеми парчета баница със сирене (вита баница ,земесена  )
Течности : 2 зелени чая , 5 чаши вода
Тренировка: 3 часа обикаляне като луда от магазин в магазин :D

Какво мислите за тези енергийни напитки - конкретно Исаспорт ? Имам чувството че от обкръжението и съучениците ми , само аз не пия и нямам и намерение да почвам.

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 26.03.14 21:07.

Ако предоставиш някаква информация какво точно съдържа, ще можем да се изкажем, лично аз дори не съм я чувала.. явно съм много назад с материала ;д

26.03.14
14:02

На мен лично мнението ми е, че може и без тях :)

казано от Adriana Dacheva на 26.03.14, 14:01:

Ако предоставиш някаква информация какво точно съдържа, ще можем да се изкажем, лично аз дори не съм я чувала.. явно съм много назад с материала ;д

Наистина ли ? При нас е изключително популярна и е “модерно” да се пият по 1-2 на ден.Не намерих информация онлайн , но като хвана подръка едно , ще снимам.

Менюто за днес 27.03 - бяхме на нещо като екскурзия , цял ден в движение , за хапване спряхме само в бързи вериги за хранене , та храненията  гледах да са възможно най - здравословни.
закуска 08:45
2 редички черен шоколад , 30гр кашу

обяд 12:50
1 банан

следобедна 16:00
йогурт със доста ягоди

вечеря 19:30
2 чинии ориз със грах(на Сторко) , моркови , гъби и подправен със сладко чили сос в самото ядене
2 дълги резанчета пилешко печено(само това хапване ми беше вкъщи)
2 маслини
Общо взето не ядох много през деня и хапнах повечко вечерта.
За движение броя целодневното разхождане.

За днес 28.03
зелен чай
2 орехчета
3 с.л извара

обяд 12:10
ориз със зеленчуци (същия от вчера - обожавам го! а принципно почти не консумирам ориз и не обичам - качила съм и снимка  8-))
салата китайско зеле със моркови
пилешко филе - 3-4 резанчета
50гр краве сирене
2 маслинки

следобедна 17:00
1 малък портокал

вечеря 19:10
ориз със зеленчуци
шопска салата
2 маслинки
Тренировка - 20мин скачане на въже , 20мин велоергометър и http://www.youtube.com/watch?v=3gFqHKVUUOY
Един въпрос - може ли да се пие вода по време на тренировка ?

29.03.14
06:58

http://lubomirivanov.com/2939/
Точка 2, по въпроса за водата :) Макар че цялата статия е добра, така че може да й хвърлиш едно око.

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 29.03.14 06:59.

казано от Ann на 29.03.14, 06:58:

http://lubomirivanov.com/2939/
Точка 2, по въпроса за водата :) Макар че цялата статия е добра, така че може да й хвърлиш едно око.

Много полезна статия , благодаря (blush)
Много не обичам като започна някаква физическа дейност извън вкъщи и надигна ли шишенцето с вода - минимум 2ма човека ми казват , че не можело и последващ отговор от мен е : като ми се пие - ще пия.

Менюто за 29.03
зелен чай
малка купичка овесени ядки с парченца банан и лъжичка мед.

пица - домашна - слагаме доматен сос , маслини , малко топено сирене , Пражка шунка на Тандем и кашкавал отгоре  (става много вкусна и общо взето само нея ям)
следобедната я пропуснах , пицата очевидно доста ме засити , защото когато огладнях ,вече беше време за вечеря

вечеря 18:25
1 купичка супа топчета с 3 топчета (аз като Сиси ги броя :D :D )
салата зеле с моркови
няколко резанчета пилешко филе
Водата най - накрая я вдигнах малко над 2 литра
Тренировка 25мин скачане на въже (като на всяко “препъване” сменям стила на скачане)
            22мин велоергометър (настроен е на 5та степен (от 8 възможни))
            съединих тези 2 тренировки http://www.youtube.com/watch?v=ICHcmO_qqik и  http://www.fitsugar.com/Victoria-Secret-Model-Butt-Workout-Justin-Gelband-25927250
За пръв път от сигурно месец си направих тренировката сутринта - доста освежаващо и приятно беше , обикновено времето което отделям за упражнения е между 16:00 и 18:00.

Менюто за вчера 30.03
закуска 09:25
зелен чай
1 блокче( или квадратче - 2ри ден отбягвам сладкиша на мама и реших че малко на закуска няма да навреди)
1 голямо орехче
1/2 ябълка

1 купичка таратор
сандвич с пълнозърнест хляб(баща ми го купува от една пекарна в София , изваден туко що , супер вкусен и няма нищо общо със с повечето които ги водят “полезни”) , отгоре с пилешко филе и няколко прозрачни резанчета кашкавал
2 маслинки

следобедна 15:00
1 малък портокал
1 хапка баница с тикви (никога , ама никога повече!!!)

вечеря
4 мини наденички с подправки немски на скара
2 големи глави лук на скара
салата домати и сирене (краставиците не ми бяха по вкуса и реших да изям всичките домати  :D )
Водата точно 2 литра
Нетренировъчен ден - Буквално 1-2 дена съм преди МЦ и едновременно корема ме боли и ми  иде ми да изям всичко :D но се старая да удържам фронта де.

За днес 31.03
закуска
зелен чай
40гр кашу
3 с.л извара
Към 12 ще “кацна” в Плевен на разходка и сигурно ще се върна в късните часове , така че никаква представа какво ще ям - там ресторанти не съм виждала - само нова сладкарница с торти Неделя  (devil) .Взела съм си само един банан за следобедна .
Обяда 12:00
дробчета с гъби - 3 дробчета и от гъбите набодох доста с вилицата
1/4 от салатата Цезар

следобедна 14:00
малък банан

вечеря
филе от треска - 150гр
зелева с моркови
Вода - точно 2л
От цялото обикаляне най - накрая си имам ново въже - сигурно 10 спортни магазина обиколих , докато намерих това което търся.И се получи много комична ситуация - аз питам персонала за изложените въжета и момчето вместо да ми отговори започна упорито да ме пита от къде са ми маратонките , колко стрували , че били от рядка серия (Nike free run розовите) - това в фирмения магазин на Найк срещу един от моловете.И се повтори сигурно още 2 пъти :D Баща ми каза , че тези нещо много ми вдигат самочувствието  :D И снимка на въжето.

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 31.03.14 21:41.

СИ

01.04.14
17:06

Това с топчетата ми хареса... :D

казано от Сиси на 01.04.14, 17:06:

Това с топчетата ми хареса... :D

Смей се ти , ама едвам си намерих “супа” измежду всичките топчета :D

Меню 01.04
закуска 08:00
зелен чай
1 орехче ,4 кашута
3 с.л овесени ядки накиснати в прясно мляко
1 таханова вафла

1 чинийка боб - не от големите
6-7 пресни картофчета(малките) с чесън , копър - мисля че се казваха картофи по селски (или защото ги ядох на село :D )
1 хапка кекс (за проба )

следобедна 14:00 (очевидно даже след немалкото обедно хапване огладнях много рано )
половин чашка от бисквитника ми - (зарибих още едно домакинство по хубавия десерт (party))

2ра следобедна  17:00
1 шоколадов шейк
6-7 парченца киви (бяха в мелбата която бяха поръчали за мен и отстъпих на приятелка останалата част)

риба треска 2 парченца - панирана
6 картофа от горните
2 маслинки
Течности - 2 зелени чая , 4 чаши вода и шейка
Тренировка : 30 мин на пътечката тичане
Да отбележа - тази сутрин се мерих - още съм си 50кг , но промяната се вижда като се погледна в огледалото , като обуя любимите си дънки , тоест повече от щастлива ще съм да съм си на тези кг :)

Избягвай да ядеш панираното:)

казано от Adriana Dacheva на 01.04.14, 22:00:

Избягвай да ядеш панираното:)

Съгласна ! За това гледах да хапна супер малко от панираното , колкото да не обидя баба ми.
И след като Ви разгледах дневника , за който - Евала! и ме подсетихте за една риба , която сигурно са минали години откакто съм я хапвала - ципура и реших че това ще готвя за вечеря (blush)
Много забавно беше в магазина докато я купувахме :D Днес по принцип е мой ред да готвя цял ден и отиваме с родителите ми за да накупим каквото ще ми трябва ии с влизането в магазина баща ми чете етикет на замразените зеленчуци и аз само търся рибата и на глас казвам “ципура ципура” и в този момент баща ми се обръща към мен и казва - “Ама ти обиждаш ли ме или ти се гледа “Домашен арест”? “(който го е гледал знае че тъщата винаги така обиждаше Коцето :D   )

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 02.04.14 12:55.

Менюто за 02.04
зелен чай
1 орехче
половин банан

обяд 11:30
зелен боб с кисело мляко - в него реших да не слагам домати или д. сос и,а няколко гъбки , моркови , черен пипер , пресен чесън
140гр пилешки гърди на тиган (без мазнина)
крутони от пълнозърнест хляб със зехтин , много малко пресен чесън и сос от спанак(правих крем супа и остана малко)
2 блокчета краве сирене
За порциите : 1 чиниика зелен боб - като хапнах бобчетата , морковите и гъбите - соса си остана
              от крутоните - 1 филийка (аз хляб почти не ям и само така или в краен случай на сандвич)

Вечерята ще е крем супа от спанак , която не й дойде реда наобед и риба ципура , сигурно ще я правя на скара.
Едит - вечеря 19:10
от най - крехкото на рибата - 4 парченца
1 паничка крем супа със спанак

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 02.04.14 21:28.

Сия, добър избор за риба :) Уви, в моето хранене последно време преобладава ГЛАВНО рибата хахах нещо ми е много вкусна, само редувам видовете.. всеки момент чакам да ми изникнат хриле:)) Може да качиш после една снимка на рибето да видим как изглежда :П Успех с готвенето

казано от Adriana Dacheva на 02.04.14, 14:03:

Сия, добър избор за риба :) Уви, в моето хранене последно време преобладава ГЛАВНО рибата хахах нещо ми е много вкусна, само редувам видовете.. всеки момент чакам да ми изникнат хриле:)) Може да качиш после една снимка на рибето да видим как изглежда :П Успех с готвенето

Няма нищо по - хубаво от това да се консумира риба.А не като мен преди година единствената “риба” която хапвах бяха перките на шарана , защото бяха хрупкави :D прекрасни навици имах просто :D
А как хубаво прецаках рибката - както си я правех на скарата телефона ми звънна и хайде да дигна/звъннал ми беше много близък човек от Виена/ и се унесох в приказки - за една минутка рибата прегоря :( общо взето аз съм си виновна и трябваше на дълбая 5мм навътре за да стигна до неопърлената част.Иначе беше супер вкусна надолу , нямаше го този натрапчив вкус който се усеща при скумрията примерно и много ми хареса и в края на седмицата ще има реванш!Само че този път ще я правя във фурната да минимализирам шанса за гафове.
Но след треската и талапията , тази рибка много ми допадна като вкус (sun)

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 02.04.14 21:37.

Гадното при треската и талапията е, че те са ми вкусни само ако ги панираш (поне за мен е така де), иначе не мога да ги ям - пробвала съм, стават много глетави и се разпадат, безвкусни са.. затова и спрях да ги ям

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 02.04.14 21:56.

казано от Adriana Dacheva на 02.04.14, 21:55:

Гадното при треската и талапията е, че те са ми вкусни само ако ги панираш (поне за мен е така де), иначе не мога да ги ям - пробвала съм, стават много глетави и се разпадат, безвкусни са.. затова и спрях да ги ям

Мен пък , панирани много ми приличат все едно са извадени от Макдоналдс - готвачите  вкъщи правят мноого дебела панировка и не усещам вкуса на рибата.Докато приготвени по друг начин - примерно баща ми много обича от време на време предварително да маринова рибката/трябва да го попитам какво толкова слага/.
А на мен , за да не са ми безвкусни слагам черен пипер , няколко капчици уасаби или сос от манго , чили.Едно от тях си избирам и даже със малко количество става много приятен леко лют вкус - който обича де.

За днес 03.04
закуска 08:30
зелен чай
10бр кашу
2 лъжички извара

обяд 11:35
зелена салата - прясно зеле , маруля , моркови и подобни
5 дълги резанчета пилешко филе
половин купичка от крем супата със спанак
омлет със сирене - не изядох и половината ии почнаха се болките със жлъчката.Толкова да ми дразнят , а толкова да обичам...Пробвала съм яйца от различни вериги , квартални магазинчета , та дори такива от село и просто не ми понасят.На Великден май само ще боядисвам... точно 5 червени яйца , защото 2/3 от семейството сме така.
Едит:  следобедна 15:00
1 портокал

вечеря 18:40
бял амур (те това за пръв път го чух днес :D ) печен , със лимон и малко бяло вино
от днешната зелена салата
2 маслинки
И очевидно рибата не ме засити за много , защото след 20мин толкова бях гладна та добавям половин филийка черен хляб със шунка и кашкавал - нещо като сандвич.
Течности - 7 чаши вода  , 2 зелени чая
Тренировка : правих я сутринта - около 40мин скачане на въже - с новото си е невероятно забавление!!! 10 мин- колело и http://www.fitsugar.com/Victoria-Secret-Model-Butt-Workout-Justin-Gelband-25927250

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 03.04.14 21:57.

03.04.14
12:26

Здравей,
Аз също имам проблеми с жлъчката и яденето на яйца (особено жълтъците много ми дразнят). Опитвала ли си някакво лечение?
При мен има доста сериозно подобрение с хомеопатия. В момента ям доволно често яйца, само гледам да избягвам жълтъците, или ако си правя омлет с 3 яйца, слагам само един жълтък. Знам, че са полезни, но с тази жлъчка реших, че е по-добре по малко, но редовно, отколкото да ме боли...

казано от Светлана Иванова на 03.04.14, 12:26:

Здравей,
Аз също имам проблеми с жлъчката и яденето на яйца (особено жълтъците много ми дразнят). Опитвала ли си някакво лечение?
При мен има доста сериозно подобрение с хомеопатия. В момента ям доволно често яйца, само гледам да избягвам жълтъците, или ако си правя омлет с 3 яйца, слагам само един жълтък. Знам, че са полезни, но с тази жлъчка реших, че е по-добре по малко, но редовно, отколкото да ме боли...

За лечение са ми правили подробни изследвания , даже ехограф(??) в Тукуда и човекът ми каза че съм прекалено малка за редовно лечение , че наследствения фактор е налице и определено операция е много крайна мярка при условие че имам “непоносимост” към точно определени неща - яйцата или по - точно жълтъка ми е по - проблемен , лютеница , но аз така и  не ям и съответно не ми пречи и третото нещо са хамбургерите ,  чийзбургери - общо взето неща от KFC , макдоналдс и разни бутки където закусват съучениците.Но и това не ям от сигурно 7-8 години.
Казвате , че сте имате доста подобрение с хомеопатия , може ли малко повечко информация за какво иде реч дали тук или на лично , защото много добре се повлиях от едни хомеопатични хапченца за имунната система - сигурно втора година си карах болестите супер леко или само като малко отпадналост(и дано така да продължава) , защото в училище все някой ще е болен и няма да има съобразителността да ви каже че е болен и да не се въртим около него.
Като разбира се , каквато и информация да споделите , ще мине през родителите ми , евентуално лекуващия лекар или друг, защото нямам намерение ей така на моя воля и глава да почна да пия нещо :)

Пропуснах да добавя , че все пак имам изписани Папаверин или Фамотидин , та ако вече има болки и “коня е отишъл в барата :D ” да пия малка доза за облекчение.Друг съвет съм получавала като усетя първите болки да хапна две супени лъжици зехтин екстра върджин.Общо взето имам хапчета за “след” като стане проблем , а нищо за превенцията му.
Но сигурно от 1,2 месеца не ми се е налагало да пия нищо.Консумацията на яйца ми беше сведена до 1 омлет в седмицата.

03.04.14
14:10

Много ти се радвам! Изглеждаш много разумно и добро момиче :)
За хомеопатията - идеята там е такава, че лечението се определя след т.нар. интервю със специалист - хомеопат и то е подходящо само и единствено за теб. Едно и също лекарство, в една и съща концентрация (потенция), приемано по една и съща схема, може да има съвсем различен ефект върху двама души ;) Разбира се, има и някои по-универсални (ако мога така да се изразя) хомеопатични препарати, но би било безотговорно някой (в случая аз), който не е медицинско лице да “предписва” лечение, пък било то и за същото оплакване. Моят искрен съвет е, ако родителите ти одобрят, да си направиш консултация с хомеопат. Не мисля, че ще ти навреди, а най доброто, което може да се случи е да ти помогне да се оттървеш от болките :)

казано от Светлана Иванова на 03.04.14, 14:10:

Много ти се радвам! Изглеждаш много разумно и добро момиче :)
За хомеопатията - идеята там е такава, че лечението се определя след т.нар. интервю със специалист - хомеопат и то е подходящо само и единствено за теб. Едно и също лекарство, в една и съща концентрация (потенция), приемано по една и съща схема, може да има съвсем различен ефект върху двама души ;) Разбира се, има и някои по-универсални (ако мога така да се изразя) хомеопатични препарати, но би било безотговорно някой (в случая аз), който не е медицинско лице да “предписва” лечение, пък било то и за същото оплакване. Моят искрен съвет е, ако родителите ти одобрят, да си направиш консултация с хомеопат. Не мисля, че ще ти навреди, а най доброто, което може да се случи е да ти помогне да се оттървеш от болките :)

Благодаря  (blush)
Определено ще направим една консултацийка.И абсолютно сте права за лекарствата - на всеки му действат различни неща.Примерно трима човека около мен пият за този проблем различни хапчета , в различни дози , даже на един е задължително е преди хранене , на друг след , абе индивидуално си е.

Менюто за 04.04
10бр кашу
половин банан

обяд 12:15
домашна пица - по горе съм описала какво слагаме - около 6 парченца - малки

вечеря 19:00
супа от тиквички - 1 купичка
2 резанчета сирене
Като хапна пица и после не се сещам за ядене поне 5 часа , че и повече.
Тренировка - 45мин скачане на въже (научих се на всеки 5 скока на сменям стила , интензитета , да скачам на един крак)
упражненията за корем и 20мин. бързо ходене по стълбите на триетажна къща преносвайки сигурно 80 саксии с различно тегло брои ли се за кардио ?  :D
Течностите днес са ми 3 литра - 2 чаши зелен чай и другото вода.Цял ден бях много жадна.

Меню за 05.04
закуска 08:50
зелен чай
палачинка и половина със шоколад
половин круша

пилешка супа /малко супа - мнооого пилешко
половин паничка със боб , към него и свинска пържола
много малко парче еклерова торта

следобедна 16:30
половин круша

залата от зеле , моркови - половината
пиле на грил - изядох доста . сигурно около 250гр че и повече - без кожички и подобни - само бялото месо
2 маслинки
Преди МЦ съм , даже закъснява с няколко дни и това много ми влияе - яде ми се само месо , сладко и люто - към днешното меню добавям сос уасаби ядено без нищо , просто ей така.Също и сок от кисели краставички - сигурно изпих сока на половината буркан.
Знам че е до една степен нормално , но месеца ми е разделен на 4 фази - преди МЦ когато преди си купувах каквото ми се дояде , по време - нямам почти никакъв апетит , 3тата седмица е нормална - не ми се дояждат вредни неща даже между пица и леща бих избрала чистосърдечно второто и 4тата седмица дополовина запазвам режима и вече идва апетитът.
Течностите са ми някъде 2,700мл - 2 зелени чай , другото вода.
тренировката за днес е 1 час скачане на въже - 10 мин сутринта , през деня правих демонстрации няколко пъти , и 30мин вкъщи както си правя сменяте на стилове , на един крак , http://www.youtube.com/watch?v=fsdshD-WKM8 тези упражнения и правих поход из гората.ето и снимка (nlove9)

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 05.04.14 20:58.

Тъй като продължавам с големия апетит , реших днес поне да е що-годе здравословна храната.
закуска
09:30
2 с.л . извара
10 бадема - сурови и 5 ядки от орехи

обяд 11:40
1 и още 1/2 свинска пържола на скара
шопска салата
лук на скара - 3 големи кръгчета
2 маслинки

следобедна 16:00
40гр черен шоколад

вечеря 18:20
свинско със зеле - изядох свинското
салата зеле и моркови
сандвич със Тандем шунка и прозрачни резанчета кашкавал
Течности - 1 зелен чай , 1 ментов , 6 чаши вода
Тренировка: скачане на въже - 30мин. и този път , вместо обичайните упражнения , под зоркия поглед на баща ми/бивш ханбалист , баскетболист / изпълних няколко с тежести!И под тежести имайте предвид гирички 3кг :D Аз винаги съм била много слаба в рамената , ръцете и даже и тези кг ми бяха тежки , просто при разглеждане на дневниците , жени без проблем вдигат 10кг и много повече и искрено им се възхищавам.Ноо всеки почва отнякъде.Правих клекове 3х10 , като бях поправяна на първата серия сигурно 50 пъти за това че трябва кръста да е изправен , как да хвана гиричките , разкрач.На другите серии вече намалих грешките до минимум.Правихте напади 3х10 с двете гири в ръце , нещо като пружиниране с една 3кг хваната стабилно пред гръбния кош 3х10 за всеки крак.И направих 3 лицеви опори абсолютно правилно!!
Общо взето може за някой от вас тези упражнения да са детска игра , но за мен си бяха чисто предизвикателство и сигурно ще продължим като увеличим постепенно бройката и живот и здраве , може и да се науча на дигам 5кг :D
!Другия важен въпрос - при този си режим на хранене , старая се да е максимално здравословно , за включвам всички хранителни групи и тн , възможно ли е на имам проблем с менструацията ? Никога не съм имала подобни проблеми и знам че при мноого строги диети , тип само ябълки и вода са налице спиране на МЦ.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1