23.03.14
23:08
Здравейте,
Наистина имам нужда някой да ми каже дали се храня правилно. Целта е отслабване с 4-5кг. И редуциране на мазнините. Висока съм 1.68 и тежа 60кг. Ходя на фитнес през ден като съм разделила горна и долна част на тялото.
Закуска: пълномаслено кисело мляко с две лъжици овесени ядки и половин лъжица мед и малко орехи ИЛИ половин плод (вместо мед)
Обяд: 2-3яйца и около 200 гр. сирене ИЛИ салата от домати и краставици и 50гр. сирене, или пък някаква бобена храна
Вечеря: един от вариантите за обяд
След тренировка-50гр. сурови ядки
Много ще бъда благодарна, ако се отзовете!
24.03.14
08:38
Моите съвети към теб са да включиш повече източници на протеин в менюто си, не може да ядеш само млечни и яйца (ако не си вегетарианка, разбира се) - пилешко,пуешко,телешко, риба. Ако целта ти е отслабване и намаляване на мазнини, то те съветвам да не ядеш закуската с мед. Трябват ти и други източници на полезни мазнини освен суровите ядки и жълтъците на яйцата (надявам се ги ядеш цели) - зехтин, авокадо, тахан, маслини, мазни риби и др. Лично аз мисля, че е добре малко да намалиш млечните,ако целта ти е отслабване и редуциране на мазнини.
И разбира се - основно за да сваляш, нужно е да си в отрицателен калориен баланс - сметни си колко калории трябва да приемаш дневно,ако не си го направила до момента и гледай да не ги надминаваш. Ако си в дефицит, ще сваляш. Ако не си - няма. Пий и поне 1.5 вода
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 24.03.14 08:39.
25.03.14
08:25
Здрасти,
Благодаря ти за отговора. Вегетарианка съм. Чудя се дали ако намаля млечните, това няма да окаже отрицателно влияние на възстановяването ми.. Иначе си сметнах калориите- не повече от 1300. А относно меда.. Изобщо ли да не го ям или просто да не е сутрин. И още.. мисля да включа маслини, но необходимо ли е да ги ям всеки ден?
25.03.14
08:38
Естествено,че не е необходимо да ги ядеш всеки ден - стреми се да се храниш разнообразно. Медът не е удачен в тази комбинация сутринта според мен,ако целта ти е сваляне, иначе можеш да хапнеш 1 лъжица мед следобед или преди/след трен.
27.03.14
14:12
Благодаря отново. . Вчера храната ми изглеждаше така:
Закуска: половин кисело мляко 2.9 процента + една лъжица овесени ядки и половин ябълка
Обяд: 300гр. салата от домати, краставици и айсберг + 50гр. несолени маслини
Вечеря: 150гр. сирене и едно варено яйце
Два моркова някъде около основните хранения.
50гр. бадеми преди тренировка
Тренировката изглеждаше така:
10мин. кростренажор
4×15 напади със собствено тегло
30 клека със собствено тегло
На машината с махало за крака 4×15 всяко възможно упражнение за всеки крак с тежест 15
На машината за сгъване на бедра 4×40 с 20кг.
На същата за разгъване 4×40 с 20кг.
20мин. Велоаргометър
Как ви се струва?
Мнението беше редактирано от lala lalala на 27.03.14 14:14.
27.03.14
17:22
Зле.
Адски малко протеин. Протеина и без месо може да се набавя.
01.04.14
21:55
Стиляне, знам, особено осезаема ми е липсата на протеин на всяка тренировка- имах чувството до скоро, че имам все по-малко и по- малко сили всеки следващ път. Благодаря за мнението. Опитвам се.
Все пак да споделя някакви резултати.
Егото ми не може да не е щастливо от факта, че по някакъв начин съм свалила 5 килограма (63 на първото влизане в залата- 58-вчера), но имам досадното чувство, че съм лишила организма си само от течности (както обичам да правя). Планът изобщо не беше да ги свалям тия килограми бързо, а да ги сваля от мазнини.. но уви. Иначе тялото ми малко се е променило към добро (дори проблемните зони). Но този дефицит от около 600-700 калории на ден не знам до кога е редно да го поддържам.. имате ли мнение по въпроса?
01.04.14
22:10
Не случайно дефицитът се прави до 20% от общите калории. Прекалено голям дефицит не действа ефикасно за дълго време. В един момент ще имаш обратен ефект:)
02.04.14
00:19
Точно това ме притеснява. Мисля от другата седмица да почна да качвам със 50-100 калории на седмица (т.е. всеки ден с 50 повече от сега, а не от предходния ден).
Обаче наистина не мога да си отговоря на един въпрос.. Разбирам, че калориите се смятат за необработвани продукти. Но когато сварин ориза той увеличава теглото си. Значи ли това, че калоричността в 100гр суров ориз е различна от тази в 100 гр сварен и ако да как да се смятат?
казано от lala lalala на 02.04.14, 00:19:
Разбирам, че калориите се смятат за необработвани продукти. Но когато сварин ориза той увеличава теглото си. Значи ли това, че калоричността в 100гр суров ориз е различна от тази в 100 гр сварен и ако да как да се смятат?
естествено, готов ориз = суров ориз + вода
недей да го мериш готов, смятай го пропорционално. аз готвя на по 250грама суров (половин пакет) и знам че в готовия съд имам калории колкото в 250грама суров ориз, нищо че тенджерата е тежка и пълна. ако го изям на два пъти, значи съм приел на два пъти по 125гр суров ориз
п.п. гледай да е кафяв ориз
Мнението беше редактирано от Pavel D на 02.04.14 08:52.
02.04.14
10:14
Много благодаря. Аз ориз сега не ям, но ям боб, където положението е подобно. Скоро ще започна да добавям ориз 1-2 пъти седмично след тренировка (разбира се, кафяв).