25.03.14
22:38
Здравейте,Момиче съм на 23 години.170 см.висока и 50 кг.Имам голямо количество мазнини за сметка на мускулната маса.Наложи ми се дълъг период на застояване и положението стана наистина лошо.Поставила съм си доста амбициозни цели и тук идва голямото НО.Откакто почхнах да спортувам нямам никаква енергия а искам да изчистя мзанините и да направя мускул..Явно и се възтановявам бавно,а и поограничих въглехидратите,което тотално ми взе силиците.
Препоръчаха ми режим и добавки но искам още мнения защото тепърва започвам да се занимавам със спорт.
Идеята е да тренирам 2 на 1.Като първият ден ми е за горна част и кардио,вторият за корем крака и дупе,третия почивам и после пак така.Тренировките ще мога да ги правя към 16 часа,а храненията и добавките са предвидени по следният начин:
9:00- Чай и БЦАА
10:00 - Протеин с прясно мляко.
12:00 - Сурови Ядки
14:00 - Обяд,ориз и месо или картофи и месо (като варира)
15:30 - Л-карнитин течен
16:00 - тренировка.
След нея-БЦАА,Кре-Алкалин и протеин с водичка.Някакъв плод.
21:00 - вечеря.Пилешко и салата примерно.
24:00- Л-карнитин и си лягам.
около 2,5-3 литра вода за деня.Кисело мляко между храненията ако тръгна да огладнявам.
Тренировката не я описвам подробно защото с този недостиг на енергия за момента много варира :(
Това което ме притеснява е ок ли са тези добавки.Те ме съмняват малко.В момента пия Fyre original и незнам има ли смисал да го продължавам и ако да,къде да го вместя при всичкото останало.Главната ми цел е да си повиша издръжловоста и да се възтановявам по бързо,защото сега ми е невъзможно да си следвам програмата,а добрата форма знам че ще дойде с времето.
Надявам се някой да се включи,всяко мнение ще ми е от полза :)
26.03.14
11:13
Този режим има ли нещо общо с Биляна Йотовска?
26.03.14
13:21
Не,няма нищо общо.Активно трениращ ми го препоръча този режим,но отнесох критики от други спортуващи и затова сега много се колебая.Надявам се и тук да получа някое друго мнение преди да тръгна на пазар за добавките :(
26.03.14
13:33
Нещо не е мой тип този режим.
Много чести хранения, прекалено нежна закуска, малко време между обяда и тренировката, доста време между тренировката и вечерята... относителни са тези неща, разбира се. Нямам идея какви са количествата на храните, но ми изглеждат недостатъчни (няма как да се прецени по това описание). Не виждам смисъл от системна едновременна суплементация с аминокиселини и протеин. Все си мисля, че ако изобщо се налага да приемаш креатин, един хубав монохидрат ще свърши работата също толкова добре, както кре-алкалина.
26.03.14
13:58
И на мен режимът не ми харесва, 99% съм сигурна, че съм го срещала точно в страницата на Биляна, затова и те попитах - демек това е един стандартен режим, който изобщо не е съобразен с твоите лични и индивидуални особености. Всеки такъв режим, за мен не е добър и работещ. Напълно съм съгласна с Кольо, че при добро хранене тази суплементация на този етап ти е напълно излишна.
26.03.14
14:15
Напълно вероятно е, липсата на енергия да е от времето. Аз в момента също съм като парцал, въпреки че се храня стабилно. А и с годините осъзнах, че т.нар. пролетна умора не е въпрос на липса на витамини и т.н. Според мен е и въпрос на някакви биоритми, свързани с промяната на сезоните и бог знае какво. Лично на мен, много добре ми действа солариума. Според мен, ако се чустваш зле, по-добре спри бърнера и го остави за момент, в който нещата се пооправят, защото май няма да има особена полза. Успех.
26.03.14
14:56
Благодаря на всички които се включиха.Значи правилно ми се е строила нещо съмнителна...ще поумувам още,даже вече се замислям дали да не ми бъде изготвен режим от специалист.
Дано да е пролетна умора и сега като пекне слънчице да живна.
27.03.14
15:02
Според мен закуската изобщо липсва при този режим. Направи си едно хубаво хранене, което да включва белтъчини, въглехидрати и мазнини /примерно овесени ядки с мляко и няколко белтъка/, тези ядки в 10 нещо не ми харесват и мисля че ако ги пропуснеш няма да сбъркаш. Обяда е ок, но после имаш огромна пауза до вечерята, което не е логично. Може да направиш нещо от сорта на:
Закуска 9:00ч.
Обяд: 12:00ч
Следобедна закуска: 14:00ч. /най-подходящо е една зелена ябълка/
Тренировка : 16:00ч.
Хранене след тренировка: 18:00ч /месо и ориз/
Вечеря: 21:00ч. /месо и салата/
Преди лягане може да добавиш 30-40 гр ядки.
Добавките ги приемай : Сутрин, преди тренировка и вечер преди лягане - л-карнитина
Преди и след тренировка - БЦАА
Преди тренировка - кре-алкалин /само в случай че вече си го купила/
Протеин може да пиеш сутрин и след тренировка.
За повече енергия си вземи фет бърнър, който да пиеш сутрин и 30 мин преди тренировката, като можеш да го съчетаеш с л-карнитина. Има и л-карнитини с добавени гуарани, таурини и какво ли още не, който също действат ободряващо. Аз пробвах на Amix ацетила с таурин и ми допадна.
29.03.14
17:26
Тhe_powerpuff_girl,благодаря за предложеният вариянт,най вече за добавките.Както казах вече,те ме притесняват най много.Нищо несъм измислила още като режим ,тази седмица ми е празна.Сега следващата влизам във форма.
09.04.14
12:05
Здр. На всички. Относно липса на енергия не търси причината само в режима,и какво правиш в момента. Върни се малко на зад.
Примерно колко време пиеш енергийни добавки
То колко време си на режим
Знаеш ли, че ако злопотребяваш с енергийните добавки ,идва момент когато работят обратно. Нещо като синдрома на спортното сърце. Не се тревожи добре си си, ноправи кардио и по леко с енергийните добавки , малко повече плодове или някакви бързи въглихидрати сутрен. Да не забравяме съня, и много вода. И последно кажими кръвната си група и някакви размери на пялото, и ще ти дам повече инфо. Чао на всички дано съм помогнал
09.04.14
12:58
На мен лично в такъв момент най-много ми помагат адаптогени като родиола, жен-шен левзея (екдистерон).
10.04.14
13:46
Според мене повече вода и повече плодове или фрешчета преди 15:00 не съм голям превърженикк на добавките, няма по силно от натуралното.
29.04.14
22:46
Да се похваля,нещата взеха да се нормализират.Все още нямам добър тренировъчен режим,но и това ще стане.
Какво общо има кръвната група Калоян?Стана ми интересно.Кръвна група А+ съм.Висока 1.74 и тежа 52 кг.
Пробвах левзея,незнам дали е от нея или от всичко комплексно но сега се чувствам добре.
Благодаря на всички за коментарите :)
07.05.14
20:37
Извинявай за закъснението, но просто много съм зает и нямам много време за интернет. Относно кръвната ти група, трябва да наеш, че някой храни не ти помагат толкова колкото си мислиш. Примерно: знаеш ли, че пилешкото месо не е полезно за твоята кръвна гр. Ако желаеш прати ми сегашният си режим на лично съобщение, и малко след това ще ти изпратя моя вариянт. Измери си и китките това. Също е от значение. Чао и още веднъж извинявай че малко с закъснение но ползвам телефона си за компютър докато престигне моя от БГ, и за това вптговарям през толкова време.