26.03.14
15:43
Здравейте, захванала съм се сериозно със свалянето на мазнинки натрупани по време на бременност. На 38 години, 165 см височина, 55 кг в момента като целта ми е да сваля около 5 кг и да се стегна. От около 20 дена съм на следният режим :
Ставане в 8.00 -кафе в 200 мл нискомаслено мляко, 500 мл вода
9.00- кардио тренировка (тае бо) около 50 мин.
10.00 - закуска : 1 белтък + 1 цяло св.яйце + 1 филийка пълнозърнест хляб Вита шест зърна
12.30 - 1 ябълка
2.30 - 70-80 гр св.или пилешко филе на скара + голяма салата (различна е марули с краставици или домати с краставици, тиквички и броколи задушени) с малко зехтин
5.30 една ябълка с една чаша нискомаслено пр.мляко
8.00 таратор - от 400 гр 2 % к.мляко, 1 краставица, копър, 400 мл вода, 40 гр орехи
Не винаги 10.30 бадеми сурови около 50-60 гр.
Това е менюто ми всеки ден, сменям само салатите от изброените и месота редувам свинско филе
С пилешко, телешко ” от време на време скумрия или сьомга. Тренирам три поредни дни и един почивам, после пак три тренирам, един почивам
В началото като че ли свалях лесно, сега от седмица съм в застой :(
Кафето не го пия със захар, единственото сладко което хапвам от време не време е от на детето шоколада по 1-2 парченца преди обяд и то през два три дни веднъж.
Вода пия между и повреме на храненията - долу горе я докарвам до 2-2.5 л на ден
До около 14.30 съм в постоянно движение с детето по разходки, вкъщи търчене след него, домакинстване и т.н. след обед ми е по - мързеливо и неактивно :)
Моля за мнение относно режима имайки пред вид целта.
26.03.14
16:04
Препоръчвам ти малко повече почивка ! Имам предвид тренирай днес , а утре почини . Просто по този начин даваш шанс на мускула да се възстанови . Знаеш , че след всяка тренировка мускула всъщност се разкъсва и после му е нужно време , за да се възстанови . Застоят ти е може би заради това , че тренираш 3 дни без почивка и почиваш само един ден , който не е достатъчен за възстановителния процес . Ядките преди сън ги смени с извара , тя е богата на казеин , който е нужен на организма да се храни през нощта . Почивай повече , и без това си имаш мъниче , което да доизразходва калориите
Гергана, благодаря много за бързото включване! Наистина и аз усещам че ми идва на нагорнище на третия ден, но мислех, че понеже е кардио ,а не силова мускулите не се натоварват много, но ще пробвам и както ти казваш. За изварата разбрах, а бадемите изобщо да ги разкарам или да ги преместя по -напред през деня?
26.03.14
17:23
Една лека следобедна с до 50гр. Бадемки орехчета сурови , неосолени е идеалното време да ги вмъкнеш в менюто ! И шоколадчетата и простите въгл. Захари и подобни , направо ги разкарай от менюто , те са ни най - големите врагове ! И аз много трудно ги махнах , но все пак успях ! Ако ще хапваш нещо такова да е супер рядкост :) а за тренировките кардиото е също толкова изтощаващо дори повече от силова тренировка ! релакс повече
Остави тренировките, храната ти е супер малко, ама като казвам супер, се чудя как изобщо живееш, тренираш и си гледаш детето с толкова калории на ден?!
казано от Наталья Заболотная на 26.03.14, 17:28:
Остави тренировките, храната ти е супер малко, ама като казвам супер, се чудя как изобщо живееш, тренираш и си гледаш детето с толкова калории на ден?!
Защо да е е малко? Нали все пак целта е да свалям. Кое да увелича - протеините или въглехидратите? И трите основни ли са ми зле?
казано от Гергана Ленкова на 26.03.14, 17:23:
Една лека следобедна с до 50гр. Бадемки орехчета сурови , неосолени е идеалното време да ги вмъкнеш в менюто ! И шоколадчетата и простите въгл. Захари и подобни , направо ги разкарай от менюто , те са ни най - големите врагове ! И аз много трудно ги махнах , но все пак успях ! Ако ще хапваш нещо такова да е супер рядкост :) а за тренировките кардиото е също толкова изтощаващо дори повече от силова тренировка ! релакс повече
Мерси! За шоколада и аз знам, опитвам се да устоявам, но е трудно особено малката като постоянно ми надува главата за него, но наистина като казвам от време на време наистина е така - на три дена 2-3 грама :(
Мнението беше редактирано от деси-кк на 26.03.14 17:41.
Ударното сваляне на килограми не води до нищо добро, главно до загуба на мускулна маса или вода... оттам идва и разликата в кантара. След като си месоядна - протеин набавяй от месо, мазнини от ядки, месо, шарлан, масло, тахан, фъстъчено масло, фибри и т.н. - зелени зеленчуци, въглехидрати - аз ям оризовки, защото ми е удобен въглехидрат.
Така де, искам да кажа, че не съм запозната особено с яденето на въглехидрати, защото не ям, в дните, в които зареждам си позволявам до 5 оризовки или 50гр елда, иначе през останалото време ям само месо, салата и ядки. Това съм разбрала, че работи за мен.
80гр месо е нищо, това искам да кажа 300гр за жена, която иска да сваля е нормално.
казано от Наталья Заболотная на 26.03.14, 17:53:
Ударното сваляне на килограми не води до нищо добро, главно до загуба на мускулна маса или вода... оттам идва и разликата в кантара. След като си месоядна - протеин набавяй от месо, мазнини от ядки, месо, шарлан, масло, тахан, фъстъчено масло, фибри и т.н. - зелени зеленчуци, въглехидрати - аз ям оризовки, защото ми е удобен въглехидрат.
Така де, искам да кажа, че не съм запозната особено с яденето на въглехидрати, защото не ям, в дните, в които зареждам си позволявам до 5 оризовки или 50гр елда, иначе през останалото време ям само месо, салата и ядки. Това съм разбрала, че работи за мен.
80гр месо е нищо, това искам да кажа 300гр за жена, която иска да сваля е нормално.
Ок, мерси ще пробвам да го увелича, нещо не ми върви това месо, в началото тръгнах с по 150 гр но не можех да го изяждам затова го намалих, но пак ще пробвам, ще добавя и във вечерята
Мнението беше редактирано от деси-кк на 26.03.14 21:03.
Така, днес ще почивам, но за сметка на това пък ще ям повече :D
Към закуската ще прибавя още едно яйце, към обяда още малко месо и на вечеря също ще хапна малко мръвка.
Разкарвам бадемите, тъй като орехите в таратора са около 40 гр., така че мисля нямам нужда от повече.
Днес ще проверя дали по магазините няма да намеря хубаво узряло авокадо. Много го обичам, но тук рядко попадам на узряло все - някакво зелено твърдо подобие, дето за нищо не става, изобщо не е вкусно, да не говорим че голям зор виждам докато го обеля и отделя от костилката. Та ако го намеря, след обед вместо ябълката ще хапна едно авокадо.
Мнението беше редактирано от деси-кк на 27.03.14 19:28.
27.03.14
11:51
Обикновено ги продават зелени и в такъв им вид по-добре не ги яж. Аз си вземам няколко зелени като пазарувам общите неща, чакам си ги, те след няколко дена са готови.
казано от Rapuncelina на 27.03.14, 11:51:
Обикновено ги продават зелени и в такъв им вид по-добре не ги яж. Аз си вземам няколко зелени като пазарувам общите неща, чакам си ги, те след няколко дена са готови.
Ма как бе, те са отврат зелени . Бях известно време на вън знам много добре какъв е вкусът на узрялото авокадо. Въобще не го купувам ако е твърдо. Обаче не намерих де. Ядох маслини на негово място.
Че и на масаж ходих, въобще релакса днес е пълен. :D
Мнението беше редактирано от деси-кк на 27.03.14 19:28.
Два дена чета тук теми и статии и разбрах, че всъщност хич нищо не ми е наред на хранителния режим. Писах, смятах, гледах хранителни стойности и се оказа, че на ден аз имам нужда от 2024.455 калории, а приемам най-много 1300 к, което според темата за НВД хич не е добре, калорийния отрицателен прием трябва да е около 500, т.е. около 220 в повече.
Сега ще мисля къде какво да вдигам, какво да добавям, това прясно мляко по закуските вероятно ще го разкарам и ще го заменя с по 50 гр. извара в кисело мляко
И на всеки шест дена на обед месото освен със салата ще го ям с пълнозърнест ориз около 100 гр + някое друго парче шоколад( ихаааа :D)
Мнението беше редактирано от деси-кк на 30.03.14 09:54.
30.03.14
10:37
Нека дефицитът да е относителен, а не фиксиран.
Не е добра идея той да е повече от 20%.
казано от Кольо Пияндето на 30.03.14, 10:37:
Нека дефицитът да е относителен, а не фиксиран.
Не е добра идея той да е повече от 20%.
2025*20% са около 400 в минус, значи и 500 са много. Бооожеее, аз вече един месец се храня с около 700 -800 отрицателен, просто прекрасно съм се скопосала и се чудя защо хем не свалям, хем ми е умряло (swear)
Мнението беше редактирано от деси-кк на 30.03.14 14:32.
30.03.14
19:21
Това имах предвид, да.
700-800 калории при 2000 калории баланс са прекалено агресивен подход, тялото ти е реагирало съвсем стандартно. :)
Нещо си прецаках гърба. То не е от сега де, от около 20 дни, мислех първо че съм настинала и се е схванал, после че е мускулна - обаче не може толкова време да не минава, даже от вчера вече съвсем се влоши. Ей така както си седя или вървя и мръдна нещо в друга позиция и ме прерязва напречно долу горе на нивото под плешките толкова силно, сякаш ме удря ток. За няколко момента направо не мога да се мръдна и след това тази силна болка минава и остава една по слаба почти по целия гръб та чак отпред до ребрата ми. Това за ден два отминава, до следващия “пристъп” така да се каже, който е примерно след три, четири дни или пък по-рано. Та за сега спирам тренировките защото от вчера вече съвсем ме боли на цяло и всяко мърдане ми е болезнено. Та намалям храната докато видя какво е що е и започна отново да тренирам.
Минавам на 1100-1200 калории на ден
Закуска - 2 белтъка +1 жълтък, 20 гр. маслини, 20 гр кашкавал, 1 ф.пълнозърнест хляб
общо 300 калории
обяда ще е свинско филе 100 гр + домати и краставици по 150 гр - 280 кал
следобедна закуска 1 ябълка, 50 гл. извара в 2 с.л кисело мляко - 175 кал
Вечеря: таратор - около 400 кал
ОБщо: 1259
Остеохондроза + интеркостална невралгия - да са ми честити!
Кортикостероидни и др.противовъзпалителни инжекции - 6 дни, после още толкова дни разни хапчета и мазила, следват 10 дни физиотерапия ;( За сега край с тренировките
Ще мъча още режима за сега - чудя се само като не тренирам нищо кво да правя с протеините? Ще имам ли нужда от толкова много?
Днес ще ми е зареждащ ден
закуска 1 яйце +1 белтък сварени с филия пълнозърнест хлаб, кафе с малко мляко и 500 мл. вода (около 140 к
обяд 100 гр. пълнозърнест ориз с гъби - задушен + 100 гр. свинско филе на скара и салата краставици и домати - около 370 к
следобедна закуска 100 гр. кисело мляко с 50 гр. извара + 1-2 ябълки около 175
вечеря като обяда само че с по малко месо около 300 к
03.04.14
14:29
[quote author=”деси-кк” date=“1396524184”чудя се само като не тренирам нищо кво да правя с протеините? Ще имам ли нужда от толкова много?
Колко е ’много’? :)
Просто нека да са около 100-110 g дневно. :)
казано от Кольо Пияндето на 03.04.14, 14:29:
[quote author=”деси-кк” date=“1396524184”чудя се само като не тренирам нищо кво да правя с протеините? Ще имам ли нужда от толкова много?
Колко е ’много’? :)
Просто нека да са около 100-110 g дневно. :)
Ми де да знам, не са ли много на закуска две яйца, на обяд и вечеря по около 100 гр. + изварата и тя? Ма то пък ако не са те, какво да ям? Не ми се тъпчат хлябове, кифли и картофи
Ще видя как ще го направя, значи тъкмо се амбицирах този път вече сериозно и прааас тая простотия. да си.... късмета!
03.04.14
16:16
Ами... виждаш колко белтъчини има в яйцата, мръвките и изварата, сумираш и получаваш количеството белтъчини, които приемаш. В другите храни също се съдържат белтъчини.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.04.14 16:16.
:D Днес ходих на биорезонансна диагностика, ще спестя цялата картина, само исках да споделя, че според нея не само НЕ трябва да свалям повече, ами и да кача 2 кг като килограм и 200 от тях трябва да е в мускули |-)
А сега де?! Съвсем се ошашках вече - освен кардиото когато успея да се върна към тренировки де, трябва да прибавя и силова тренировка.
Спрях всякакви режими за сега, последните 2 седмици не свалих нито килограм, дори и като ходих на тае бо. Ще почина малко, да му дам сигнал, че вече всичко е наред и че не е нужно да влиза в режим на оцеляване и после пак ще започна. Може би след 7-10 дена. Тогава сигурно ще мога и да се върна към тренировки.
Нямам много време и не мога да седна хубаво да прочета цялата информация в раздел хранене. Чета през два три дена по една статия и виждам колко много грешки съм допуснала, въпреки че режима от първият ми пост е правен от диетолог (punch), платен...
Така, ще опитам да донаваксам с материала там, но вчера разглеждах този режим http://www.bb-team.org/articles/4001_ultimativna-dieta-ultimate-diet-20, но естествено като средностатистическа жена с малко хлапе, което й изпива мозъка, не мога да схвана съсвсем схемата с процентите, но ще имам време да си ги изясня. Намерих и книгата, та ще видя и там дали няма да ми се избистрят.
Мнението беше редактирано от деси-кк на 06.04.14 10:25.