Какви са ползите от млечните продукти?

27.03.14
22:12

Здравейте!Искам да попитам какво мислите за млечните продукти.Разглеждах от мъжките дневници и като цяло не видях много прием на млечни продукти.Доколко са полезни  при покачване на мускулна маса? Питам за тях,защото по 1 път на ден си правя една захранка само с резанчета сирене и кашкавал,извара и кисело мляко.Какво дават млечните продукти и доколко има смисъл да хапвам от тях.Удобни са ми за хранене,защото винаги почти има в хладнилника останало сиренце,кашкавал,кисело,прясно мляко и тн.Също така не търпят някакво приготване,а само се нарязват и се ядат.Ако някой ми разясни повече по въпроса с млечните продукти ще съм много благодарен :) .

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 27.03.14 22:23.

27.03.14
22:20

http://www.bb-team.org/articles/4785_polezno-li-e-pryasnoto-mlyako-za-vazrastni-hora

27.03.14
22:33

Благодаря,Маргарита,но това е статия за самото прясно мляко,с което нямам проблеми,но не приемам по толкова много.максимум по 200-250 мл на ден.Повече наблягам на сиренето и кашкавала.Въпроса ми е “добра храна ли е за всеки ден и за  покачване на мускулна маса” (казано най-просто)?

27.03.14
22:59

Ако не ти причиняват стомашен дискомфорт, са добър избор да. Стига да са качествени, а качествените пък са по-скъпи от месото. Но така или иначе не изключвай месото от менюто заради тях.

Мнението беше редактирано от Петър на 27.03.14 23:00.

27.03.14
23:03

Млякото повишава IGF-1 в организма, общо взето има анаболен ефект. Ако можеш да го толерираш, ще ти помогне за качване на маса. Добър начин е да вкараш необходимите калории за трениране, но номерът става с домашно прясно мляко, от позната крава. Има си и отрицателни елементи за някои популации, но това е описано в по - горния линк.

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 27.03.14 23:04.

27.03.14
23:10

ами не съм повръщал от прясно мляко,нито хода по 10 пъти до тоалетна...предполагам,че го понасям щом нямам някакви оплаквания, предполагам съм ок.Колкото до местото-разбира се,има ли месо-ям!Въпроса е,че не всеки ден “манждата” е месо,но пък както споменах млечните продукти са в хладилника и не изискват обработка,та като няма месо-тях ям.Яйца също ям под някаква форма по 3-4.Четох обаче,че яйца и млечни продукти не се отразяват добре?Ако някой има нещо да драсне по темата,да го направи.Иначе благодаря на всички включили се :)

28.03.14
11:51

Като чете,че не се отразяват добре,там не пишеше ли защо.Ако няма аргументи,там където си го чел,не знам защо му вярваш.

казано от Петър на 27.03.14, 22:59:

Стига да са качествени, а качествените пък са по-скъпи от месото. .

Ето тук е основния проблем.Качествените сирена с немски,френски,италиански,британски и т.н. произход са скъпи,но са наистина перфектен източник на мазнини,белтъчини и разнообразие в менюто.В сурово състояние,леко разтопени или в сосове,резултата винаги и добър.Въглехидратите в тях клонят към 0% ,което е показател за добро узряване.
В България обаче сме свикнали на долнопробно саламурено сирене(обожавам го,но на колко от марките можем да се доверим) и на нискокачествен кашкавал.Което пък автоматично ги изключва от графа “полезни храни”.
Бих добавил и масло и сметана към полезните млечни,но пак определящ фактор качеството,което не винаги е правопропорционално на цената.

казано от Светослав Тодоров на 28.03.14, 12:11:

казано от Петър на 27.03.14, 22:59:

Стига да са качествени, а качествените пък са по-скъпи от месото. .

Ето тук е основния проблем.Качествените сирена с немски,френски,италиански,британски и т.н. произход са скъпи,но са наистина перфектен източник на мазнини,белтъчини и разнообразие в менюто.В сурово състояние,леко разтопени или в сосове,резултата винаги и добър.Въглехидратите в тях клонят към 0% ,което е показател за добро узряване.
В България обаче сме свикнали на долнопробно саламурено сирене(обожавам го,но на колко от марките можем да се доверим) и на нискокачествен кашкавал.Което пък автоматично ги изключва от графа “полезни храни”.
Бих добавил и масло и сметана към полезните млечни,но пак определящ фактор качеството,което не винаги е правопропорционално на цената.

Само да отбележа, че има някои хора, които сме на точно противоположното мнение.
Български млечни = мощ.
Гума от Лидъл = гюбре.

29.03.14
11:22

Не че нещо, ама Лидъл е магазин за социално слаби германци или за крайни квартали на по-големи градове.
Логично е да не очакваш топ продукти там.

А “български млечни” е доста обширно понятие - има секви.

Чуждите, ако ще и най-скъпите да са, винаги имат вкус на гума, напоена с веро. Все са си боклук. А, като говорех, за българските, то е ясно, че не говорех за тези, които е спорно дали въобще са млечни. :)

казано от Сгазен Помияр на 29.03.14, 11:28:

Само да отбележа, че има някои хора, които сме на точно противоположното мнение.
Български млечни = мощ.
Гума от Лидъл = гюбре...
...Чуждите, ако ще и най-скъпите да са, винаги имат вкус на гума, напоена с веро. Все са си боклук. А, като говорех, за българските, то е ясно, че не говорех за тези, които е спорно дали въобще са млечни. :)

Казах “качествените”,не съм споменавал “Лидл”,макар,че понякога пазарувам от там определени неща.Изразяваш се прекалено крайно водейки, се единствено от своите субективни вкусови предпочитания.Това е като да кажа,че баба ми прави най-добрата баница понеже съм свикнал с вкуса и от малък :)

09.04.14
11:35

Аз лично  нямам никакви проблеми с млечните продукти, ям около 500 мл ДОМАШНО мляко на ден , понякога и повече - до литър. Също ям и сирене , което обаче не купувам от магазин , а от мандра - за 5.50 лв килограма . Дори сирената от магазина от по 7-8 лева дори и нагоре ,  не може да се сравнят с него по нито един показател , така че - намираш си мандра и купуваш или намираш човек , които се занимава с крави и продава мляко и купуваш от него - може да си подквасиш мляко , може и сирене и кашкавал дори да направиш при желание. От магазина ям само бабиното мляко и Бор Чвор , които са по 1 лев , а това е литър ИСТИНСКО прясно мляко от ДОМАШНА крава ...
В последно време се наблюдава и тенденцията на това цената да не отговаря на качеството . Това че едно сирене е 10 лева от магазина , не означава , че е по-добро от това за 5 лева от мандрата.Всичко е бизнес и пари , т.е прекупвачите изкупуват млякото по селата за 40 ст на литър , дори и това е висока цена , продават го на магазина за лев и после колко очаквате да бъде неговата цена в магазина ? Нещо такова се получава за съжаление ..

Мнението беше редактирано от Пенев на 09.04.14 11:39.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1