Въпроси за успоредка и лост

27.03.14
21:29

Здравейте пичове, тренирал съм бойни спортове няколко годинки едар съм около 105кг имам добре развита мускулатура според мен искам да ви попитам нещо за кофичките и набиранията.
Значи разцъквам от седмица кофи, набирания и лицеви. Та въпроса ми е като съм такъв вилак естествено си ми тежи
това добре ли е, защото все пак е един вид тежест и ще спомогне ли за изграждане на по-голяма сила. И горе-долу след колко време се влиза в прилична форма седмица-месец-два и въобще как протича процеса. В началото мускулна треска доста силна друго и не очаквах, но тя премина(клин клин избива) и сега ми е по-леко, но не чувствам същото натоварване това нормално нещо ли е защото един вид се самонаблюдавам и ми е интересно какво следва. Ако може някой минал по този път да си спомни как точно се е чувствал в началото и как е протекал процеса до по-голямата сила повечето повторения, а с тях и разнообразяването на тренировката :)

Влизането във форма е много относително, при всеки е различно. Иначе, нормално след известно натоварване вече да не го усещаш толкова, защото мускулът свиква на едно и също натоварване - разнообразявай.

28.03.14
12:46

казано от Жорката на 27.03.14, 21:29:

Та въпроса ми е като съм такъв вилак естествено си ми тежи
това добре ли е, защото все пак е един вид тежест и ще спомогне ли за изграждане на по-голяма сила.

Това е предимството на нас дебелите - няма нужда да слагаме допълнително тежести за упраженията. :D

Ако може някой минал по този път да си спомни как точно се е чувствал в началото и как е протекал процеса до по-голямата сила повечето повторения, а с тях и разнообразяването на тренировката :)

Не съм стигнал до съществено разнообразяване на тренировката, но започнах от над половин година съвсем нецеленасочено да правя лицеви опори по една и съща система и в дневника ми можеш да проследиш какво е развитието, като частен случай естествено.

п.п. Забравих да отбележа - имах два месеца прекъсване на лицевите след първия месец.

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 28.03.14 12:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1