24.03.14
20:18
Здравейте приятели!
МОже би ми е грешка да се сравнявам с останалите, а не със себе си, но постоянно гледам ученици на моите години, който дори не посещават фитнес зала, да имат плочки и добре развити мускули, да гледам как се набират, а аз да не мога, да гледам как правят по 30 лицеви, а аз едва 8, да гледам как дигат от лежанка 70, а аз 40 кг. Просто нито техниката докарват до правилна, нито мога да кача мускул.Ето качил съм 3 килограма коремче само, без изразен ефект върху мускулите.Преди съм тренирал близо 5 месеца, не можех да се набирам, нито кофички, нито лицеви след 5 месеца фитнес, ЗАЩО, това искам да знам.Какво ще ме посъветвате, не е нормално след 5 месеца тренировки да не мога да се набирам и да личи все едно не съм стъпвал в зала.Намерих си инструктор, ппък да видим дали ще докарам поне техниката.
24.03.14
21:26
Много говориш, много извинения намираш, малко тренираш, лошо се храниш.
Ето ти причините.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.03.14 21:29.
24.03.14
21:27
Защото се разпиляваш във всичко, сигурно. Искаш всичко! То да не е ДСК Банка))). 8 повторения и последните 2 с помощ малко и ще си наба уан)
24.03.14
21:29
Щото само с мрънкане не става!
24.03.14
21:31
казано от Кольо Пияндето на 24.03.14, 21:26:
Ето ти причините.
Ти от къде знаеш как тренирам?
ДОбре някой въобще не тренират и са по=здрави от мене.
Треенирам си нормално, храня се максимално, но ето, че нямам мускули и не мога да докарам техниката на изпълнение.
Просто искам да знам другите как са станали по-здрави от мен без да тренират, а аз тренирам и не съм никак здрав ето и една моя снимка да видите колко съм skyni fat.
Така, както някои са ниски, други - високи, някои са умни, други - глупави.
Нарича се наследственост.
Приемаш това, което имаш и се опитваш да го развиваш. Колкото по-бързо спреш да се сравняваш с другите и започнеш да мислиш как да напреднеш, толкова по-добре ще е за теб.
24.03.14
21:40
казано от Даниел Бонев на 24.03.14, 21:31:
Ти от къде знаеш как тренирам?
Чета форума. :)
казано от Даниел Бонев на 24.03.14, 20:18:
ЗАЩО
Защото мрънкат и задават тъпи въпроси по форуми 5 пъти повече от теб.
25.03.14
10:35
казано от CarnalK на 24.03.14, 23:38:
казано от Даниел Бонев на 24.03.14, 20:18:
ЗАЩО
Защото мрънкат и задават тъпи въпроси по форуми 5 пъти повече от теб.
Ееее как пък се всичките ми теми видя :D.Задавам тъпи въпроси и очаквам да ми се отговори :D.
Както и да е, ще си направя един дневник и там ще ме критикуваш сигурно!?! ;)
25.03.14
16:21
казано от Даниел Бонев на 25.03.14, 10:35:
ще си направя един дневник
Отдавна трябваше да го направиш, вместо тия разпокъсани теми. Така хората ще могат да преценят по-добре как да ти помогнат, и на теб ще ти е по-лесно да проследиш развитието си и кое как ти влияе.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 25.03.14 16:22.
25.03.14
18:42
Аз ще ти кажа защо, защото си мързелив песимист. По-едно време ми пишеше на ЛС, че не знаеш как се изпълняват упражненията и аз се опитах да ти помогна, а ти само казваше “не мога, не мога, не мога”. Аз как съм ги научил според теб? Не съм си казвал не мога, ако нещо ми е било трудно, пак съм го учил, и пак, и пак и работите стават. А ти за всичко казваш не мога... не не можеш, а не искаш! ;)
26.03.14
10:24
казано от TonsOfDamage на 25.03.14, 18:42:
не не можеш, а не искаш! ;)
Ако не искаше щеше ли да бъде тук и да се терзае за липсата на прогрес? :D Иска, но не може по една или друга причина. Може би и мързелът, за който споменаваш е една от тях, но едва ли той му е в чиста форма (както при мен), а по-вероятно е бърза умора от слаботелесие, неблагоприятно общо или здравословно, физическо състояние или неподходящи условия и режим на живот.
26.03.14
16:26
Лебеде, ти си същия мързеливец като него, така че не се обаждай! Искаш да ми кажеш, че като си отчаян за нещо и задаваш тъпи въпроси като луд и на всичкото отгоре не вземаш в предвид отговорите им, наистина иска да го направи. Айде...
27.03.14
00:17
казано от Даниел Бонев на 24.03.14, 21:31:
казано от Кольо Пияндето на 24.03.14, 21:26:
Ето ти причините.Ти от къде знаеш как тренирам?
ДОбре някой въобще не тренират и са по=здрави от мене.
Треенирам си нормално, храня се максимално, но ето, че нямам мускули и не мога да докарам техниката на изпълнение.
Просто искам да знам другите как са станали по-здрави от мен без да тренират, а аз тренирам и не съм никак здрав ето и една моя снимка да видите колко съм skyni fat.
Със сигурност не се храниш максимално, освен ако не си клинично диагностициран с хипертироидизъм. Яж по едно пиле на ден и ще видим колко слаб ще стоиш. Тренирай 5x5 програма и ще видиш промяна. Лягай рано, спи много и дълбоко също така.
27.03.14
10:17
казано от TonsOfDamage на 26.03.14, 16:26:
Лебеде, ти си същия мързеливец като него, така че не се обаждай! Искаш да ми кажеш, че като си отчаян за нещо и задаваш тъпи въпроси като луд и на всичкото отгоре не вземаш в предвид отговорите им, наистина иска да го направи. Айде...
Моят или неговият мързел имат общо с желанията само, ако можем да ги изпълним, но не искаме. Почти всеки има желания, които превишават възможностите му. Например, ти може да искаш да вдигнеш 150 кг. от лег, но не можеш, нали? Човек се ражда неможещ и евентуално с течение на времето придобива знания и качества, които му позволяват да може. Хората не сме еднакви - едни напредват по-бързо във физическото развитие, други в умственото, както и най-различни варианти между двете. Ти си подведен от популярната мисъл “Който иска да направи нещо намира начин, който не иска - намира оправдание “. Тя се отнася за хора, които могат, но поради някаква причина не искат. В нашия свят неможещите са мнозинство, иначе всички щяхме да сме богове можещи всичко и нямаше да има тесни специалисти. По-коректна е мисълта на Николай Хайтов - “Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.”
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 27.03.14 10:18.
27.03.14
19:55
Окей, сега ми кажи какво е неговото управдание, да иска, а да НЕ МОЖЕ? И аз бях дебел, и аз бях с ниско самочувствие, с липса на мотивация. Нямам хубав ген, нямах хубаво тяло, никога не бях активен спортист в училище, никога не бях от най-харесваните в класа, но ето че аз съм се мотивирал, започнал съм и все още не съм спрял. Е, какво е оправданието му?
28.03.14
11:00
казано от TonsOfDamage на 27.03.14, 19:55:
Окей, сега ми кажи какво е неговото управдание, да иска, а да НЕ МОЖЕ? И аз бях дебел, и аз бях с ниско самочувствие, с липса на мотивация. Нямам хубав ген, нямах хубаво тяло, никога не бях активен спортист в училище, никога не бях от най-харесваните в класа, но ето че аз съм се мотивирал, започнал съм и все още не съм спрял. Е, какво е оправданието му?
Откъде да знам какво му е оправданието - нито го познавам, нито съм разговарял с него? Но това не ми пречи да ти отговоря. :D На него не му е нужно оправдание - той не може, затова не го прави, не че не иска. Не виждам в темите му да се оправдава - и той като теб от месеци се опитва да направи нещо, не се предава, но... не стават нещата - нито с тренировките, нито с готвенето. Тоест с него си приличате по всичко останало освен, че ти си бил дебел, а той слаб. Тава ми изглежда като съществена разлика. За по-прегледно, нека разгледаме примера с отглеждането на прасе. То яде на поразия и в крайна сметка, ако не е злоядо, се освинва порядъчно до зимните празници. Но понеже е младо и е във фаза на естествен растеж, каченото му тегло не е само сланина, но и значително количество месо (мускул). Същото е било положението и при теб - подрастващо дете, приемал си повече храна и си качвал не само сланина, но и мускул, което ти е дало прилична база да имаш сила за по-тежка физическа дейност и съответно за по-добра възможност за бързо развитие на мускулите. А положението при авторът е доста по-неблагоприятно заради липсата на активно тегло. В момента организмът му се чуди енергията и веществата от храната за какво по-напред да ги използва - дали за естествен растеж, дали за възстановяване или за атрофия на мускулите. Нямам предства какви са приоритетите в човешкото тяло, но предполагам, че при него страдат и трите неща и ако има възможност да се храни по-добре, да го прави и да тренира толкова, колкото да има добро възстановяване след това, а ако не може да си позволи добра храна, да даде приоритет на естествения си растеж и възстановяване и да не се напъва с тежки тренировки, а с нещо по-леко, колкото да подготви тялото си за евентуални следпубертетни, спортни напъни.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 28.03.14 11:02.
казано от Debel Lebed на 28.03.14, 11:00:
На него не му е нужно оправдание - той не може, затова не го прави, не че не иска. Не виждам в темите му да се оправдава - и той като теб от месеци се опитва да направи нещо, не се предава, но... не стават нещата - нито с тренировките, нито с готвенето. Тоест с него си приличате по всичко останало освен, че ти си бил дебел, а той слаб. .
И как разбра, че не може? Млад, здрав човек, кое му пречи да може?
Липсата на здраво трениране и хранене. Другото е разтягане на локуми и оправдания.
Пределно ми е ясно, че в днешно време е разпространено клишето, че човек може да направи всичко ако положи достатъчно труд.
Но тук не говорим да станеш космонавт или да напишеш бестселър, а за нещо пределно просто - да вдигаш тежко и да не караш цял ден на солети.
29.03.14
09:45
казано от Vanko на 28.03.14, 17:31:
Липсата на здраво трениране и хранене. Другото е разтягане на локуми и оправдания.
а за нещо пределно просто - да вдигаш тежко и да не караш цял ден на солети.
Не знам от коя планета си, но на Земята тия неща не са толкова прости, както ги описваш. Ние, земляните, сме под влияние на хиляди фактори и наличието на малък процент хора тип “нацепена батка” (или кака), подрепя твърденията ми.
По-скоро подкрепя факта че масово сте мързеливци или имате грешни приоритети.
29.03.14
10:49
Вие двамата имате подходящ мироглед за диктатори.