29.03.14
14:41
Здравейте! Поредния индивид, който не знае къде греши :D , реши да иска малко помощ. Та аз съм 18г момиче, 178см и около 62кг.
Както всички тук се опитвам да живея здравословно и да спортувам. Но манията ми за отслабване преодолява над всичко. През годините правих експерименти с здравето си ( и то от много ранна възраст около 13г) само и само да отслабна. Да свалих килограмите но с цената на здравето. Менструалният ми цикъл спря, беше нередовен, имунитете ми отслабна, кожата ми стана суха и т.н. Гладуването беше от основните ми “номера” така да се каже, пробвах и хапчета, кардио и НВД до припадък, но без резултат. Лятото достигнах до 58-59кг, за които мечтаех. Но тогава не се хранех, само на течности или нещо малко (дребни плодове, чаша мляко и т.н). Но след лятото си възвърнах старите килограми. Не можех да продължавам така и реших, че ще се храна нормално и ще тренирам. Но организма и метаболизма ми до такава степен е изтощен , че е ” дигнал ръце от мен”. Ходих и на диетолог за да ми изготви режим,( и то доста добър 5 хранения на ден без огормни лишения или т.н) но чувството ми за глад изчезна и се храна по 2 пъри на ден и то не винаги с пълноцена храна. Тренирам си 3-4 пъти на седмица, като се опитвам да разнообразявам тренировките, за да не привикне тялото. Но теглото си ми седи едно и също даже от време на време се покачва...Вече не знам какво трябва да направя и към кого да се обърна. Ако някой може да ми помогне, би ми дал съвет, ще съм мноого благодарна :)) !
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49966
Килограмите не са толкова важни ;)
29.03.14
18:04
Здрасти,
според мен ще е добра идеа да започнеш тренировки с “тежко” на базови движения+кардио.
Ето един примерен план:
ден 1-Лежанка
ден 2-Кардио
ден 3-Мъртва тяга
ден 4-леко кардио
ден 5-Преден клек+Тяга с опънати крака
ден 6-почивка
ден 7-леко кардио
Започни с 6х3 за базовите упражнения.
Хубаво е да си наемеш персонален треньор в началото за да се научиш на правилна форма.
Успех !