15.03.14
19:36
Първо.Добър вечер на всички !
Казвам се Стефан на почти 20 години и може да се каже ,че съм начинаещ във фитнес залата.Тренирам от 2 години но с прекъсвания заради контузии защото паралелно ходех на тренировки по борба + от време downhill каране на колело.Преди година съм пил креатин монохидрат на Amix .Пих 40 дни и качих близо 8кг (от 65 до 73-74) . Много хора ми казваха ,че ще ги изпикая или пък ,че ще сваля почти всичко но уви...Разочаровах ги с факта ,че и до ден днешен съм си ги запазил дори предвид това ,че месец след цикъла спрях да тренирам и ударих 6 месечна почивка.В момента съм 76-77кг. и отново започнах да пия същия креатин като си купих разфасовка 750 гр.Тренирам всеки ден от седмицата и съм си намислил след още 2 седмици креатин да включа в списъка и BCAA ,глутамин , гейнър/протеин с цел покачване на килограми (не съм претенциозен ако се омазня малко :) )
BCAA > http://shop.bb-team.org/scitec-bcaa-6400?sku=1658
Глутамин > http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-glutamine-powder?sku=2597
А за гейнъра/протеина се чудя между Seriouss mass ON и BSN Syntha-6 . Ще се купят 2 кутии каквото и да е като оставям на вас да бъдете критични или да ме посъветвате за някакъв по-добър вариант !
Преди да ми кажете ,че хранителния режим също е важен...Курсант съм в НВУ “Васил Левски” и нямам възможността да ям храни според режим защото ни е забранено да внасяме храна в сградата ,в която живеем а и нямам хладилник в който да я оставям.Ям на стол и менюто ни е направено от диетолози . Рядко ядем постно ,най-вече наблягаме на пилешкото . До колкото съм чувал (или поне на теория) ,менютата ни са така направени ,че да си набавяме по 2500-3000 калории на ден.
Приемам всякакви съвети за добавките ...Било то марка,вид и прочие !
Аз в момента съм си направил едно стакче.
Протеин- ON Gold standart
Креатин монохидрат на Univarsal
Глутамин на Gaspari nutrition
Трябва да ти кажа, че съм много доволен от комбинацията, поне за мен е отлична.
Щом казваш, че дневното меню е добре, мисля че може да се разминеш с протеиновата пудра а да си закупиш само креатин и аминокиселини за сега.
Как тренираш. Ако тренировката ти е по-малко от час може и да спестиш BCAA -то.
А гейнъра е ясен. Поне напоследък не съм видял лошо мнение за MEX SIZE MAX . Определено това е гейнър харесван от всички.
Ако се спреш на протеин ,SYNTHA 6 е нещо наистина уникално,но на мен ми идва много скъп. Опитах 2 баки преди време и много ми хареса резултата. Не гледай ,че има малко протеин в доза. Явно компенсира с друго.
16.03.14
14:43
казано от Gergi_81 на 16.03.14, 08:42:
Как тренираш. Ако тренировката ти е по-малко от час може и да спестиш BCAA -то.
А гейнъра е ясен. Поне напоследък не съм видял лошо мнение за MEX SIZE MAX . Определено това е гейнър харесван от всички.
Ако се спреш на протеин ,SYNTHA 6 е нещо наистина уникално,но на мен ми идва много скъп. Опитах 2 баки преди време и много ми хареса резултата. Не гледай ,че има малко протеин в доза. Явно компенсира с друго.
Да, с въглехидрати... вкусен е, но самият факт, че казваш вземи си протеин беден на протеин, но компенсира с друго е нелеп.. Както и да е.. Мех са добри, според мен, а и са на достъпни цени. Ако ги редуваш със синтракс ще си винаги на оферта и няма да се отрази на резултатите ти по никакъв начин.
Компенсира с ензими ,които помагат за почти пълното усвояване на протеина в него. За разлика от 80-85% белтъчно съсъдржание на други пудри ,от които се усвоява доста по-малко.
Нелепо е да се хванеш за въглехидратите на този толкова доказан протеин. ЧЕТИ ! УЧИ СЕ
17.03.14
00:09
казано от Gergi_81 на 16.03.14, 19:13:
Компенсира с ензими ,които помагат за почти пълното усвояване на протеина в него. За разлика от 80-85% белтъчно съсъдржание на други пудри ,от които се усвоява доста по-малко.
Нелепо е да се хванеш за въглехидратите на този толкова доказан протеин. ЧЕТИ ! УЧИ СЕ
... слабо изказване. Нелепо е да се твърди, че подобен протеин е нещо повече от който и да е друг. В какво се е доказал? Къде? Как? Ако искаш да качваш маса, няма никакъв проблем, да.. добре си влиза в режима, но иначе не струва. Далеч не е единствения протеин на пазара с добавени ензими. А и най-често тези ензими са просто пълнеж, подобно на разни допълнителни аминокиселини, които се добавят, колкото да присъстват на етикета и протеинът да изглежда по-престижен. Теб са те хванали с тези ензими, но за мен смисълът на протеиновата пудра е да си набавиш възможно най-голямо количество протеин, без да добавяш излишни макронутриенти от друг характер към диетата си. Това по-скоро си бие към заместител на хранене със всички тези блестящи добавени ензими и въглехидрати.. но както и да е, нека не го обръщаме в селски спор.
казано от Brachialis на 17.03.14, 00:09:
В какво се е доказал? Къде? Как?
В добрата реклама, малко ли е :)
Мнението беше редактирано от Петков на 17.03.14 02:30.
За мене ,а както и за повечето тук,е важен резултатът. SYNTHA-6 дава резултат и в това не може да се спори. Опитай 1-2 опаковки ,и пак ще си говорим след месец.
Ама наистина е тъпо да се коментират неща ,върху които нямаме собствено наблюдение.
Няма да споря повече. :) то и без това стана много кисело това грозде
казано от Gergi_81 на 17.03.14, 06:59:
За мене ,а както и за повечето тук,е важен резултатът. SYNTHA-6 дава резултат и в това не може да се спори. Опитай 1-2 опаковки ,и пак ще си говорим след месец.
Ама наистина е тъпо да се коментират неща ,върху които нямаме собствено наблюдение.
Няма да споря повече. :) то и без това стана много кисело това грозде
Ще си говорим, но първо ти опитай нещо по-различно от BSN ;) Аз не отричам, че дава резултати, ама от резултати до резултати има разлика ;)
От всичко ,което съм опитал най-добре ми действа ОН Голда ,но както каза зависи кой какви резултати търси. Въпросът е ,че синтата е нещо много добро.
Абе вие като дадете 100 лева за протеин нещо внушавате ли си, какво? Какви РЕЗУЛТАТИ виждате от някакъв смешен протеин? Или пък ония другите, смешните дето протеина ги “напомпвал”. Ми да аз от пържоли с напопвам то нали една по-големичка има към 30 грама, тая Синта пасти да яде. Тия добавки трябва да струват не повече от 30 лева/ килограм ама то като тръгне нещо скъпо и дай вече да даваме по 200 лева за протеин, нищо че в режима ни имаме 2 гр/ килограм, просто нека да намалим храненето и да вкараме протеин, че по-лесно. Май пак не съм разбрал нещо, поправете ме ама би ли тоя дето вика, че е видял резултати да каже за какви резултати говорим?
Просто все още не схващам как има хора, които си дават парите за протеин. Айде за креатин по бива то там от храната по-трудно се набавя, а и той е евтин, ама ...
Пък витамини? Вече незнам за кой път чета из сайтове, че ако огранизма не си набави по естествен път витамини, а от изкуствен източник (таблетки), той не ги разпознава и излишно натоварва черния дроб.
Бъркам ли?
Мнението беше редактирано от Scorpi на 17.03.14 22:56.
Аз протеина го признавам най- вече когато хранителното меню е бедно. Примерно случва се понякога да пътувам, да имам много работа, да не ми стигнат парите и тн. и тогава вече намесвам пудрата, за да си набавя нужното количество протеин, което съм изпуснал през деня.
Иначе повече полза съм видял от добавки като креатин- монохидрата, глутамина, дори и от азотният буустер- все пак и той съдържа креатин.
Единствения вариант да усещате “ефект” от протеина е ако сте недохранени и приемате доста под нужното ви количество от храната.
А аз си мислех, че се усвоява по-бързо, заради което бива предпочитан сутрин и след тренировка.. хе хе
Мнението беше редактирано от Петков на 21.03.14 00:02.
21.03.14
11:50
казано от Петков на 20.03.14, 23:58:
А аз си мислех, че се усвоява по-бързо, заради което бива предпочитан сутрин и след тренировка.. хе хе
Прав си, но специално Syntha-6 едва ли е най-лесно и бързо усвоимия протеин/гейнер.
Ако искаш продукт с почти същата бленда, по-добре пробвай Smooth-8, поне няма мазнини, за разлика от BSN.
Честно казано и Amix-a не е от най-добрите марки, но са за предпочитане пред BSN и Syntha 6 който “няма много белтък, но въпреки това e качествен протеин” минуси..минуси.. многооо..Ориентирали са се към хора интересуващи се повече от вкуса отколкото качеството.
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.03.14 07:19.
26.03.14
10:18
Махаш БЦАА-то и глутамина и си взимаш Mex Size Max + Bulk Complete Probiotic. Тази комбинация ти е напълно достатъчна на този етап.
Спрях се на Mex Size Max (шоколад) + Amix креатин монохидрат . Монохидрата го пия от началото на месеца а гейнъра започнах да пия на 20 март.Тегленето на един и същ кантар върви така:
28.02 > 74.0 кг.
15.03 > ~ 76-77 кг.
31.03 > 78.5-79 кг.
Предполагам ,че част от това е вода но наистина се усещам по различен начин и имам добър прилив на сила.Пия гейнъра по доза и половина на ден (6 лъжички) => ми остават още 4 седмици ,като мисля за последните 3 да включа и глутамин . Какво мислите?
01.04.14
17:08
Вместо глутамин вземи бцаа по-добре.
01.04.14
18:11
Бе като имаш пари вземи и двете,но по принцип глутаминът според много опити научни изследвания и много хора опитвали и то големи дози е пари на вятъра. По-скоро дръж бцаа-то по 20-25 грама на ден ако ти е добре протеина от храната както казваш.Ако си толкова паралия вземи си 8:1:1 ,тоест ще има повече левцин,която се смята за най от трите (левцин изолевцин и валин)
Мнението беше редактирано от Teen Power на 01.04.14 18:12.
Далеч съм дори от идеята за паралия ,но при мен е добре защото не плащам обучението си и понякога мога да си позволя такива неща . Можеш ли да препоръчаш марка,конкретен продукт?
Добре де ,след като кантара върви нагоре и имаш сила и всичко ти е ОК. ,защо ще даваш пари на вятъра. Какво очакваш да стане. Да растеш по-бързо ли :) Изчакай някакъв застой и тогава добави нещо различно.
Просто мое мнение. Аз лично търся вариант да развивам мускула без много пари :)
Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 01.04.14 21:00.