02.04.14
01:42
Здравейте и от мен. Казвам се Виктория и съм на 28 години. Като цяло никога не съм била нито дебела, нито кльощава, но последните 3-4 години без изобщо да усетя качих 7-8 кг. Причините са много и като цяло са ми известни – работата ми вече е зад бюро, а преди по цял ден бях на крак; до работа с кола, общо взето никакво движение; да не говорим, че едно от основните ми удоволствия беше вкусното похапване. След като достигнах колосалните за мен 67кг., реших, че трябва нещо да се направи. Между другото никога не съм спазвала диети и разни там гладувания. Аз съм човек, който обича да е информиран и след решението да направя нещо, за да изглеждам и да се чувствам по – добре (килограмите вече ми тежаха), започнах голямото четене. Събрах доста информация и според мен още тогава намерих правилните отговори. Този сайт беше един от първите на които попаднах и на които се доверих. В началото нямах регистрация и главно разчитах на статии, но преди известно време си направих такава и съм възхитена от дневниците на които попадам.
След многото неща, които прочетох, научих за калориен баланс, калориен дефицит, важността на това тялото да има мускули. Относно храненето ми допадна равномерно-балансирания начин на хранене. Започнах да се храня с колкото се може по – пресни продукти и да тренирам с тежести (с доста леки такива, но все пак..). Резултат със сигурност имаше, но нещата се случваха доста бавно (което най-вероятно е нормално). Естествено, това ме демотивира и доста често залитах. Та за последните две години нещата протичаха по следната схема – тренирам и се храня правилно (според мен, вие ще кажете по – късно) около 2 седмици, съответно нищо не се променя (как да стане за такъв период), писвами и спирам. Следващите 2 седмици нищо не правя, ям на поразия, не тренирам и положението се влошава. После се чувствам виновна и пак 2 седмици всичко е ок, пак нищо....и така до безкрай.
Знам, че не е правилно, но нямам нерви и тотално се обърквам при смятането на калориите за деня. Да, да резултатите са по-добри само с правилното им изчисляване, пробвах, но не е за мен. Надявам се, че сдравословната храна и контролирането на порциите ще са ми достатъчни засега.
Искам да съм постоянна този път, защото знам, че така е правилно и е добре за мен. Просто имам нужда от вашата подкрепа и мотивация, за да не се откажа за пореден път. Искам да имам волята.
Ще съм ви много благодарна, ако споделяте вашето мнение и опит, търпя всякаква критика :)
02.04.14
01:44
Днес, денят ми мина по следният начин:
10,00 се изтъркулих от леглото (ставам доста късно) – кафе, сметана и стевия
12,15 – 2 яйца, малко сирене и фреш от 1 грейпфрут
Към 15,00 – пилешки гърди на плоча (1 филе или ½ от „пеперудката”), по-малко от шепа оризово фиде, салата от 1 домат ½ краставица, малко сирене, подправки и 1ч.л. зехтин
17,00 – тренировка. За следващите 2 седмици съм намислила да тренирам цяло тяло, пък ще видим какво ще стане
Раменна преса с лост зад врата – 12/10/8 повторения само с лоста
Пуловер – 15/15/15 с 5кг
Бицепсово сгъване - 12/10/8 по 2,5кг в ръка
Повдигане на краката от вис – 15/15/15 (тук ми дойде нисък лоста и го правих със сгънати колене)
Клек – 20/15/12/8 със скромните 10 кг + лоста (незнам колко е)
Задна екстензия на крака – 15/15/15
Последва около 30 мин., за съжаление монотонно тичане (прасците много ме боляха и реших да не ги претоварвам)
19,30 – Вечеря – пак пилешки гърди на плоча (другата половинка), същата салата от 1 домат, ½ краставица, малко сирене, подправки и 1ч.л. зехтин, купичка вкусен таратор.
21,30 – 2 шепи ягоди и ½ кисело мляко.
Ами това е за днес. Отивам да спя. Надявам се да ви е интересно и с нетърпение очаквам коментари и препоръки
Здрасти и успех.
Аз бих преместил клекът и упражненията за крака в началото - хем са по-голяма мускулна група хем няма да са ти непосредствено преди тичането.
Пуловъра с каква цел го правиш? Т.е. не съм много сигурен какъв е ефектът от това упражнение при жените?
02.04.14
10:17
Благодаря много за пожеланието!
Вземам си бележка и ги местя в началото от следващия път. Колкото до пуловър-а, това е едно от упражненията, в които съм сигурна в изпълнението му. Искам тренировката ми да е разнообразна и със сигурност утре няма да присъства в тренировката ми.
02.04.14
19:51
Днес не съм тренирала, не че нямам желание, по-скоро имам женски проблеми и за ден два ще преустановя тренировклите. Иначе храната за днес беше следната:
10,00 - събуждане с кафе, сметана и стевия
12,00 - 1/2 кофичка кис.мляко, 2с.л. овесени ядки, ч.л. мед и канела
към 14,00 - печено пил.филе, салата - маруля, репички, зелен лук, 1 яйце, 1ч.л. зехтин и оцет
последва една 5-6 км-ва разходка
към 16,00 за съжаление изядох 1/2 натурален шоколад ( за тази си постъпка обвинявам женските проблеми от днес, не че е извинение)
след малко следва вечерята - пил. филе (печено) и салата от маруля, репички, лук, домат, краставица и яйце, овкусена със зехтин и оцет.
По-късно ще си позволя и грейпфрут.
Ами това е за днес. Надявам се утре да съм по-добре и пак да направя разходка, защото за друго няма да имам сили.
03.04.14
21:11
Отчета за днес
За съжаление никаква раходка не ми се получи, цял ден съм на дивана.
Храната беше следната:
10,30 - кафе, сметана и стевия
12,00-12,15 - 3 бъркани яйца със малко суров слънчоглед
14,30-15,00 - пилешко филе печено, 1/2 кис.мляко и една препълнена чиния суров карфиол с балсамов оцет
19,00-19,15 - пил. сърца (около две шепи) и вкусна - вкусна салата от 1 домат, 1/2 краставица, малко лук, сирене, сухи босилек и 1с.л. зехтин. Поглезих се и с 1/2 чаша червено винце (домашно и много любимо)
След малко мисля и 1 зелена ябълка да изям и това е.
Утре вече ще тренирам. Урааааа