Крайно време е да заприличам на човек

Темата е заключена.

02.04.14
13:23

Здравейте на всички,
казвам се Илияна на 34г и смятам, че е крайно време да се взема в ръце.С няколко думи,никога не съм била слаба незнам това по наследство ли е или баба много ме е хранила :) 170 висока 90 кг :x в момента.Преди 2 месеца започнах да спазвам войнската диета и се оказа ,че това е моя начин на хранене много съм щастлива.Започнах този режим на 97кг.резултата е -7кг и смантиметри в обиколките.Целта ми е ако е възможно да стигна 60кг.за около година година и половина.Лошото е, че нищо неспортувам доста съм мързелива.Нещото което ми доставя удоволствие е ходенето пеша,не ми е проблем да ходя всеки ден по 10-12км.И го правя но не всеки ден,разбира се поради липса на време.Относно храненето ми е предимно зеленчуци,яйца,бели меса и риба,млечни обезмаслени,рядко бобове, оризи,паста.Сладко ям много рядко,плодове необичам само/авокадо без него немога да си представя вечеря/,но за сметка на това съм луда по червено вино.Мисля че точно там ми е и основния проблем и дебелеенето.Няма как да изядеш на вечеря 1500-1700кал.от храна и обилно да ги полееш със още толкова вино,и да чакаш да отслабнеш.Е, вече непия или само в събота вечер по 2 чашки. Имам няколко питанки относно режима войнска диета.Денонощието ми протича горе долу по следния начин.Сутрин/7:30/ веднага след ставане 500мл.вода, след нея 2 големи чаши обезмаслено прясно с нескафе /свършвам с пиенето им към 11/.От там на татък само на вода до 18ч.От 18 до 19 вечерям/1300-1500кал/ и с това приключвм.Не се чувствам гладна ,нито отпаднала напротив ,денят ми протича много нормално и съм доста по съсредоточена в работата си.Питанката ми е относно вечерята,из статиите бях прочела ,че първо трябва да се яде салатата,после месата и най накрая въглехидратите.Обаче аз си ям всичко заедно иначе не ми е вкусно,искам да кажа че докато си ям паржолата си ям и салатата.Въглехидратите обикновенно са ми във вид на десерт ако ми се дояде сладко/пълнозърнеста филия с течен шоколад/ Незнам дали така необърквам нещо схемата?! И относно физическата активност ,незнам какво да правя.Срам ме е да отида във фитнеса,а имам един дето ми е на 2 крачки.Като видях какви прекрасни тела се разхождат вътре,така ме хвана срам ,че дори непопитах за цената на картата.
Ще съм много благодарна ако някой ме даде съвет и ми каже дали се храня правилно.И относно физическото (blush) какво да правя.
Прекрасен ден на всички :)

02.04.14
14:00

здрвей Илияна, добре дошла в форума. Мисля че ако имаш желание и полагаш старание всичко би могла да постигнеш, но всичко е въпрос и на постоянство, разбира се. Наистина е хубаво, че си решила да положиш някакви услилия в тази насока.
едната страна на нещата е храненето и е добре, че си намерила ТВОЯ режим на хранене, такъв какъвто не те кара да се чустваш все едно не си на себе си. аз лично тази войнска диета не съм я опитвал и дори не мисля, че бих я пробвал, просто защото съм свикнал съвсем различен начин на хранене и предпочитам да се храня на често и с качествени храни, като по този начин имам сили за тренировки. дано някой, който е правил тази диета да сподели своето мнение. не мога да възприема обаче “пълнозърнеста филия с течен шоколад”, това за мен си е сериозно самозалъгване. аз умирах за сладко преди време, сега когато ми се дояде нещо такова, си взимам 80-90% шоколад и си хапвам няколко блокчета, а също така веднъж на 2-3 седмици си позволявам да хапна и нещо по-серизно (тортичка, мелбичка или нещо подобно).
другата страна е спортът - не мисля че без спорт резултатът ще е задоволителен резултат при всички ситуации ще има, както си и забелязала вече си свалила килограми, но крайния резултат няма да е този който искаш, защото или ще е много краткотрайно или въпреки свалените килограми тялото няма да изглежда по начина по който си мислела, че ще изглежда. докато редовния спорт ще доведе немимуено до резултатите, които ще ти допаднат, дори и да не свалиш всичките килограми, които искаш ще изглеждаш по съвсем различен начин. освен това ще видиш че в един момента спортът ще стане част от живота ти и като пропуснеш някоя и друга тренировка ще усещаш липсата и. относно това че изпитваш срам, не мисля че това би трябвало да те спре. ако много искаш да направиш нещо за себе си ще преодолееш това чуство и ще постигнеш целта си. не виждам нищо срамно в това да искаш да изглеждаш добре и да даваш всичко от себе си, за да се промениш, срамно е ако намираш оправдание да не го направиш. освен че във всички спортни зали има мъже и жени с прекрасни тела, има и такива, които се стремят да направят своите такива, така че се стягай и започвай да спортуваш.

02.04.14
15:10

Здравей Мони,благодаря за мнението и съвета.Относно шоколада ,много си прав хич не съм се сетила, че мога да си взема. И вместо да мажа филии да хапна истинско сладко.Относно спорта ще го обмислям.Голям + за мен е че умирам да плувам и живея на ммясто с много топъл климат и море на 2 км.Ако заместя фитнеса с плуване !? Макар че срамът на плажа не е по малък от този във фитнеса.Май наистина ще трябва да се преборя с тези си мисли за срам и да направя и това добро за себе си.Да спра да търся оправдания и причини да не го направя.
Какво Ви е мнението за десерти с подсладител?

02.04.14
15:52

Здравей!
Относно спорта - колкото повече го практикуваш, толкова повече ще го обичаш. Казвам ти го, защото до преди година се обривах само като чуя, а сега толкова ми харесва, че рядко пропускам тренировка. Какъв ще е той си избери сама, според това какво ти харесва най-много - може да пробваш различни неща в началото - плуване, танци, тенис, фитнес, аеробика.. каквото се сетиш и така ще имаш представа кое ти е най-приятно.
За срама - абсолютно няма от какво да се притесняваш - аз, както и всеки разумен човек, за когото се сещам, се радва, когато някой започне да полага грижи за тялото си и помага при нужда. :)
Пробвай в началото да отидеш с приятел/ка, за да не си съвсем самичка в неизвестното :D и не се притеснявай да питаш и опитваш. Успех в постигането на целите ти :)

казано от bababunchi на 02.04.14, 15:10:

Какво Ви е мнението за десерти с подсладител?

Ако искаш да сваляш много кг и искаш да стане по-скоро, по-добре ги избягвай. Не се опитвай да търсиш алтернативи на вредните храни, а просто да свикнеш с мисълта как да се храниш здравословно :) Иначе - ако е домашен десерт и ти си слагаш съставките - съответно знаеш какво точно има и от кое по колко, това е по-добра опция, но естествено - 1-2 пъти седмично, а не всеки ден:)

02.04.14
19:50

Благодаря за мненията,да говоря за домашно приготвено сладко.тази седмица ще се опитам да избера нещо с което да се захвана да се раздвижвам.много е вдъхновяващо когато има с кой да споделиш и да те посъветват.

02.04.14
23:32

Здравей :) . Аз съм от новите във форума, но също имам да свалям доста кг. Искам да ти пожелая успех в постигането на целите и да споделя своето мнение по някои от твоите питанки. Казваш, че не обичаш сладко. В редките случаи, когато ти се дояжда по-добре хапвай нещо нормално, а не с подсладители. Важно е каква е основната ти храна, а не изключенията. Освен това, защо обезмаслени млечни, яж си нормални. Плуването е страхотен спорт. При повече кг плуване и ходене пеша са прекрасно начало. Във фитнеса е важно да попаднеш на добър инструктор. Но него може да го включиш и на по-късен етап, примерно когато достигнеш 80 кг.
Аз опит с воинската диета нямам, но съм пробвала фаст-5. В един момент нацелих формулата и започнах бързо да свалям, но имаше доста неприятни усещания и като, че ли се уплаших и спрях. Пък и определено обичам да ям и затова реших, че този и подобни начини на хранене не са за мен.
Успех още веднъж.

03.04.14
10:12

Здрасти, силно впечатление ми направи заглавието на дневника ти. Не съм от много време тук,  но знам, че абсолютно никой няма да те критикува за килограмите ти или ще поставя епитети на какво ” приличаш”, затова не бъди и ти толкова самокритична, сложи заглавие, което издава някаква положителна емоция, а не което показва до някаква степен ниска самооценка.  Всички сме тук, за да вървим нагоре, а не да се вайкаме. Успех, ще успееш в целите си ! :)

04.04.14
11:14

Лиана-благодаря :)  хапвам обезмаслени с цел че имат по малко калории
Snejanka- благодаря :) имаш право за заглавието на темата ,ама просто ми дойде ей така
сега да си кажа,вчера ме беше налегнал страхотен глад за сладко.дори изпиването на 3 литра вода
неможа да притъпи това чувство.Накрая просто реших че щом организма го иска ще му го дам.
Намерих си един близък парк,има страшно много уреди за трениране мисля от утре да започна да ходя там и да правя каквото и колкото мога.
Плуване 3 пъти в седмицата.Никой нищо неказва за режима на хранене,все още незнам правилно ли го правя или просто си карам както намен ми е удобно.Не ми се иска поради неразбиране да оплескам всичко и да проваля режима.Още веднъж благодаря на всички за мненията ,много сте мили.

Здравей Илияна,

Аз за първи път чувам за воинска диета и не съм запозната с принципите й. Ако обаче се състои в това да се яде само един път на ден и то вечер огромно количество храна, мисля, че не е ефективен вариант. Ти пишеш, че се чувстваш добре и си работоспособна през деня, т.е. при теб изглежда работи. Може би ако размениш местата: например повече храна в първата част на деня и по-малко във втората, ще ти се получи още по-лесно.

Относно спорта подкрепям, че трябва движение и ти със сигурност си щастливка, че имаш достъп до море. Хич да не ти пука, слагаш банския и плуваш. Плуването извайва тялото и не натоварва ставите, така че за мен е перфектният спорт (нищо, че аз самата не мога да плувам:D), поне като за начало. Даже предвид факта, че искаш да свалиш около 30кг доколкото виждам, по-добре на първо време да е съчетание от хранителен режим и плуване, вместо по-травмиращи упражнения в зала.

Успех! :)

25.06.14
00:54

Здравей Илияна , от доста време няма коментари по темата и ми е интересно до къде стигна с войнската диета . Тъй като и аз сам в положение също като твоето, реших и аз са започна с тази диета ,защото ми е по лесно да не ям сутринта до късния следобед,отколкото да гладувам вечерта и да не мога да спя от глад .според мен,да се спазва стриктен режим  могат да го правят хора с много силна воля ,а аз не съм от тези и вариантът с хранене веднъж в денонощие ми се вижда изключително удачен .Надявам се да си постигнала добри резултати :)

05.11.14
18:31

Здравейте,след 7 месеца мълчание отново на хоризонта.-20 кг приповдигнато настроение и готова да продължи напред.Тази войнска диета ми стана много любима.И се превърна в начин на хранене за мен.А и най важното някой преди ми беше казал ,че фитнеса ще ми хареса.Много се смях тогава ,ама верно взе че ми хареса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1