Малко насоки за моето ВВД?

24.02.14
13:38

Здравейте :) на 20год. съм.Преди година и половина спрях с фитнеса и започнах да се занимавам с БИ,развалих си хранителния режим и резултата беше налице-13кг надолу.Сега пак започнах с фитнеса ама трябва да пооправя храненето,защото вече усещам че то ме спъва.Спрях се на ВВД,защото ми пасва най-добре на бюджета и тренировките.Въпроса ми е как да сметна съотношението (В:Б:М),защото видях само да пише за (В:М-70/80:20/30).Белтъчините отделно ли да ги смятам ?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.02.14 09:11.

Белтъчините - не повече от 2.5 g/kg. Останалото разпределяш между мазнини и въглехидрати. Личното ми мнение е, че въглехидратите няма нужда да са над 3 g/kg. Остатъкът - мазнини.

24.02.14
14:04

Значи ситуацията става следната:
ВВД
2100cal
(В:М) 70:30
(В:м) 1470:630
367гр. въглехидрати
70гр. мазнини
150гр. белтъчини
Между другото съм ~73кг. висок съм ~183.Значи мога да намаля въглехидратите и да увелича мазнините според теб ?Ще тренирам 4 пъти в седмицата.
EDIT:Моднах малко според твойте указания и се получи така
219гр. въглехидрати-876кал
70гр. мазнини-630кал
146гр. белтъчини-584кал.
Или съм уцелил и ли съм се оплескал отвсякъде.Сега въпроса е дали е правилно и да продължавам към следващия етап...

Мнението беше редактирано от Shisharkata на 24.02.14 16:41.

24.02.14
18:32

Не,приятелю :) Ако не искаш да се тъпчеш като прасе с въглехидрати и половината от тях да излизат в газообразно състояние от някое твое отверстие послушай колегата по-горе.На тези твои 73кг аз лично бих процедирал така:150гр протеин + 200-250гр въглехидрати + 180-200гр мазнини :) Лично аз съм качвал и с РБД и с ВВД.По-добрият вариант за мен е РБД с голямо количество мазнини :) Успех!

24.02.14
20:03

С твоя пример излизат 3400кал. ?!Аз съм качвал добре с ВВД,макар че леко омазних.Карай,както и ще да е.Спрях се на това:
(В:Б:М) (219:146:100).Ще започна така и ще видим до как ще тръгнат нещата,все пак преди това не съм си мерил храната,нито пък много съм я мислил и пак горе-долу се получаваха нещата.Сега въпроса е как точно да разпределя храната.Около тренировката(преди и след) ще сложа комплексните въглехидрати,сутрин пак ще има някакви въглехидрати(овесени ядки с мед) и може би белтъчини ?Мазнините като предпоследно хранене ли да ги вкарам ?

Мнението беше редактирано от Shisharkata на 24.02.14 20:16.

03.04.14
16:02

Здравейте,

опитвам се да спазвам въпросната диета, но ми е леко трудно, ако може така да се каже и се нуждая от малко помощ. Наскоро си взех и хранителна добавка- гейтър на Scitec Nutrition Mass, защото както вече казах имам проблеми с режима...

Та: сутрин закусвам както е препоръчано, овесени ядки, яйца, плодове/сокове, ям на 2-3 часа, но основния ми проблем е че доста често изпитвам трудности с осигуряването на месни продукти. Вкъщи винаги има нещо готвено, но в повечето случай то е от типа на картофи, ориз, боб, леща, манджи с кайма (мусака и т.н.). Въпроса ми е има ли полза от такива обяд/вечеря?

И другия ми въпрос е когато пия гейнър, да го смятам ли като хранене или заедно с него да ям и други неща?

Не можеш да си осигуриш белтъчините, но си купуваш гейнър... интересен подход. ;)

Винаги имаш полза от качествена истинска храна.
Да, приемът на гейнър се брои за хранене.

03.04.14
18:36

казано от Кольо Пияндето на 03.04.14, 16:11:

Не можеш да си осигуриш белтъчините, но си купуваш гейнър... интересен подход. ;)

Това как да го приемам, в смисъл предполагам че го казваш с ирония и не е добре, но истината е че са ми нужни съвети :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.04.14 19:26.

Когато не ти достигат белтъчни първо се търси начин да се купи още храна. Ако все пак наистина няма друг шанс - купува се протеин на прах, а не гейнър. Можеше да попрочетеш тук-там - кое какво е, за какво служи, как и кога се използва. Тогава със сигурност щеше да срещнеш и мнението, че гейнърите са твърде скъпи добавки за това, което ти предлагат. На практика представляват смес от голямо количество евтини въглехидрати и незначително количество белтъчини. Има несравнимо по-изгодни, по-вкусни, а и по-здравословни начини да си набавиш въглехидрати... но на теб първата ти работа е да купиш гейнър, без изобщо да помислиш и да се поинтересуваш какво ти трябва и дали гейнърът е оправдана инвестиция. Ето това имах предвид. Подходът ти е интересен, защото нормалната последователност е обратна - първо питаш, а после купуваш.

Carbohydrate

03.04.14
19:14

Ако искаш да качиш бързо, обикновено се качва всичко заедно и мускул и мазнини, няма как. Едно време тренирахме така, като знаехме, че ще трябва да чистим после. Трябва да увелечиш всичко БМВ с 20 %.. А ако само мускул, то увеличаваш само белтъчините в ден за тренировка. През почивките, както си е нормата.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.04.14 19:26.

03.04.14
20:59

казано от Кольо Пияндето на 03.04.14, 19:03:

Когато не ти достигат белтъчни първо се търси начин да се купи още храна. Ако все пак наистина няма друг шанс - купува се протеин на прах, а не гейнър. Можеше да попрочетеш тук-там - кое какво е, за какво служи, как и кога се използва. Тогава със сигурност щеше да срещнеш и мнението, че гейнърите са твърде скъпи добавки за това, което ти предлагат. На практика представляват смес от голямо количество евтини въглехидрати и незначително количество белтъчини. Има несравнимо по-изгодни, по-вкусни, а и по-здравословни начини да си набавиш въглехидрати... но на теб първата ти работа е да купиш гейнър, без изобщо да помислиш и да се поинтересуваш какво ти трябва и дали гейнърът е оправдана инвестиция. Ето това имах предвид. Подходът ти е интересен, защото нормалната последователност е обратна - първо питаш, а после купуваш.

Сега те разбирам. Ами то писанията за гейнера са доста подвеждащи... както и да е. ОК, в такъв случай да търся протеин на прах, предложи нещо, и ако можеш дай някакви насоки относно този протеин. Благодаря предварително :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1