02.04.14
23:35
Ако някой го е пробвал това, моля да докладва дали става! Също така г/д колко стевия на 200г мляко и 80г ориз?
Не съм го пробвала, но не виждам причина да не стане, що се отнася до стевията е въпрос на вкус - най-лесно е да добавяш по малко по време на варенето и да опитваш, докато не стане достатъчно сладко. Ако не ти е много натрапчив вкуса на стевията, даже и да попрекалиш е окей, все пак 0 калории. :) Не мога да кажа за течния вариант и таблетките, но от стевията на прах аз бих сложила една равна чаена лъжичка.
казано от Натали Б. Живкова на 03.04.14, 08:23:
Не мога да кажа за течния вариант и таблетките, но от стевията на прах аз бих сложила една равна чаена лъжичка.
Не знам каква стевия ползваш, но ако е чист екстракт, с една чаена лъжичка ще подсладиш една кофа ориз с мляко.
ПП От екстракт до екстракт има разлика, слагаш по малко докато постигнеш желания вкус.
Мнението беше редактирано от Valdis на 03.04.14 08:59.
Аз обичам много сладко, за това казвам всеки да си гледа по собствения вкус, ако ядях захар щях да сложа поне 2-3-4 лъжички. :D Съмнява ме да използвам от най-чиститя екстракт, защото си взимам стевия от аптеката до нас, не от магазин за добавки или био храни.
Ползвам 95% екстракт и с количество от около една чаена лъжичка с полу-връх :D, подслаждам 5 литра цитронада (аз също обичам да ми е сладко)
Аз съм пробвал варианти и с течна и прахообразна стевия. Когато сложа малко не усещам необходимата сладост. Когато сложа много - започва да горчи.
03.04.14
17:50
казано от Натали Б. Живкова на 03.04.14, 08:23:
даже и да попрекалиш е окей, все пак 0 калории. :) Не мога да кажа за течния вариант и таблетките, но от стевията на прах аз бих сложила една равна чаена лъжичка.
Няма хранителен продукт, който да има 0 калории:) Ако си наясно какво точно наричаме “калория”, сама ще си отговориш и защо това е така :) И не го пиша с цел заяждане,че не знам как ще прозвучи отстрани
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.04.14 17:53.
Ами, аз ползвам Стевия Lux на пакетчета, вероятно не най-добрата, и преди малко си сложих точно равна лъжичка в 400 милилитра чай - супер ми е. :D Не го приемам, като заяждане, но дори да не са нула са близко до нулата - не вярвам някой да си смята калориите от извлеци и билки.
03.04.14
22:02
Естествено,че не ги смята, но това е по-различно - това е подсладител, а не билка :) И понеже даваш грешна информация, затова писах.. някой може да се подведе,че наистина няма калории и да почне да блъска огромни количества :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.04.14 22:02.
03.04.14
22:58
Благодаря на всички, утре ще пробвам и ще докладвам резултати! Да не отварям нова тема, кажете готина рецепта за телешки шол, която да мога да пригодя както за ВВД, така и за НВД.
05.04.14
22:58
Пробвах го, с 5г стевия стана перфектно!