21.06.05
09:54
Здравейте :D Аз тренирам от близо 6 месеца по програмата на BB-team за стопяване на мазнини. НО НЯМАМ НИКАКАВ ЕФЕКТ. :( Не знам за6то се получава така.Вярно кардиото от време на време го пропускам, за6тото нямам време, но иначе всичко друго е ОК. Кажи речи се храня нормално - наблягам на салатите, и пак.............:roll:
Искам да попитам и дали е вярно това, че жените трябва да тренират с много малко килограми за да могат да направят релеф. Напр. за бицепс - до 2 кг.
Бих се радвала, ако някой ми даде съвет!!! Благодаря предварително
:P :P :P
Здравей!Кажи нещо по- конткретно за теб а и с какво се храниш,дай един примерен ден.А и как тренираш.Мисля че така ще можем повече да ти помогнем
Това за килограмите не е вярно!! Изпълнявай всяко упражнение с максималните килограми с които можеш да направиш указания брой повторения.
Ако програмата не е дала ефект то е най-вероятно защото не си спазвала хранителен режим (който е дори по-важен) или от пропускането на кардио (което всъщност топи мазнините). Иначе програмата е примерна и целта и е да даде правилна насока. Не е казано че който тренира по нея Х месеца и става слаб :) Нещата са много комлексни :)
Пусни една тема с начина ти на хранене (в съответният раздел разбира се) една тема с начина ти на трениране и живот и ще се опитаме да ти покажем къде грешиш.
Успех!!
Да за килограмите съм съгласна с Калоянчо, ако можеш прави упражнения за трицепс и с 50 кг- стига да пожеш! :D Защо повечето жени си мислят че ще станат много груби от тежестите?!Ам май това е друга тема :wink:
[quote author=“darina”]Да за килограмите съм съгласна с Калоянчо, ако можеш прави упражнения за трицепс и с 50 кг- стига да пожеш! :D
Хаха точно така. Важно е да има единомислие!! ;)
21.06.05
14:12
Благодаря за разбирането. :D
Ок !!!Щом трябва в друг раздел ще ви обясня с какво се храня и как живея :D - .
И аз така си мислех за тежестите, но това ми го каза фитнес инструктор - трябва малко килограми , ако иска6 релеф. Ако прави6 повторения с много килограми -само сила. Не знам !!!Затова питам :P
От инструктор до инструктор... между другото би ли споделила кой е въпрсоният инструктор? Къде работи? Да се пазят други от съветите му? Може и на ЛС да ми го пратиш.
21.06.05
15:01
Пак съм аз!
А ина4е без кардио не става нали?
Става но със много стриктен и правилен хранителен режим, какъвто ти май не спазваш. Затова не пропускай кардиото - то ще наваксва от лошият начин на хранене.
21.06.05
15:15
Май е така !!! :oops:
Но незнам дали ще мога да спазвам накакъв. :(
Трява да пробвам, нали!!! :roll:
Благодаря ВИ!!!!
02.11.05
12:47
Аз пък съм съгласен с инструктура. С по леки тежести и с повече повторения- релеф ,и с по тежко с по малки повторения - сила .
kaloian.georgiev незнам защо не си съгласен с това нещо ? ?!!?!
[quote author=“Rocking”]Аз пък съм съгласен с инструктура. С по леки тежести и с повече повторения- релеф ,и с по тежко с по малки повторения - сила .
Защото не е вярно!
02.11.05
14:51
Аз също смятам че със тежести до 60 % интенситет и повече повторения ще е по добре от малко повторения със големи тежести,съобразявайте се като давате съвети със целите на трениращия най напред, а със кардио , ще може даже и да си позволява да не се лишава от някои вкусотии
стан
[quote author=“Rocking”]Аз пък съм съгласен с инструктура. С по леки тежести и с повече повторения- релеф ,и с по тежко с по малки повторения - сила .
хах, твоят инструктор от кога не е чел литература - имам предвид научна, никога, нали?
02.11.05
22:50
Грам не ме интересува кой чете научна литература и кой не чете , просто казах квото мислех... не казвам че не греша! Само ще ви помоля да кажете тогава какво да прая за релеф и какво за сила??!
Какви повторения и т.н.
танкс
03.11.05
20:44
[quote author=“Rocking”]Грам не ме интересува кой чете научна литература и кой не чете , просто казах квото мислех... не казвам че не греша! Само ще ви помоля да кажете тогава какво да прая за релеф и какво за сила??!
Какви повторения и т.н.
танкс
За да разбереш как трябва да правиш релеф, а не маса, трябва да се погледне въпроса под малко по-различен ъгъл. Дали ще се прави маса или релеф зависи не от големината на тежестите, а от броя на повторенията! Дори да правите за бицепс с 50 кг., ако правите 25-30 повт. ще правите релеф, а не маса. Защото маса се прави само в диапазона 5-10 повт.
Дори когато се работи просто за стягане или релеф в диапазона 25-30 повт. последното повторение пак трябва да бъде изпълнено с усилие! Иначе тялото няма да има стимул да се променя (стяга, орелефява)! Затова е естествено, когато вече Joy прави без усилие сгъване за бицепс с 2 кг. 30 повт., за да има по-нататъшен прогрес ще трябва да увеличи тежестта на 4 кг. (пак за 30 повторения).
03.11.05
20:56
Благодаря !
Но ако мога да правя с една тежест 25-30 повторение това за мен ще бъде лека тежест , но както и да е ... благодаря братле!
Всъщност, няма нищо вярно в това, че големият брой повторения прави релеф. Релефа зависи основно от диетата!
Големият брой повторения просто натоварва друг тип мускулни влакна и развива издръжливост и т.н. Но не гори мазнини. Мазнини не се горят локално от конкретен мускул, а от цялото тяло.
04.11.05
11:44
Напълно съм съгласен, Петко, че релефа се постига основно чрез диетата, разбира се! Но за стягане и за сепарация големият брой повторения върши работа. Освен това много важно за 99,99% от жените - гарантират им, че няма да покачат мускулна!
P.S. Петко, пробвай само да накараш някое момиче в залата да прави 6-8 повторения и да видиш какви ще има да ги чуеш! :D :D :D
04.11.05
12:22
[quote author=“nikolaBULL”]Напълно съм съгласен, Петко, че релефа се постига основно чрез диетата, разбира се! Но за стягане и за сепарация големият брой повторения върши работа. Освен това много важно за 99,99% от жените - гарантират им, че няма да покачат мускулна!
P.S. Петко, пробвай само да накараш някое момиче в залата да прави 6-8 повторения и да видиш какви ще има да ги чуеш! :D :D :D
На 99,99% от жените природата им е гарантирала, че няма да покачат мускулна. А останалите 0,01% от тях си инжектират тестостерон.
Малко трудно ще мина за момиче на тая възраст :) но работя с 5-8 повторения винаги. Точно в момента съм на 5х5.
А вие, момчета, изпробвайте някой път следното: вземете от приятелката си дамската й чанта, якето/палтото, ботушите с платформи и аксесоарите. Сложете ги на някой кантар и ги претеглете. Бас държа, че 2 кг ще е само дамската й чанта. И ако въпросното момиче след години и години разнасяне на чанта, яке и обувки (хиляда повторения на ден!) все още не е направила РЕЛЕФ, значи нещо на вас ви куца логиката...
С най-добри чувства:)
04.11.05
12:34
Ани, напомняш ми на дядо ми! И той все това ми викаше: “Остави тия тренировки, ела да копаеш на лозе и да видиш какви мускули ще направиш!”.
По твоята логика каквито сме нечувствителни типове, то всички жени трябваше да са стройни фиданки! Не че логиката ти има нужда чак от патерици, но понакуцва! :D :D :D
P.S. Даде ми една добра идея - следващия път ще кажа на гаджето да си носи само чантите. Ако протестира, ще се опитам да я убедя, че така ще прави релеф! Дали ще успея? :wink:
04.11.05
12:49
nikola, това с дядо ти, много мило ми стана, сближихме се някак :D
Ти сериозно ли носиш дамската чанта на гаджето? Сигурно изглеждаш голям сладур :P
И трябва да си станал много релефен, също така.
Сериозно. Искам поне един, поне ЕДИН от умниците, дето карат момичетата в залите да работят с тежести от по 2 кг, да ми сподели ей-тука ТОЙ кога е работил по такава програма, колко време и какви резултати е постигнал.
Черпя уиски. И тутакси си сменям програмата на 3х50 с дамска чанта :D
04.11.05
13:29
Ани, ти определено не си типичен пример на тренираща жена! Не че ги кара някой да тренират с 2 кг,повечето от жените не искат въобще да чуят за нещо по-тежко! Те не искат да погледнат дъмбели или (не дай Боже!) щанга, а тичат само по уредите и скрипците! Говоря от личен опит! Е, за да има някакъв ефект с малки килограми единственият начин е да се увеличат повторенията.
А ако правиш 5 повт. ти определено работиш за маса. Но това не е цел за повечето жени.
Не нося дамската чанта, а само пазарските чанти в случай, че успее да ме подлъже да тръгна с нея по магазините. Иначе съм си сладур! 8)
04.11.05
14:16
nikola, а какъв е тогава смисълът да ходиш при железата, ако няма да вдигаш тежко? :roll: Ей това ми е много интересно... Да ходят на балет, аеробика, танци-манци, чий го дирят при щангите?
Целта ми не е мускулна маса, но това е защото не обичам да си поставям цели, които е съмнително дали някога ще постигна, и то след 200-300 години трениране. Целите ми са по-простички: 1) да успея да се набера; 2) да правя клек и тяга с 50 кг (аз тежа бая, бая по-малко). Това са ми целите до напролет и хайде да видим, дали ще успея :).
А номерът с прилъгването за пазаруване, знайш ли как ви го мразя? Откакто започнах да тренирам вече си ходя спокойно и щастливо на пазар без любимия. Само с портфейла му :P
ПП. Малко зафлудихме темата на момичето, но тя е умна и сама ще си направи изводите :)...
Аз да подкрепя Ани и Петко, че релефа или масата идва от храненето, а силата и тонуса от тренировките.
Аз с 5х5 свалям кг и си вдигам силата и то с добра крачка....каква маса?????
8) Незнам каква е програмата на бб-теам!И се извинявам ако повторя някои но не ми се 4ете6е вси4ко!зна4и за сваляне ти препоръ4вам да тренира6 наи много на колелото кореми преси и опражнения за крака и ти4ане!съ6то така да взима6 супер фат бърнес и Л-карнитин!Ако иска6 да ме пита6 не6то ми напи6и ли4но съоб6тение!
08.11.05
11:23
Разбрах ви!!!
Сега прилагам на практика.
Ама това пусто кардиоооо..............
Сменям колелото със скачане на въже, защото ме боли кръста от него(от колелото) :) .
:D Thanks
P.S Е аз вече правя бицепс с 5 кг. Така че не съм от тези, които ги е страх да натрупат мускули :D . Напредвам с тежестите
22.11.05
15:46
Не разбрах как се прави релеф.
Може ли всички дето имат мнение по въпроса, особено научно подкованите, да пуснат техни снимки и така да реша кои разбира от релеф? Ще си сменям скоро програмата и е важно за мен.
Благодаря :)