06.04.14
17:05
Здравейте,
Моля Ви за съвет, ето какво нещастие ме сполетя:
залях клавиатурата и тъчпада на лаптопа с около 30 мл вода. Веднага се опитах да подсуша повърхностите, и учудващо първите 5мин всичко си работеше перфектно. След това обаче клавиатурата и тъчпада блокираха. Рестартирах компютъра като при спирането му се опитах още по-старателно да подсуша със салфетка и клечица между клавишите и леко го продухах със сешоара с не-гореща струя въздух. При включването клавиатурата работи ОК но тъчпада не. Опитах се да му изтегля драйвери на ново, но каквото и да пробвам - не помага. Лаптопа е Acer V3-571G Windows 7. В Контролния панел в Диспечер на устройства при Мишки и други посочващи устройства ми излиза мишката която сега съм си свързала, но не и тъчпада.
Как мога да го възстановя? :(
06.04.14
23:03
Убеден съм, че няма по-подходящо място за въпроса ти от този форум!!!
казано от Еушендре на 07.04.14, 01:40:
Сложи го за 5 минути във фурната или микровелето да изсъхне.
Гениално!!!! Що не пробваш ти да пъхнеш собствения си лаптоп в микровълновата да видиш какво ще се случи???
казано от Willpower на 06.04.14, 17:05:
Как мога да го възстановя? :(
Занеси го в сервиз.
Драйверите спадат към графа софтуер, а проблема ти е графа хардуер (части). Единствено си имала шанс със сешоара да го оправиш. Клечките и салфетките по абсолютно никакъв начин немогат да ти помогнат. Най-вероятно част от водата е попаднала на платката под тъчпада която ти го управлява реално. Най-добре да се занесе на сервиз, ако е само това би трябвало да ти струва не повече от 30лв услугата.
едит: това за фурната също може, но само човек който разбира, а за микровълновата хаха Къци :)
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 10.05.14 01:22.