Проблем с рамената и изоставане на горна част на гърдите

07.04.14
01:18

Здравейте !
Като цяло страдам от халтави стави,но преди 2-3 месеца разтегнах сухожилие на лявото рамо,ходих на физиотерапия и уж се оправи,но остана едно досадно щракане и прескачане при натоварване. В момента не мога да тренирам гърди с повдигане от полулег,било то с щанга или с дъмбели - рамото ми щрака доста при всяко повторение,а след 1-2 серии се схваща(при хоризонтален и обратен лег няма проблеми).Заради това горната част на гърдите не мога да я натоваря достатъчно и видимо изостава.Правя лицеви опори (краката поставени на по-високо) за да я натоваря и при изпълнението им няма нито болка,нито прескачане на ставата. Мисля да почна да ги правя всеки ден (не само в деня за гърди) - може би ще има някакъв ефект ? Също така изпих 1 опаковка Анимал Флекс , но не мога да кажа дали има осезаем ефект - знам,че ставните добавки трябва да се пият по-продължително време - явно 44 дена не са достатъчни.
Посъветвайте ме как да тренирам горната част на гърдите,за да докарам някакъв баланс между горна и долна част :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 07.04.14 07:59.

07.04.14
08:17

При кросоувър има ли болка ? Ако не,може да опиташ да го включиш за разнообразие.
Рамото е много деликатна област и трябва значително да намалиш тежестите ,при всички раменни движения,до пълното му възстановяване.

07.04.14
11:49

Ще пробвам и това упражнение,дано да няма проблеми с него.Иначе рамената ги тренирам отделно и се развиват добре.
До декември миналата година тренирах бойни изкуства (около година и половина) и не съм имал проблеми с рамената - появиха се след като почнах да тренирам с тежести - може би в резултат на неправилна техника или претоварване.

07.04.14
13:40

https://www.youtube.com/watch?v=rT7DgCr-3pg - гледай от първа минута до втора горе долу за техниката.Лактите не трябва да ти минават точно отстрани а трябва леко по-надолу.Ако правиш тази грешка можеш да имаш болки в рамената.Аз имах схващане в лявото рамо предимно,но след като спрях да правя тази грешка ми спряха проблемите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1