Протеин Snack Bars

07.04.14
23:41

Това го видях от един мой приятел, който  го е видял от клип в YouTube. Адски е вкусно, полезно и става дори за чистене. Мисля ,че е една идеална закуска и става само за 5 минути.
За приготвяне ще ви трябват:
- Овесени Ядки
- Протеин на прах
- Фъстъчено масло
- Много малко вода

Начин на приготвяне:
Сипвате овесените ядки в една купа. Добавяте протеина и фъстъченото масло. Разбърквате хубаво и добавяте много малко вода, около половин малка чашка. Разбърквате отново, този път ще е най-подходящо с ръце. Като за край, изсипвате всичко в нещо като малка тавичка и го оформяте вътре в нея. Отгоре добавяте отново фъстъчено масло и ако желаете още нещо по ваш избор.
Слагате в хладилника за час, час и половина (не е задължително ,но го препоръчвам).
Успех и да Ви е вкусно!

Ето и клипче: https://www.youtube.com/watch?v=XgXrirsGDg8

Темата беше редактирана от Stiliyan Goshev на 07.04.14 23:47.

Колко овес и фъстъчено масло слагаш?

08.04.14
00:06

Около 350 гр. овес, 4-5 дози протеин и общо около 500 фъстъчено масло.

08.04.14
09:41

Правих такива преди седмица. Тук има и БГ рецепта:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/53532

Вкусни са много. Обаче... не мога да се съглася че стават за чистене. Процента протеин се получава доста нисък, и аз бих го класифицирал като ‘здравословен десерт’, а не като ‘храна за чистене’.

Поне при мен (подобна рецепта, но с малко мед) сметките излязоха:

Съдържание на 100гр:
ККал: 300
Белтъчини: 12гр
Въглехидрати: 40гр
Мазнини: 11гр

08.04.14
18:49

Направих си за утре същото по следния начин:
- 110 гр. овес
- 60 гр. протеин 100% whey golden
- 80 мл. прясно мляко
- 50 гр. фъстъчено масло
Доста здраво се стегна и леко опитах. Беше адски вкусно!
Ще ви кажа утре какво се е получило! ;)

NS

08.04.14
21:02

Аз си правя нещо подобно, което е много удобно за всякакъв режим :
- Овесени ядки (едри)
- Протеинова пудра с вкус на шоколад
- Прясно мляко - съвсем малко, колкото да се стегне и да стане хомогенно

Количествата ще ги оставя на вас, на око се получава много лесно. Изсипвам в купичка овеса, посипвам с доволно количество пудра и поливам на много тънка струя малко мляко. Бъркам с лъжицата и регулирам текстурата - трябва да е сгъстено и стегнато, но и същевременно протеинът да не стои на прах.
След това изсипвам в опаковачно фолио и слагам във фризера почти до замръзване - за около 10 минути е готово за консумация.
Наподобява старата торта “Сладък салам”, но и на вкус е много приятно, като се има впредвид, че се приготвя буквално за минута.
С друг вкус протеин не бих могъл да си го представя, с шоколада на ON си го приготвям редовно и е доста доволно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1