08.04.14
18:49
Значи в момента съм 95кг(около 12% bf) - 188см. Мисля, че вече е време е да поизчистя и съм се насочил към следният хранителен режим.
Закуска:
80gr овесени ядки
5 белтъка - 170гр
100гр обезмаслена извара
Обяд:
250гр пилешко филе с 200гр салата
Следобяд:
250гр пилешко филе с 200гр салата
(след това тренирам)
След тренировка:
50гр стафиди+ 50гр протеин
Вечеря:
250гр пилешко филе или риба с 100гр салата
Преди лягане:
40-50гр лешници
През нощта.
3:00 - 50гр протеин
Всичко грубо сметнато по мой спомени кое какво съдържа е около: белтък 320, мазнини 80, въг. 80, кал 2000
Като на всеки 3 дни зареждам с въглехидрати, като ги правя около 250 за деня.
Моля споделете вашето мнение.
Темата беше редактирана от Daniel Pashaliyski на 08.04.14 21:27.
08.04.14
21:31
Какво налага приемането на протеин в 3:00 през нощта?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.04.14 21:32.
08.04.14
21:42
Така ми препоръча човек който се занимава с това.(инструктор) За идеята честно казано не съм се интересувал, защото още не съм решил, че ще съм точно на този режим. Именно затова искам да се посъветвам с хората от форума за да мога да коригирам грешките в режима преди да съм го започнал сериозно.
Лично аз предпочитам да го взимам преди обадя, защото съм свиклан с доста храна(правех втора закуска преди да обядвам) и преди обяда ставам много гладен.
Мнението беше редактирано от Daniel Pashaliyski на 08.04.14 21:46.
08.04.14
21:48
Да си нарушаваш съня заради прием на белтъчини е оправдано само за кратък период от време и то ако скоро ще се явяваш на международно състезание по културизъм. Дори и тогава не е крайно наложително. Във всички останали случаи мисля, че негативите от това преобладават на фона на колебливите ползи. Спокойният и пълноценен сън е абсолютно незаменим.
Виждам и друго безумие - изхвърляне на жълтъци от яйца.
И това ли е препоръка от същия “капацитет”?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.04.14 21:54.
08.04.14
21:49
По-добре яж извара преди лягане вместо лешници така няма да има нужда да ставаш в 3:00 часа да си взимаш протеина. Поне така разсъждавам аз.
08.04.14
21:56
казано от Кольо Пияндето на 08.04.14, 21:48:
Да си нарушаваш съня заради прием на белтъчини е оправдано само за кратък период от време и то ако скоро ще се явяваш на международно състезание по културизъм. Във всички останали случаи мисля, че негативите от това преобладават на фона на колебливите ползи. Спокойният и пълноценен сън е абсолютно незаменим.
Виждам и друго безумие - изхвърляне на жълтъци от яйца.
И това ли е препоръка от същия “капацитет”?
Пак казвам и да ме критикувате, режима не е мой и не мога да дам конкретни отговори. Аз мога да си направя моя(защото с мой си разсъждения напреднах доста от 70кг на 95кг на 12% bf), но просто сега съм решил да се доверя на някой който уж разбира повече от мен.
Просто искам да ми кажете как да я коригирам да изглежда в завършен вид, защото искам в най-скоро време да започвам тази процедура на чистене.
Мнението беше редактирано от Daniel Pashaliyski на 08.04.14 22:03.
08.04.14
22:11
След като си решил, че ще се довериш на този човек, какъв е смисълът от темата? :) Карай така и това е. :) За мен човекът има твърде стари и не съвсем точни знания по тези въпроси, съответно - няма как да бъде авторитет в моите очи.
Режимът за мен не е оптимално съставен, но разбира се - моето мнение съвсем не е единствената възможна истина. Само ще маркирам забележките си, а ти преценявай дали ще се съобразиш с тях:
- нощно хранене - абсолютно излишно
- отделяне на жълтъците на яйцата - абсолютно излишно
- 7 хранения дневно - абсолютно излишно (4-5 са напълно достатъчни)
- 100 g протеин от добавки - абсолютно излишен и неефективен разход
- общото количество белтъчини надхвърля стабилно 3 g/kg - абсолютно излишно
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.04.14 22:11.
08.04.14
22:37
казано от Кольо Пияндето на 08.04.14, 22:11:
След като си решил, че ще се довериш на този човек, какъв е смисълът от темата? :) Карай така и това е. :) За мен човекът има твърде стари и не съвсем точни знания по тези въпроси, съответно - няма как да бъде авторитет в моите очи.
Режимът за мен не е оптимално съставен, но разбира се - моето мнение съвсем не е единствената възможна истина. Само ще маркирам забележките си, а ти преценявай дали ще се съобразиш с тях:
- нощно хранене - абсолютно излишно
- отделяне на жълтъците на яйцата - абсолютно излишно
- 7 хранения дневно - абсолютно излишно (4-5 са напълно достатъчни)
- 100 g протеин от добавки - абсолютно излишен и неефективен разход
- общото количество белтъчини надхвърля стабилно 3 g/kg - абсолютно излишно
Не съм решил да се доверя на този човек, по-горе отбелязах, че още не съм решен на този режим просто искам мнения. Дали струва, какво да коригирам или направо да мислим друг?!
-за нощното хранене съм съгласен.
- за жълтъците донякъде също се съгласявам.
- за храненето мисля, че са добре, тъй като съм свикнал да ям през 2 часа и в момента в който започна да се лишавам буквално гладувам жестоко.
- общо взето не съм се изказал правилно 50грама(мисля, че това е около доза и половина, може и да се бъркам не твърдя, че е така) пудра това е около 100грама от самата пудра, което пак по груби сметки е 70гр чист протеин.
- тук няма да коментирам, но лично за мен това количество ме устройва.
Имам още 3 въпроса.
1.Найстина идеята за извара вечер вместо лешници ми се струва по удачна ?
2.И да добавя ли 100грама извара м/у закуската и обяда тъй като от едното до другото ми се налага да е 4 часа интервала и ако примерно 2 часа след закуската изям 100грама извара или много извара става? Да добавя друго или да си остане така ?
3.А втората доза протеин която беше за 3 часа да я изместя сутрин на ставане ?
Мнението беше редактирано от Daniel Pashaliyski на 08.04.14 22:43.
08.04.14
22:44
При толкова малко въглехидрати в комбинация с толкова малко мазнини - е, няма начин да не си гладен на всеки 2 часа. Двата енергийни източника за организма са отрязани до ниво под разумния минимум. Какво според теб трябва да се очаква? Глад, разбира се... Напълно естествено, очаквано и закономерно е да бъде така.
Свикнал си да се храниш на всеки 2 часа... не е лошо да помислиш за оптималната работа на хормоналната система и да ревизираш навиците си.
Въглехидратните зареждания са твърде често, ако ще ги правиш на всеки 3 дни.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.04.14 22:47.
08.04.14
22:48
казано от Кольо Пияндето на 08.04.14, 22:44:
При толкова малко въглехидрати в комбинация с толкова малко мазнини - е, няма начин да не си гладен на всеки 2 часа. Двата енергийни източника за организма са отрязани до ниво под разумния минимум. Какво според теб трябва да се очаква? Глад, разбира се... Напълно естествено, очаквано и закономерно е да бъде така.
Свикнал си да се храниш на всеки 2 часа... не е лошо да помислиш за оптималната работа на хормоналната система и да ревизираш навиците си.
Въглехидратните зареждания са твърде често, ако ще ги правиш на всеки 3 дни.
Забравил съм да добавя лъжица зехтин с вечерята по-горе.
Та какво е твоето предложение в случая ?
Като се има в предвит, че правя тежки тренировки по 5 пъти в седмицата, като включвам и кардио, какви да са въглехидратетие и на какъв интервал ?
Мнението беше редактирано от Daniel Pashaliyski на 08.04.14 22:52.
08.04.14
23:20
Много би ми било интересно да видя ваша снимка ? 95кг на 12% ...
08.04.14
23:27
казано от Master Admin на 08.04.14, 23:20:
Мислиш, че е невъзможно и си измислям ? Та аз съм почти 190 висок...
С най-голямо удоволствие ще снимама апарата за измерване на мазнини и кантара още другата седмица, но не съм дошъл тук да се доказвам и показвам, а да искам компетентно мнение по темата.
Мнението беше редактирано от Daniel Pashaliyski на 08.04.14 23:32.
08.04.14
23:36
казано от Daniel Pashaliyski на 08.04.14, 23:27:
казано от Master Admin на 08.04.14, 23:20:
Мислиш, че е невъзможно и си измислям ? Та аз съм почти 190 висок...
С най-голямо удоволствие ще снимама апарата за измерване на мазнини и кантара още другата седмица, но не съм дошъл тук да се доказвам и показвам, а да искам компетентно мнение по темата.
Да силно се съмнявам ти ако вярваш на този кантар си в СТРАШНА заблуда ...... дай снимка може без лицето просто да видим телосложението как е ....
п.п тъкмо ще получиш по-компетентно мнение за режима.
Мнението беше редактирано от Master Admin на 08.04.14 23:36.
08.04.14
23:46
казано от Master Admin на 08.04.14, 23:36:
Да силно се съмнявам ти ако вярваш на този кантар си в СТРАШНА заблуда ...... дай снимка може без лицето просто да видим телосложението как е ....
п.п тъкмо ще получиш по-компетентно мнение за режима.
На 3 различни кантара съм се мерил и все едно и също ми показва, на кого да вярвам ? На теб ли Master Oracle ? Ако толкова държиш да ме видиш всеки ден без сряда и неделя заповядай във фитнес Bobi’s gym в студентски град м/у 5 и 30 и 7 и 30 и лично ще ти покажа.И като гледам по смислените ти коментарите, надали ще получа нужното мнение точно от теб. Сега моля те, ако няма какво да кажеш по темата просто не пиши.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.04.14 07:19.
08.04.14
23:57
казано от Daniel Pashaliyski на 08.04.14, 23:46:
На 3 различни кантара съм се мерил и все едно и също ми показва, на кого да вярвам ? На теб ли Master Oracle ? Ако толкова държиш да ме видиш всеки ден без сряда и неделя заповядай във фитнес Bobi’s gym в студентски град м/у 5 и 30 и 7 и 30 и лично ще ти покажа.И като гледам по смислените ти коментарите, надали ще получа нужното мнение точно от теб. Сега моля те, ако няма какво да кажеш по темата просто не пиши.
Имаш ли си изобщо представа как се мерят мазнини бре ?!Не говори простоии мерил си си на кантар дай една снимка да видим да не си 20++++ под 15 % трябва да имаш добре изразена преса щом ще чистиш значи си далече от пресата ........
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.04.14 07:20.
09.04.14
00:09
казано от Master Admin на 08.04.14, 23:57:
Имаш ли си изобщо представа как се мерят мазнини бре ?!Не говори простоии мерил си си на кантар дай една снимка да видим да не си 20++++ под 15 % трябва да имаш добре изразена преса щом ще чистиш значи си далече от пресата ........
1.Имам ясна представа как става.Сестра ми спортува има личен диетолог и лично диетолога ми е мерил мазнините.
2.Кой те заблуждава, че на 15% имаш ясно изразена преса ?
3.Имам преса, но не толкова ясно изразена колкото ми е нужно.
4.Кой ти каза, че като си на 12% и край вече си на ниво преса тип Phil и трябва да спреш да чистиш ?
5. Моля те кажи ми, че някога си стъпвал в зала, а не на лостовете с/у блока ?
6. Ето малко да се образоваш
7.Моля вече по темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.04.14 07:20.
09.04.14
00:11
казано от Daniel Pashaliyski на 09.04.14, 00:09:
1.Имам ясна представа как става.Сестра ми спортува има личен диетолог и лично диетолога ми е мерил мазнините.
2.Кой те заблуждава, че на 15% имаш ясно изразена преса ?
3.Имам преса, но не толкова ясно изразена колкото ми е нужно.
4.Кой ти каза, че като си на 12% и край вече си на ниво преса тип Phil и трябва да спреш да чистиш ?
5. Моля те кажи ми, че някога си стъпвал в зала, а не на лостовете с/у блока ?
6. Ето малко да се образоваш
7.Моля вече по темата!
Ето и на теб >>
Мнението беше редактирано от Master Admin на 09.04.14 00:12.
09.04.14
00:21
казано от Master Admin на 09.04.14, 00:11:
Ето и на теб >>
Видял една снимка в нета и вече всичко разбираме ?! Че даже ми пускaш и снимки от форума на steroids.com ??! Супер, браво! Разбираш ги нещата ти.
Има разлика м/у 8% , 10%,12% и 14%-15%, но явно си отскоро в системата и не са ти ясни тия неща.
Сега спри да ми разваляш темата, че вече се съмнявам да получа к`вото и да е мнение заради твоя безсмислен спам.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.04.14 07:21.
09.04.14
00:26
казано от Daniel Pashaliyski на 09.04.14, 00:21:
Видял една снимка в нета и вече всичко разбираме ?! Че даже ми пускaш и снимки от форума на steroids.com ??! Супер, браво! Разбираш ги нещата ти.
Има разлика м/у 8% , 10%,12% и 14%-15%, но явно си отскоро в системата и не са ти ясни тия неща.Сега спри да ми разваляш темата, че вече се съмнявам да получа к`вото и да е мнение заради твоя безсмислен спам.
Ок извинете г-н Инструктор! Вие явно сте от отдавана в “системата” и затова не може да си направите режим за чистене сам и на вашата сестра “диатолога” не може да Ви обърне внимание защото е много зает човека сигурно :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.04.14 07:21.
09.04.14
00:42
казано от Master Admin на 09.04.14, 00:26:
Ок извинете г-н Инструктор! Вие явно сте от отдавана в “системата” и затова не може да си направите режим за чистене сам и на вашата сестра “диатолога” не може да Ви обърне внимание защото е много зает човека сигурно :)
Казах го така иронично - системата. Не е нужно да имаш някакъв огромен стаж в залата за да знаеш, че 2% bf си е голяма разлика.
Аз мога, (щом за 2 години съм направил нещо за което се изисква голяма воля, постоянство и средства) но въпроса е че искам да ми е изпипан режима и затова искам да се съветвам с някой който разбира, а не някой който ми се прави на интересен и голям разбирач. Второ най-вероятно не знаеш, че повечето диетолози в България хабер си нямат от фитнес сферата, затова има фитнес инструктори които се занимават с това.
диЕтолог.
Лека вечер то мен! Ако някой има да каже нещо по темата да заповяда.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.04.14 07:22.
09.04.14
16:12
Какво да ти кажем,ако си на медикаменти може и добре да е,в противен случай е голяма глупост.
09.04.14
17:48
казано от Teen Power на 09.04.14, 16:12:
Какво да ти кажем,ако си на медикаменти може и добре да е,в противен случай е голяма глупост.
Обоснови се ?