хахахаха
Амииии....тая година живот и здраве ще са 34 лазарника ...обачеееее мъдреци пораснали нямам :)
За да е още по-детска картинката- имам и 1 млечен зъб (имах 2 ама единия ми го извади една некадърна зъболекарка в Дания)- просто нямам зародиши на истински зъби, които да ги заменят, но за късмет се оказаха държеливи :)
Иначе тоя мъдрец се е показал около 1/3та вече 3 години....и си седи така. От време на време се сеща да се размърдва и боли.
Вчера така ме боля главата, че си легнах в 9 вечерта натъпкан с хапчета. Направо ми идваше да се убия.
Значи си малко по-млад от мен, но пак ти е късничко за мъдреци. :)
Винаги съм се чудел на вкисването на децата, като им растат зъби, но като го разкаже възрастен човек, всичко придобива друг смисъл.
Дано вземе да израсне бързо и не те мъчи много!
Пепел ти на езика!!!
Най-добре да не расте, че зъболекарят ми беше казал “в устата ти няма място за мъдреци”....демек ще трябва да се оперират и вадят (а са големи).
само до това ми е сега...имам чувството, че някой ме е проклел.
Януари счупих зъб- рязаха ми венци, пробиваха с машинки и чистиха канали некви...и още има даже да се прави.
Февруари - операция.
Март- мъдрец тръгна..
Копеленца - оставете ми вуду куклата на мира, че ще ви @№&@*&%@**@№^!^!@№&*@^$ мамата...
;)
Имах предвид точно обратното - исках да ти пожелая бързо и безболезнено разрешаване на проблема. Но човек като не знае всички подробности, понякога се получава така. :)
31.03.2014
Ден 3, II
500 метра гребане
загрявка
Клек 3х3@80 кг
Тяга 3х3@110 кг
Набирания (кипове):
5-4-3
4-4-4
4-3-2
1@+10 кг
един неуспешен опит на 15 кг
След горната тренировка се наядох (около 20 часа) могъщо с морски животни- скариди, раци, калмари, суши, миди и тн - яко протеини с две думи.
На следващия ден никаква храна до 20 часа вечерта, когато хапнах ябълка, портокал и малко ядки с кисело мляко (което всъщност май не е баш кисело мляко, ама нещо подобно).
Не ми липсваше храната...дори установих, че търсех да ям нещо по навик, а не че бях много гладен.
Събудих се доста по-свеж на следващия ден. Даже май не трябваше да ги ям тия работи вечера.
Мисля от тук нататъка да има 1 ден седмично или без храна или с някакви плодове само.
Спрях и кафето от около 4-5 дни, като блъскам зелен чай вместо това. По около литър на ден.
02.04.2014
Ден 4, II
500 метра гребане
загрявка
Раменна преса прав - 3х3@45 кг - определено е по-добре преди лега
Лежанка 3х3@70 кг
Кофи
5-4-3
4-3-2
3-2-1
Пуловър 3х6@27 кг дъмбел - много приятно разпорване
Планк 1 мин с 10/10 покой/припомпване
20 планински катерача коляно до противоположен лакът
казано от Redalex на 02.04.14, 19:30:
Даже май не трябваше да ги ям тия работи вечера.
Мисля от тук нататъка да има 1 ден седмично или без храна или с някакви плодове само.
Много добре се ориентираш, макар и интуитивно засега!
Адмирирам!
Само кафето не знам как го спря, аз направо си признавам че съм мек на тази тема. Едно ще е, ама ще го пийна за деня.
Зеления чай възстановява много добре, освен всичките му останали ползи.
Мнението беше редактирано от slavko на 02.04.14 22:19.
Интуитивно беше преди 5 години, когато за пръв път правих такова нещо.
Сега съм решил да го правя, защото четох и гледах доста неща и най-вече, защото имам проблеми със съня, а съм забелязал, че като изкарам 1-2 пречистващи дни се събуждам доста по-свеж. Пък и ако махна някой процент тлъсто....
За кафето нямам особен проблем- аз 29 години не понасях кафе. Започнах да го пия, защото колегата в офиса си държеше неспресо машината точно до мен и блъскаше кафе по цял ден и накрая и аз се зарибих. Но определено не чувствам нужда здължително да пия кафе.
05.04.2014
Трябваше да тренирам вчера, ама се размина...за сметка на това днес се бях назлобил доста...
Ден 1, III
преди тренировката 99,9 килограма ЛТ
Гребане 500 метра
загряване
Клек 3х3@85 кг
Тяга 3х3@120 кг (изненадах се, че не беше безкраен зор)
Набирания
- надхват 4@ЛТ, 3х2@10 кг
- подхват 2@10 кг
Корем 2х10@7 кг вдигане на краката (с дъмбел) от стойката за кофи (не го знам как се казва това упражнение)
Руски усуквания 2х20@20
Странични наклони с 20 кг по 10 на страна
всичко за 35 минути
Мнението беше редактирано от Redalex на 07.04.14 10:50.
07.04.2014
Ден с поредната доза олигофрени в работата....
50 пъти ми звъняха от някаква пирамида в Индонезия да ми предлагат акции и незнам си какво...псувха ги накрая, а те пак ми звънят.
За капак се появи още 1 човек, който да напомни за човешките слабости, простоии и гадости....шибан ден - поне съвпадна с тренировъчен ден.
Ден 2, III
500 метра гребане
Загряване
Лежанка (пак обърках реда с раменната) 3х3@75 кг - боли ме дясното рамо
Раменна преса (с цялата злоба) 3х3@50 кг
Кофи 5-6-6
Френско 2х8@25 кг
Някакви лицеви и набирания имаше хаотични
Сталкер 5@20, 3@20кг
Руски усуквания 2х20@20 кг
Странични наклони 2х5(на страна)@40 кг
10 Т2В
10 връткания на колената при горно положение на набиране
Пу да му ......№^&№%&^@^&@$@@!!!!!!!!
Мнението беше редактирано от Redalex на 07.04.14 19:39.
09.04.2014
Ден 3, III - ЛТ 99,5 кг
Гребане 500 м.
това онова
Клек 3х3@85
Тяга 3х3@120 кг
Набиране надхват 8-8-8 ЛТ
Снач 3х1@50 кг
ОХС 3х1@50 кг ...загубил съм форма и техника и на двете
Планк 1:30, 1:00
Плуване
Купих си Gopro камера... ще има филмче от тренировката по-късно ли утре.
едната тяга я нама, защото бях натиснал грешно копче :)
Странното е, че последните клекове бяха най-лесни ...нещо май не бях загрял добре, а и бях разсеян от сценичната треска.
другите неща ги няма, защото свърши батерията :)
а финалът на видеото идва да покаже, че това беше първото ми видео-обработване и имам какво да уча :)))
Мнението беше редактирано от Redalex на 09.04.14 22:28.
Абе, не знам дали е от ъгъла на камерата, ама се люлееш като тарзан на набиранията :)
казано от Енев на 09.04.14, 23:27:
Абе, не знам дали е от ъгъла на камерата, ама се люлееш като тарзан на набиранията :)
Това си е кипинг, няма лошо. Може би само трябва да си го доуточнява в дневника. :)
казано от Енев на 09.04.14, 23:27:
След набирането имаше ...
Не знам за набиранията, но камерата явно е със странен широкоъгълен обектив - създава изкривяване почти като fisheye. :)
Боби, камерата е чук:
Миналата година (или по-миналата), онзи пич дето скачаше от стратосферата беше накичен с такива камери.
Моето видео е с доста гадно качество, тъй като аз го прецаках при обработката и качването...още разучавам.
Мнението беше редактирано от Redalex на 10.04.14 08:54.
казано от Redalex на 10.04.14, 08:50:
Боби, камерата е чук...
Миналата година (или по-миналата), онзи пич дето скачаше от стратосферата беше накичен с такива камери.
Моето видео е с доста гадно качество, тъй като аз го прецаках при обработката и качването...още разучавам.
GoPro Hero 3… Хайде подпали ми чергата - слагам още нещо в списъка с желанията. :)
казано от Redalex на 10.04.14, 08:50:
Боби, камерата е чук:
...
Чук е, да. Но обектива е наистина МНОГО широкоъгълен. То си е ясно, че целта на подобни камери е да обхванат максимално голяма картина, а не точност на картината. Все пак дали няма някакви настройки обектива (варио или зуум?) или е направен максимално опростен и да не пипаш нищо по него?
Имаш софтуерни настройки разни - още не съм ги разучил изцяло и не съм тествал всичко.
Вчера съм снимал на (12 мегапикелса- това е за снимките) и 1440-video wide и може би за това има такова изкрияване. Реално камерата е почти в краката ми и на няколко пъти щях да я ритна. Ако се сложи по-далече няма да е толкова fishy.
Мнението беше редактирано от Redalex на 10.04.14 09:40.
Ето някакво обяснение за теб и за мен :
http://abekislevitz.com/understanding-your-new-gopro/
Нещо се замотах тия дни.
13.04.2014
Ден 4, III
Гребане 500 м.
Загряване
Раменна преса прав - 3х3@50 кг...зор
Лежанка 3х3@70 кг - смъкнах кила, че дясното рамо боли
Флайс 3х6@2х10 кг бавно и пълно разгъване
Трицепс на скрипец 5х6@20 кг - различни лостове (прав и двойно въже)
Коремни преси 20, 2х10@10 кг
Гархамър 10@10 кг, 5@10 кг
5 лицеви - планк 45 секунди, 5 лицеви, планк 30 секунди
малко на пътеката за разпускане
15.04.2014
Ден 1, IV
Гребане 500 м
Загряване
Клек 3х3@90 кг - яко зор и май не слязох под паралела няколко пъти
Тяга 3х3@130 кг - зор ама бива
Набиране широк надхват стриктно - 3, 3х3@5 кг.
Руско усукване 20@20кг
Планк 1 мин
Руско усукване 20@20кг
Планк 1 мин
И за пореден път- “Който е приятел с всички, не е приятел на никого!”
Мнението беше редактирано от Redalex на 16.04.14 12:32.
Да си отбележа- не бях ял 24 часа.
Винаги съм се чудил защо хората (най вече жените) се оплакват от подобен режим- не ми е нилакъв проблем да изкарам и още часове.
16.04
от вчера - гърбът и ръцете са ми на салата
днес за разпускане 400 метра лежерно брустче
17.04.2014
Ден 2, IV
Тичане 1 км - най-накрая нямаше болежки при оперираното място.
Загряване
Раменна преса прав- 3х3@50 кг - доста по-добре от преди
Лежанка - 3х3@70 кг - за сега ще се придържам към тия кила заради дясното рамо...може да вдигна повторенията
Флайс 3х6@ 12 кг
Пуловър 3х5@30 кг
Кофи ЛТ 8-7-7
Суинг с дъмбел 3х10@25 кг - не съм суингвал от 4-5 месеца, а с дъмбел пък изобщо (всички в залата ме гледаха като Пришълеца)
Имаше и някакви лицеви опори и неща за корем, но не ги помня
Особено силен старт на деня, след като на едни преговори успях да спазаря една сделка с 58% по-ниска цена от началната - да видиш гневни лица сред отсрещната страна при ръкостискане - БЕЗЦЕННО (devil) 8-)
19.04.2014
Вчера без вечеря
Днес цял ден на едно кисело мляко с кашу, годжи бери и стафиди + 1 банан
Вера си купих йохимбе - просто да го тествам - в резултат спах 3-4 часа последната нощ ...имах чувството, че сърцето ми бие като камбана, а и някакво цялостно стягане на цялото тяло се получи - все едно съм адски напрегнат.
Експериментът продължава - днес сутринта боднах още 2 хапчета
Ден 3, IV
Гребане 500 м.
Тичане 1 км
Клек 3х3@85 кг
Тяга 3х3@120 кг
Набиране широк надхват 3х3@+5 кг
Коремни преси 10
Руско усукване 20@20 кг
Сталкер 5@20 кг
Коремни преси 10
Руско усукване 20@20 кг
Сталкер 5@20 кг
(коремните почти без почивка)
Още на клека така започнах да се потя, че леко се притесних да не се удавя.
Хем сила имаше, хем някаква цялостна замаяност - не знам от неяденето или от йохимбето беше.
Изпих 1/2 литър вода и излязох 800 грама по-лек от залата.
На 20.03.2014 започнах с новата “програма”.
С днешната тренировка, общият брой на тренировките стана 15, за 31 дни. Доволен съм, че успях да си поддържам темпото да тренирам през ден. Планът е да се продължи поне още месец по същата схема. Само да видя с предстоящата ваканция как ще се комбинират тренировките.
Доволен съм от прогреса на тягата и най-вече от заздравяването на хватa.
Доволен съм от прогреса при набиранията.
Цялостно съм доволен, че се изчистиха мазнини - от корема, гърба и гърдите е видимо. За съжаление с храната ми е малко трудно - често съм принуден да ям каквото има, а не каквото искам. Обмислям да тествам воинската схема на ядене.
Не съм доволен от клека - нещо не върви като хората и дори в последните 2 тренировки се усещам по-нестабилен. Все пак ще му дам повечко време да “тръгне”. Може да пробвам малко и преден клек.
Лежанката също е зациклила, но там ми е проблем болка в рамото и гледам да не бързам.
Точка.
Мнението беше редактирано от Redalex на 19.04.14 18:11.
21.04.2014
Пореден бой над сините приятелчета от крайните квартали на София... хората така не си бият и кучетата :)
Ден 4, IV
Днес набих един шут на една дървена кутия, за да я разкова....е разковах я, ама си посиних палеца...
Без тичане
Раменна преса 3х3@50 кг
Лежанка 3х3@70 кг
Пуловър 3х6@30 kg
Кофи +5 кг 4-4-5
Бицепсово сгъване (идва лятото все пак) с крив лост 20 кг - 3х6
Странични наклони с 15 кг по 10 на страна
Руско усукване 20@15 кг
Странични наклони с 30 кг по 5 на страна
Руско усукване 10@30 кг - трудно се държат два диска по 15…
Само ЦСКА!
23.04.2014
Един от дните, в които просто не ми се тренира...въпреки това:
Ден 1, V
Гребане 500 м.
Загрявки
Клек 3х3@90 кг - доста тегаво
Тяга 3х3@130 кг - гърчава работа :(
Гребане с щанга 3х5@60 кг
Набиране 3х3@+7,5 кг - стриктно надхват ...всяко 3то беше на мъка
Коремни преси 3х15
Гархамъри 2х10 с макс височина и ряз
Планк 1 мин
Планк табата 4х20 секунди
(На коремните упражнения бях с един колега, който се оплаква, че се е ошкембил и повече гледах да го мъча него)
26.04.2014
Ден 2, V
ЛТ преди тренито- 98 кг
500 м. гребане
загряване
Раменна преса (прав с прав лост) - 3х3@50 кг
Лежанка - 3х3@75 кг
3 пъти:
Пуловър 5@30 кг
5 Лицеви опори с ЛТ
Кофи 4@ЛТ, 3@5 кг, 3@10 кг, 3@15 кг, 2@20 кг ПР (до сега май не бях правил кофи с тежести...доволен съм, а може и още)
V преса 2х10@10 кг
Руски усуквания 2х20@20 кг
Странични наклони по 10 на страна с 20 кг
4 дена до отпуската!!!!
вчера ми се зароди уродлива идея....смолов на клек...
усещам, че при сегашния режим клековете са ми малко, а и прогресът нещо не е такъв, какъвто ми се иска.
Колко мислиш, че ти 95%-ия опит сега на гръб? За абсолютен макс не говоря, той никога не се знае:)
Изчакай тогава малко със Смолов.
Да клекнеш от 100, със 115-120(в най-добрия случай), няма да ти е от полза.
Кой вариант на Смолов си избра всъщност?
http://stronglifts.com/how-to-add-100-pounds-to-your-squat-smolov/
Има екселски файл за сваляне. Там писах 100 макс и горе долу ми допада как изглеждат дните и килограмите като разбивка.
За момента целта ми е да докарам нещата на прилична 3ка с 120 кг.
При това положение, дори не предвиждам да се изкара целия цикъл на Смолов, но това ще се решава при постигане на целта и според това как се чувствам спрямо тренировките.
А и подозирам, че ще ми се тренира и друго, а не само клекове.
Мдаааа ...това го мислех и аз или да се върна на 5х5, но при 5х5 са ми много дълги и тежки тренировките и при сегашния режим на живот нямам време за възстановяване....същото би било и при Смолов, особено от към “препоръчват се минимум 8 час сън на денонощие”, а аз рядко спя повече от 6-7.
Мерси за съвета - ще обмисля, ще почета и ще реша.
Хайде да работим.
Мнението беше редактирано от Redalex на 28.04.14 12:44.