09.04.14
14:01
Здравейте,
моят проблем е следния:преди 3 месеца ходих на лекар,бях с наднормено тегло,казаха ми да сваля 10 кг. Свалих ги,в момента съм 55 кг. ,висока съм 158 и въпреки това бедрата са ми пълни.Всеки ден съм на кростренажора в нас,изгарям по 600-1000 ккал,но предимно е на 1ва степен.Правя и упражнения,разхождам се доста.Храненето ми е следното: сутрин-кафе и 2 препечени филиики хляб,сирене и някакъв зеленчук.На обяд и вечер-кашкавал,някаква салата и може няколко колелца салам или пилешко варено месо,но рядко,а готвено също си позволявам рядко,но пак не е в огромни количества.Иначе м/у яденията или по 1-2 бисквити или кубчета шоколад.Но от почти две седмици не съм свалила,успявам да сваля някакви грамове,но на другия ден пак си ги връщам,дори понякога са двойно и не мога да разбера какво става.Аз ли греша някъде? Нищо в ежедневието ми не се е променило.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 09.04.14 14:03.
09.04.14
14:24
Не се притеснявай. След свалени 10 кг е трудно по-нататъшното сваляне, когато мастната тъкан намалее доста. Сега можеш да приложеш друг метод. Силови тренировки вече. Защото от аеробните тренировки само се лишаваш от мазнини, но тялото се стреми да ги възвърне, кото най подходащ горивен материал. Този цикъл няма спиране)! Сега стресирай организма с силови тренировки. Така той ще е объркан, защото от силовите тренировки се харчи за гориво гликоген и т.н., който организва ще трябва да си го набави. Така мастната тъкан няма да се връща, а и ще можеш да продължиш да отслабваш. Увеличи потреблението на белтъчини, може допълнително да пиеш и протеин. Редувай силовите и аеробните тренировки. В ден за силова тренировка увеличаваш белтъка, а през почивката- аеробното натоварване, съобразен с енерго разхода за деня.
И си провени подписа. Хитлер не е човек за пример.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.04.14 14:26.
09.04.14
14:38
В 99% от случаите като твоя, проблемът е комбинация от две неща:
1. Надценяване на изгорените калории.
2. Подценяване на приетите калории.
Забрави, фитнес уреда да е точен в изчисляване на изразходени калории. Те силно преувеличават. 600-1000 ккал не можеш да изразходиш на 1ва степен, освен ако не го ползваш по 3-4 часа на ден.
А за приетите калории - ако не си ги смяташ, как си сигурна че си на негативен калориен баланс?
Сега ще се разровя за такъв тип тренировки.Колко пъти в седмицата горе долу трябва да са те? А и друго-веднъж попаднах на програмата p90x,имаше доста натоварващи упражнения,нещо подобно ли трябва да е?
Попринцип гледам калориите на всичко,което ям и ги смятам,особено на шоколада,бисквитите и т.н. След това гледам да сваля повече,но щом уреда не е точен значи..се получава грешка.Иначе не ям по някакви големи количества,понякога просто колкото да съм отчела,че съм хапнала нещо.И да,карам го горе долу толкова с по 5-10 мин. почивки.
Хитлер не е човек за пример,но точно тази му негова мисъл ми харесва.
Ами аз, освен пилешкото месо, друга храна не видях. Със саламчета, бисквитки и шоколади няма да стане. То лошо няма, но все пак да не е всеки ден.
09.04.14
15:30
казано от Adi Z. на 09.04.14, 15:13:
Сега ще се разровя за такъв тип тренировки.Колко пъти в седмицата горе долу трябва да са те? А и друго-веднъж попаднах на програмата p90x,имаше доста натоварващи упражнения,нещо подобно ли трябва да е?
Попринцип гледам калориите на всичко,което ям и ги смятам,особено на шоколада,бисквитите и т.н. След това гледам да сваля повече,но щом уреда не е точен значи..се получава грешка.Иначе не ям по някакви големи количества,понякога просто колкото да съм отчела,че съм хапнала нещо.И да,карам го горе долу толкова с по 5-10 мин. почивки.
Хитлер не е човек за пример,но точно тази му негова мисъл ми харесва.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73250 пробвай това, после ще кажеш как е!
09.04.14
15:32
Храниш се адски малко и то с доста некачествени храни, ако така си ги свалила тези 10 кг - виждам защо си спряла да сваляш сега.
Ами да..добре,благодаря ви за отговорите и съветите,ще го изпробвам и ще пиша.