съвет за тренировки + тичане

09.04.14
16:11

Здравейте, бихте ли могли да ми дадете съвет как и кога да включа силови тренировки покрай тичането? Разгледах доста дневници да видя другите момичета какво ядат/как тренират, но съм малко объркана и затова отварям цяла тема.

Висока съм 161см//46 кг.Тичам от месец, защото ми е приятно и искам да стана по-издържлива. Ако междувременно това допринесе да изглеждам по-добре - супер. Тичам 3 пъти седмично (20-30 мин, в които има И ходене, но намалява) и винаги имам 1 ден почивка след това.
Искам да включа някакви упражнения, които да ми стегнат мускулите (без да ставам bulky). И естествено бих се радвала, ако мазнините по тях изчезнат. :Д
Един приятел, ми каза да правя тези: http://youtu.be/Bv_0QWtqfVY и  http://youtu.be/efDPdSK-2zk Но ще се радвам да чуя вашето мнение. И в кои дни да тренирам, за да не ми попречи на тичането? Доколкото разбрах трябва да има достатъчно време тялото ми да се възстанови.

А относно храната ям здравословно последните 2 години и ми е вкусно, не ме привлича джънка. След тичане пия суроватъчен протеин и след малко време ям яйца или нещо такова. Гледам да си набавям достатъчно протеини, ям често по малко, стремя се да си изяждам броя kcal за деня. Така и не разбрах обаче кога се ядат въглехидрати и просто не ги ям, освен някакви плодове и (овесени) ядки.

Много ще съм благодарна, ако ме насочите малко! :)

Темата беше редактирана от maggie на 20.04.14 00:50.

09.04.14
16:49

казано от magi shagi на 09.04.14, 16:11:

Така и не разбрах обаче кога се ядат въглехидрати и просто не ги ям, освен някакви плодове и (овесени) ядки.

след тренировка най-добре. за упражнения - разгледай сайта, има доста. няма да натрупаш мъжествени мускули изведнъж, тренирай спокойно :)

10.04.14
13:46

Имаш много хубаво тяло, благодатно да постигнеш чудеса, ако си поставиш за цел ;) Не знам за какви мазнини говориш, но това което виждам на прима-виста е че може да постегнеш е дупето. Желая ти успех :)

11.04.14
18:42

За мазнини главно по дупето имах предвид, да, макар че то по-скоро си е просто отпуснато.
А необходимо ли е да правя тренировки с тежести, или такива като бърпита, клекове и други подобни са окей в моя случай?

За въглехидратите след тренировка изчетох сума ти теми и всеки казва различно... някои пишат, че трябва да се ядат, за да ти дадат сили и да вдигнат нивото на инсулин в кръвта, други пишат, че така няма да изгориш, ако имаш някакви мазнини излишни, затова трябва да се яде само чист белтък. Може ли да ми разясните в моя случай кога трябва да ги приемам?

Стремя се да спазвам РБД като не меря и броя стриктно всичко, но горе-долу гледам накрая на деня да имам към 100 гр белтък изядени и към 70 мазнини. Остават обаче 160 грама въглехидрати, от които поне 100 изпускам и не замествам с нищо, а това не са малко калории.

И благодаря, че се включихте с някакви насоки. :)

fire.is.my.nature

12.04.14
11:27

Най-бързо и ефективно ще се стегнеш с упражнения с тежести малко повторения, до 5, общо до 25 повторения за цялата тренировка на мускулна група с голяма почивка между сериите. 2-3 тренировки седмично са супер. Така просто ще станеш по-силна и стегната, без да увеличаваш размери. Виж в нета STRONGLIFTS, има много добри статии.

Другият вариант е да се запишеш на някаква по-интензивна аробика като тае-бо, спининг или да си дръпнеш от нета Silwia Wiesenberg Tonique : по мое мнение една от най-добрите програми за вкъщи, 1 час само клекове и напади и ти се подпалва дупето.

Въглехидратите не са есенциални под форма, различна от плодове и зеленчуци, затова не грешиш много като ги пропускаш. Може да ги замениш с 2 шепи бадеми, по-добре орехи (заради омега 3-то в тях), ленено семе, 2-3 бразилски ореха (имат селен, за хубава кожа) и си готова с калориите.

Наистина имаш добра основа, с постоянство за 2 месеца можеш да видиш страхотни резултати. За жалост от тичането по 20-30 мин. няма да видиш огромен стягащ ефект, то е по-скоро за изтъняване на краката, но не оформя сочно дупе.

П.С. почни да правиш клек-предизвикателства (има такива в гугъл по 100-200 клека на ден със собствено тегло) поне 3-4 месеца без прекъсване следвай някое от тях и ще видиш колко много ще ти се повдигне дупето. Мускулът реагира изключително добре на чести и постоянни натоварвания, дори и да са 50-100 клека на ден. Важното е да са всеки ден с много малки изключения.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 12.04.14 11:31.

13.04.14
00:14

Тренировките с тежести са ми проблем, тъй като нямам възможност да ходя на фитнес. Затова първо ще се ориентирам към втория вариант, който ми спомена - tonique. Не можах обаче никъде да ги намеря качени, затова може да си поръчам, доколкото видях 1 двд е ~3$.
А клек челиндж бях започнала, но ми се стори, че дупето ми става по-голямо - явно съм си въобразила.. Започвам ги значи! Ще си продължа и с тичането, че много ми харесва и искам да изтичам маратон някой ден, пък и то едва ли ще ми навреди..
Много благодаря за изчерпателния отговор! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1