Крос или HIIT съвет!

10.04.14
22:18

Моля, да ми изкажете мнение, тъй като от 3 седмици правя кардио умерено темпо, но не свалям мазнини нито в корема, нито в бедрата!Искам да сваля 2-3 кг и предимно в проблемните зони!И не мога да преценя дали съм качил мускул от “домашните” клекове с 10 кг бутилка, рязко се разширих последните месеци в бедрата, и някак си не ми харесва естетически подобно на трибоец.Чух за интервалното кардио (ходене и спринт) и искам да попитам, дали наистина от него се сваля предимно мазнини, без да се складират, и по-малко се стига до разграждането белтъците?Мъж на 22 години съм, имам тренировъчен стаж, на хранителен режим съм!....Моля админът да не премахва поредната ми тема, тъй като имам нужда от индивидуален съвет, ако има възможност поне той да ми отговори на лично съобщение все пак, това е форум, и тук трябва да има свобода на словото и да намираме съвети за самите нас :) Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Sleart на 10.04.14 22:22.

Ако искаш сваляне на малко кг и горене на мазнини, моят съвет е HIIT и интервални спринтове :)

11.04.14
02:44

Благодаря ти за отзива!А като цяло аз доста съм изчел за интервалните тренировки, въпросът ми е, че някой казват да се редува 15 сек спринт и 4-5 мин ходене, в продължение на 15 мин!А други казват пък, че трябвало да се бяга с много ниско темпо, а не да се  ходи, между спринтовете!Кое е по уместно ходенето или бавното бягане!Аз лично днес ходех 5 мин, за загрявка, после 3-4 мин започнах с много бавно темпо, след което почнах спринт, ходене-5 мин, спринт ходене 5 мин, после намалих, и ходех около 5 мин и почивка 5 мин!После навръщане към нас, по абсолютно същата процедура!Би ли ми казала по подробно, то HIIT и интервални спринтове мислех, че е едно и също, но явно все си мисля,че съм много знаещ, нищо че имам много стаж в спорта, стаж обаче без никакви теоретични познанията за техника, изпълнение и потенциални ефекти...Благодаря ти отново пак :)

High Intensity Interval Training може да включва интервални спринтове, но не е задължително. Всички комплекси, които правя на кондиционните тренировки, на които ходя, на които се работи определено време на максимум, след това се почива, и така се върти  - това са HIIT тренировки, това е методика, а вариациите и типа на упражненията варират според целите. Как ще правиш интервалните спринтове - виж кой вариант работи най-добре за теб, как се чувстваш най-добре, на кой вариант даваш максимума от себе си. Идеята е във времето, в което работиш, да работиш наистина на 85% от възможностите си. Редуваш работни и почивни серии - това колко време ще работиш/почиваш зависи от нивото, на което се намираш в момента. Ще ти дам пример как аз правя интервалните спринтове - или отивам на стадиона или си маркирам (ако тичам навън) едни 80 м права отсечка (на око). Заставам на “старта” пускам хронометър и спринтирам до края на макс. След това се връщам бавничко до началото (връщането ми е почивката) и повтарям отново. В началото издържах 5 пъти, после 7 и така до 12-15. Според опита и честота ще увеличаваш бройката, намаляваш времето за почивка и тн :)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.04.14 08:32.

11.04.14
14:10

Благодаря ти много за изчерпателния отговор!А имаш ли мнение за това, защо макар с хранителен режим, много спорт не мога да сваля желаните 2 кг!И се разширявам в бедрата, пък и корема ми е трудно да оформя на максимум, особено долната част, някакви упражнения, трикове, добавки?

Ами така на прима виста мога само да гадая.. нито знам какъв хранителен режим изпълняваш, нито какви са ти тренировките. Разширяваш се - правиш мускули или качваш мазнини?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1