Възможно ли е да имам Хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм?

10.04.14
20:50

Здравейте!Нов съм.Преди 4 месеца започнах да не ям по много и да правя упражнения за корем всеки ден сутрин на гладно.От 71 кг станах 53,5.Висок съм 175-6 На 13 години съм.Изведнъж преди 10 дена започнах да ям по доста.Притеснявах се това да не се отрази на теглото ми.Та въпросът ми възможно ли е да имам някакво заболяване на щитовидната жлеза или не?

Темата беше редактирана от Twayne Johnsons на 10.04.14 20:51.

10.04.14
21:08

Най-вероятно си втълпяваш. Но за всеки случай отиди на лекар ...

Мнението беше редактирано от Kirilov на 10.04.14 21:12.

Не те разбирам, честно. :)

Първо си намалил храненето, започнал си да спортуваш и си отслабнал. Дотук окей, това е напълно нормално “явление”.

Сега си започнал да се храниш повечко и се притесняваш за теглото си.

Кое обаче те кара да си мислиш, че имаш проблем с щитовидната жлеза, така и не става ясно.

11.04.14
11:52

Гладувал си, отслабнал си доста, но вече не ти е нужно повече отслабване и организмът ти  подава сигнали за това с повишен апетит. Още си малък, нужна ти е добра храна за израстване. Вече не си дебел, не гладувай, а само не преяждай и не води застоял живот.

Никога не трябва да се диагностицираш сам, това не води до нищо добро, а и в 99% от случаите диагнозата е крайно грешна ;)

NS

11.04.14
15:53

53,5 кг на 176см ? Ако се харесваш на тези килограми и се страхуваш да качиш, вероятно страдаш от една друга болест...

12.04.14
00:19

Продължавай да ядеш доста и тренирай 5x5, ще качиш качествено тегло. На твоята възраст е доста трудно да надебелееш, докато качваш мускули, съмнява ме да ядеш по 2кг печен боб на обяд, че да нарушиш правилото.

12.05.14
00:15

Хипертиреодизма е повишена функция на щитовидната жлеза, симптоматиката, която описваш може да те наведе на подобни съмнения, с изключение на това, че си загубил апетит, при такава симптоматика би следвало да имаш повишен апетит и консумация, но да не качваш, а напротив, да сваляш кг. Не ми се вярва да си си поставял за цел при ръст от 175 см. и71 кг. да свалиш до 53 само за да изкараш плочките. Всяко състояние което те води до сваляне на близо 1/3 от личното тегло, освен ако не е целенасочено, си заслужава превенцията. Допълнителни симптоми на повишената функция на жлезата са обилно потене дори и при минимални физически усилия, лесна уморяемост, повишена емоционалност и раздразнителност, чест симптом е т.нар. екзофталм или изпъкване на очната ябълка. Съветът ми е, ако вече не си го направил месец след поста ти, да посетиш ендокринолог, болестта е твърде досадна - влошава качеството на живот, лечението е дълго и колкото по-бързо й се отреагира толкова по-добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1