09.04.14
15:56
Stem cells или на Български език стволови клетки са клетки които се произвеждат от тялото и могат да се превърнат във всякакъв вид клетка включително и мускулна тъкан.Бях чел за един експеримент в който се взимат 3 групи и на които се дава силова програма и след тренировка се измерва количеството stem cells.Имаше и дадени проценти не помня точно какви бяха да кажем 60% 40% 20% количество stem cells след тренировка .При групата на 60% бяха качили 6-8 кг. мускулна маса при 40% 3-4 кг. и при 20% под 2 кг. Това за определен период от време при еднакви обстоятелства (тренировки,храна) и хора с приблизително сходна физика.Категоричния резултат от експеримента беше,че хора които успяват да произведат повече стволови клетки качват повече мускулна маса.Ако има интерес може да се разровя и да го намеря експеримента с точните цифри.Въпроса ми е някой знае ли нещо повече или добавки?Не питам за конкретен продукт а за вещество растение или съставка които могат да са от полза.Ще използвам темата да попитам и за екдистерона след толкова прочетени статии и теми не мога да разбера интересува ме увеличава ли протеиновия синтез и анаболната среда или не?
10.04.14
16:00
Да разбирам,че хората тука са със специализирани знания по установяване на дефицит на витамини и препоръки относно приема им и от други добавки не се интересуват,не разбират или не желаят да коментират.
10.04.14
16:05
С други думи - длъжни сме да коментираме. Правилно ли те разбирам?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.04.14 16:05.
10.04.14
16:24
Не задължавам никой да коментира просто споделям с какви впечатления оставам.Интересно ми е ти с какви впечатления различни от моите би останал ако попиташ в някой форум и ти отговорят така.
10.04.14
16:28
Няма как да имам твоите впечатления.
Когато пиша във форум аз тръгвам от две гледни точки:
(1) споделянето на мнения и информация е изцяло въпрос на добра воля
(2) напълно възможно е темата ми да не е забелязана от хора, които могат да кажат нещо по поставения проблем (т.е. имат нужните знания и опит да коментират, за желанието се разбрахме)
10.04.14
16:39
Ми щом нямате добра воля и желание да коментирате защо не си го направите затворен форума или ако искате да си коментирате витамини и протеин не направите такъв раздел до колкото виждам раздела е общи теми за хранителни добавки.Съвсем нормално съм попитал а то се вижда какво е отношението...
10.04.14
17:02
Темата е интересна, но би било полезно да дадеш някаква отправна точка, защото в същото време е и доста обширна.
Не става ясно какво точно питаш. За терапия с мезенхимни стволови клетки или просто дали има добавки, които да съдържат ‘стволови клетки’ в названието си? Какво те кара да смяташ, че растителните полифеноли имат нещо общо със стволовите клетки?
Има много опити за директно прилагане на стволови клетки за лечение и регенерация при спортни травми. Една от новостите е, че благодарение на новите филтрационни технологии могат да се извличат стволови клетки от адипозната тъкан, в която се оказва, че има до 200-300 пъти повече полезни клетки (ADRCs) в сравнение с примерно костния мозък.
Има извършени редица изследвания, които дават надежда за доста сериозен пробив в посока директно ускоряване на ангиогенезата и миогенезата при лечение на спортни и други травми. например тук тук и тук
По-полезна за дискусията би било, ако се опиташ да се концентрираш върху създаването на някакъв принос по повдигнатата от теб тема, а не върху мрънкането.
10.04.14
17:12
казано от nickname lastname на 10.04.14, 16:39:
Ми щом нямате добра воля и желание да коментирате защо не си го направите затворен форума или ако искате да си коментирате витамини и протеин не направите такъв раздел до колкото виждам раздела е общи теми за хранителни добавки.Съвсем нормално съм попитал а то се вижда какво е отношението...
Отношението ти е на ощипана госпожица, наистина се вижда.
10.04.14
17:14
казано от nickname lastname на 10.04.14, 16:39:
Какво е отношението, амиго?
Значи ти поставяш тема за дискусия и понеже 24 часа никой не споделя мнение по него - започваш да нервничиш и да настояваш. На същото основание обявяваш, че ние сме затворена секта, която си говори само за витамини и протеини.
Я по-сериозно, моля.
Пак те питам - някой длъжен ли е да дава мнение?
Публикувал си темата в подходящия за нея раздел.
Нито е местена, нито е модерирана - тя не нарушава правилата на форума.
Никъде не виждам изискване някой да вземе отношение по темата в определен срок, обаче.
Забравяш какво означава възпитание и толерантност.
Забравяш и как общуваш в момента (форумът като място и средство за комуникация).
10.04.14
17:25
Търся начин да стимулирам естественото производство на стволови клетки и да усиля процеса на възстановяване.Има статии в които пише че при хипертрофия следствие от тренировка стволовите клетки се свързват с мускулните влакна и помагат те не само да се възстановят по бързо но и да пораснат по-големи и по-силни.Също така има статии че улесняват навлизането на хранителни вещества (глюкоза,амино киселини,креатин) както и тяхното по-добро използване от мускулните тъкани.Целта ми е да оптимизирам този процес.Чувал съм за едно водорасло което подпомага производството също и за пчелното млечице има данни че подпомага производството.Ако някой знае повече за тях или други натурални продукти да сподели.Не търся продукти които съдържат стволови клетки а продукти които подпомагат по някакъв начин естественото производство или улесняват тяхното функциониране.
Смятам да пропусна мнения които не са свързани по абсолютно никакъв начин с темата а са свързани по скоро с общи приказки.
Мнението беше редактирано от nickname lastname на 10.04.14 17:30.
10.04.14
18:10
Solomon Kane ето за тези клетки говоря http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23303905 не знам точния превод на Български.
10.04.14
18:38
казано от nickname lastname на 10.04.14, 17:25:
Търся начин да стимулирам естественото производство на стволови клетки и да усиля процеса на възстановяване.Има статии в които пише че при хипертрофия следствие от тренировка стволовите клетки се свързват с мускулните влакна и помагат те не само да се възстановят по бързо но и да пораснат по-големи и по-силни.
.....
Производството на стволови клетки си е вътрешен механизъм на тялото, те са в мозъка, кръвта, костния мозък, мастната тъкан и в кожата. Повечето травми - кожни, костни и т.н. по естествен път предизвикава освобождаване на стволови клетки, главно от костния мозък в нараненият участък. Например, когато получиш някаква форма на изгаряне, рязко се увеличава броя на стволовите клетки в кръвта, понякога до 8-9 пъти.
Как да ги стимулираш? Не знам...чисто по пътя на логиката, вероятно е по-важно да се ограничаваш от вредни навици, които намаляват прозиводството на тези клетки. Стрес, пушене, недоспиване, лошо хранене, липса на движение и т.н. - те всички намаляват собственото прозиводство. Т.е. ако се храниш нормално, спортуваш, спиш, поемаш достатъчно цинк и селен и въобще създаваш благоприятни условия да прозивеждаш повече стволови клетки, би трябвало да е достатъчно.
Вероятно е нормално, ако тренираш с някое изорища упражнение, и в тъканите настъпват микротравми, организмът ти да отговори с повишено производство на стволови клетки. Но да го стимулираш да ги прозивежда без нужда няма как стане по естествен път.
Изглежда напълно възможнно в близко бъдеще да има начин да ти извлекат мазнина с липосукция, да я филтрират за да извадят от нея стволови клетки, и после да ти ги бият обратно и това покрай другото да предизвика мускулен растеж. В момента е правено на мишки - докато ги лекуват, страничен ефект е че те рязко увеличават мускулната си маса.
10.04.14
19:22
Някой има ли опит с Betaine все повече изследвания излизат свързани в тази насока с него ето и една статия. http://www.bodybuilding.com/fun/ask-the-supplement-guru-whats-the-word-on-betaine.html 2 групи мъже тренират за 6 седмици с тежести.Едната суплементира с 1.25 гр бетаин 2 пъти дневно,другата с плацебо.Резултати-2 кг мускулна маса и 10% увеличение в размера на ръцете и 7% body fat loss.При другата група няма значителни резултати.
Приемал съм Бетаин преди време по 2.5 грама на ден и да ти кажа това са пълни фантасмагории... 7% мазнини да свалиш ? И 10% в ръцете ? Звучи направо,като научна фантастика :Д Иначе предимството му е,че е евтин и нищо не пречи да пробваш , но ти гарантирам , че нищо подобно няма да усетиш.
11.04.14
12:26
Данните за бетаина са много слаби към момента, но има потенциал основно за подобряване на тренировъчната производителност.
Ако се загледаш в изследването, цитирано от статията, ще видиш, че е било слабо проведено. На първо място не е cross-over, на второ не са следили храненето на участниците и не на последно място по важност, сменяли са си местоположението и въобще са били извън клинична среда през повечето време.
Та, слаба работа и слаби аргументи. Но и самите изследващи си казват, че са необходими още изследвания при по-добре контролирани фактори.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.04.14 12:28.
12.04.14
00:53
А за това изследване какво ще кажете от 2013 е някой който разбира английски добре да разясни моля.