11.04.14
12:38
Здравейте!
Тренирам фитнес от около 2 години, като през последните 7-8 месеца се занимавам изцяло със силово насочени тренировки от рода на 5х5, което определено ми носи желания прогрес от към сила и маса. Сега смятам да променя схемата, като правя по-обемни серии(10-12 повторения) с по-леки тежести, освен това ще включа и изолирани упражнения, които изцяло отсъстваха от тренировките ми през горе споменатия период. Ще се придържам към лек калориен дефицит от порядъка на 300-500 калории, като основната цел е изчистване до задоволителен за мен релеф и максимално запазване на ММ. Основният ми въпрос, заради който пускам тази тема е дали има възможност за запазване на обема на мускулите, чрез по-обемните серии, които да предразположат тялото към саркоплазмена хипертрофия, въпреки калорийния дефицит, към който мисля да се придържам.
По-здрави!!!
11.04.14
13:15
Здравей! Няма как да стане със дефицит. Дефицит= на недостиг = излишък( маса)! Няма как да стане просто. Перпетум мобиле не съществува.
За да свалиш мазнините само и запазиш мускулната маса, даже може и да качиш чист мускул, има режим на хранене такъв. В ден за силова тренировка намаляш въглените и за тяхна сметка увеличаваш белтъчините от общия дневен баланс. А през почивката баланса е нормален и калориите съобразени с енергорасхода в този почивен ден. Нещо като НВД.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 11.04.14 13:16.
11.04.14
13:38
И аз така си мислех, но все пак реших да потърся някакви мнения. Благодаря ти за включването !!!