казано от Тео на 11.04.14, 23:39:
Ронка, радвам ти се много за постиженията! Сигурен съм че още много нагоре ще постигнеш.
Аз не съм специалист по тренировките, но, гледах ти храната доста детайлно и ми се струва че трябва да добавиш следното:
1. Карай майка ти да ти прави супа от коприва, пасирана и хапвай редовно. Копривата е евтина и може и безплатно да я намериш.
2. Пробвай вечер да хапваш рукола,целина,магданоз и по възможност къдраво зеле, така на салатка. Ако свикнеш да ядеш чесън всяка вечер със салатката и репички, още по добре.
Тез продукти ще ти дадат желязо и доста други минерали, освен това закрепват и имунната система. Ще усетиш разлика в силата.
А не са скъпи като пари, че даже ако имаш село са и безплатни.
Той да не е тревопасно животно ? :D
Ронка , аз пък щи кажа брат , заеби тез треви , давай яко джънк както ти си знаеш :D не стой гладен маме :D
Тео, благодаря за включването. Ще измисля нещо за копривата. И чесън ще нагъвам редовно.
11.04.14
23:58
казано от `~1! на 11.04.14, 23:57:
Тео, благодаря за включването. Ще измисля нещо за копривата. И чесън ще нагъвам редовно.
Хапвай по едно шкембе в голямото междучасие :) И не забравяй, да седнеш на първия ред ;)
казано от Ivan Dimitrov на 11.04.14, 23:58:
казано от `~1! на 11.04.14, 23:57:
Хапвай по едно шкембе в голямото междучасие :) И не забравяй, да седнеш на първия ред ;)
Не обичам. (puke)
казано от any0ne на 11.04.14, 23:46:
казано от Тео на 11.04.14, 23:39:
Ронка, радвам ти се много за постиженията! Сигурен съм че още много нагоре ще постигнеш.
Аз не съм специалист по тренировките, но, гледах ти храната доста детайлно и ми се струва че трябва да добавиш следното:
1. Карай майка ти да ти прави супа от коприва, пасирана и хапвай редовно. Копривата е евтина и може и безплатно да я намериш.
2. Пробвай вечер да хапваш рукола,целина,магданоз и по възможност къдраво зеле, така на салатка. Ако свикнеш да ядеш чесън всяка вечер със салатката и репички, още по добре.
Тез продукти ще ти дадат желязо и доста други минерали, освен това закрепват и имунната система. Ще усетиш разлика в силата.
А не са скъпи като пари, че даже ако имаш село са и безплатни.Той да не е тревопасно животно ? :D
Ронка , аз пък щи кажа брат , заеби тез треви , давай яко джънк както ти си знаеш :D не стой гладен маме :D
Що само тревопасните ли ядат коприва,репички,чесън и рукола?Човека му е казал много добре какво може да добави към менюто си и защо,което е най-важното и е напълно вярно.Можеше да потърсиш в интернет вместо да му казваш да яде само боклуци.
казано от ddd на 12.04.14, 10:45:
Отново феноменално включване боренце :Д За сарказъм чувал ли си ? :Д
Вие всяка тъпотия, която кажете ще си я оправдавате със сарказъм ли? :D
12.04.14
11:39
казано от ddd на 12.04.14, 00:03:
ЛЕЛЕЕЕЕЕе умирам за шкембе...
Аз имам шкембе. :)
казано от Борето на 12.04.14, 11:28:
Ми съжалявам за плоския ти хумор боре, явно и в това отношение ти убягват нещата.
казано от ddd на 12.04.14, 11:50:
казано от Борето на 12.04.14, 11:28:
Ми съжалявам за плоския ти хумор боре, явно и в това отношение ти убягват нещата.
Ако хумора ми е плосък, колкото мозъка ти става страшно.
12.04.14
12:45
Ще го видим Борето на Раковски и ще взима 100 метра за 8 сек. :D
казано от ddd на 12.04.14, 12:30:
Много говориш... София не е много голяма, а аз съм страшен физиономист ;)
Говоря по-малко от теб и казвам повече.
казано от Георги Милев на 12.04.14, 12:45:
Ще го видим Борето на Раковски и ще взима 100 метра за 8 сек. :D
За да те настигна ли , какво? :D
Незнам дали на ДДД му е плосък мозъкът,обаче твоят със сигурност е.От няколко дена ти срещам коментарите кой от кой по слабоумни,все се каня да напиша колко си бавен,ама този път просто изби рибата и не се сдържах..
Мнението беше редактирано от Space Man на 12.04.14 19:18.
12.04.14
19:04
казано от `~1! на 11.04.14, 22:33:
22.5 кг са май, ама ги пиша 20 за по-лесно и да е закръглено.
Това същия Рони ли е?човека,който стриктно следи всеки килограм напредък в работните килограми ? :)
Личи ти от километри,че тренировката с дъмбели ти е голяма мъка.Бързаш,претупваш я и избягваш да говориш много,много.Но свикнеш ли с по-специфичното натоварване, сам ще усетиш позитивите и.Дай видео на раменните преси с дъмбели следващия път, да видим там какви ги вършиш ;)
Кардио тренировка: футбол - няколко часа с почивки
Нещата стават все по-зеле и по-зле. Днес се събуждам, изпъвам кръста - никаква болка. Викам си “добре е бил предният клек”. След един час отидох на игрището. Взех топката и направих леко ударче и като ме заболя кръста... все едно се секнах. Продължих да играя. След малко направих доста по-силен удар, ама тоя път направо ме сцепи. Отново продължих, макар че едвам тичах и ритах (единственото, което можех беше лек удар, пас и леко тичане). От тогава (вече минаха няколко часа) още ме боли. Болката е ниско долу, само от дясната страна.
казано от Светослав Тодоров на 12.04.14, 19:04:
казано от `~1! на 11.04.14, 22:33:
22.5 кг са май, ама ги пиша 20 за по-лесно и да е закръглено.
Това същия Рони ли е?човека,който стриктно следи всеки килограм напредък в работните килограми ? :)
Личи ти от километри,че тренировката с дъмбели ти е голяма мъка.Бързаш,претупваш я и избягваш да говориш много,много.Но свикнеш ли с по-специфичното натоварване, сам ще усетиш позитивите и.Дай видео на раменните преси с дъмбели следващия път, да видим там какви ги вършиш ;)
Същата работа са и раменните преси. 10 кг-овите дъмбели са ми леки, а 20ките май ще ми тежат. Отново ги събирам в горно положение. Не знам дали ще мога да направя клип другия път, защото на моя човек са му взели телефона. Вчера щях да съм сам в залата, но по случайност един приятел от класа се нави да дойде.
12.04.14
19:27
“Същата работа са и раменните преси. 10 кг-овите дъмбели са ми леки, а 20ките май ще ми тежат. Отново ги събирам в горно положение”
Няма ли някакви разглобяеми в залата ,които да си сглобиш до необходимите кг?Другия вариАнт е правиш с 20-ките колкото можеш,оставяш ги грабваш 10-ките и довършваш серията.Събирането в горно положение не ти е проблем ако имаш контрол над тежестта и не ги докосваш.
Не, то си има и 15кг и др., ама не са някакви модерни да ги пише колко кг са, а трябва да ги сметнеш сам. А като почна да ги смятам и да ги търся ще стане много дълга почивката. Ще пробвам с 20 кг-ови, пък ако ще да направя само 1 или 2 повторения.
12.04.14
19:48
казано от `~1! на 12.04.14, 19:08:
Нещата стават все по-зеле и по-зле...Взех топката и направих леко ударче и като ме заболя кръста... все едно се секнах. Продължих да играя....
Гласувам за високото изтегляне като проблем.При мен и при тежки 3-ки и при по леки 5-ци и 8-ци почти винаги има последваща неприятна болка в ляво и по рядко в дясно на гръбначния стълб в областа на кръста.Просто ти подхвърлям идеи не мога да твърдя,че съм ти определил проблемното упражнение. ;)
А това ,че си продължил да играеш е грешка.Знам,че доста от хората във форума тренират с контузии и не спират докато не стане наистина сериозно,но съвета ми е възможно най-бързо след появата на болка лед и гел за контузии(охлаждащ не загряващ).
храната
3 парчета баница със спанак и сирене, 1/2 буркан овче кисело мляко, 1 пакет вафли, 1 чиния спагети с кайма и малко кетчуп, 1 черен шоколад с лешници - 90 гр., 1 св. пържола от врат, малко салата от маруля и краставици, 1 стръкче чесън, 30 гр. протеин
Ронка, ще трябва да се поработи върху храната.
Сила и хъс си имаш достатъчно и ако изгладиш храната, скоро ще чуем за теб.
Ей това:
3 парчета баница със спанак и сирене,1 пакет вафли, 1 чиния спагети с кайма и малко кетчуп
Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/68471/P3000#ixzz2yhW14Dx0
..е много смущаващо и ненужно никому ядене. Има по-добри алтернативи.
Сега ще ти кажа как за 2 лева на ден да ядеш храна която ще ти дава х5 повече протеини и сила.
1. Отиваш и купуваш 1 кило обезмаслена извара. ( към 2 лева струва)
2. Взимаш от некой познат с ресторант 2 супени лъжици истински екстра върджин зехтин. ( безплатно)
3. Омесваш изварата с зехтин, магданоз, копър и черен пиперец на вкус. Става доста вкусно.
4. Купуваш си ръжен, черен или какъвто хляб искаш. ( около 1.50 лева)
5. Забъркваш си купа мед с орехи. ( за 20 лева мое си купиш мед и орехи за цял месец)
Тази доза ще ти стигне за 2-3 дни дни и струва около 4-5 лева може и по малко.
Нарязваш си хляба на филии, мажеш с изварата филиите и си зимаш с теб ако треа няколко филии и кат ти се прияде ядеш. Сутринта закусваш пак така + купата с мед и орехи по 1-2 супени лъжици. И ще видиш колко сила ще имаш.
И изхвърляш завинаги банички, бисквити и прочие храни които се правят от гранясали олио и сирене дет ги гризат мишките и е страшна трагедия по будките...
( + онова дет ти писах преди за супа от коприва и свикни да дъвчеш редовно спанак, целина, броколи, къдраво зеле, рукола и прочие.)
:)
Проблемът е, че не обичам извара. Казаха ми обаче, че продавали някаква много вкусна. Трябва да купя да я пробвам. Ама ти гарантирам, че като ям всеки ден ще ми омръзне на първата седмица. И с яйцата е така - има в изобилие в хладилника (дядо ми има кокошки на село), ама не ям всеки ден, защото ми се повръща вече.
И аз не обичам извара и затова ти казах да я омесиш с зехтин, копър и яерен пипер, става трепач.
:)
ПП>>А ако случайно те закарам в цех за кетчуп или в кухня където се прават банички , гарантирам ти че доживот нема хапнеш кетчуп или банички. Само да видиш какви гадости се слагат вътре. А ако влезеш в цех за салами или кренвирши, ще станеш вегетарианец. Хигиената е нула, суб-продуктите са масово с изтекъл срок на годност, блъска се химия на кило, гони се само печалба а проблемите се оправат с подкупи.
А защо изварата се спряга като критерий за качественна храна ? То и ако влезеш в някой цех за млечни, сигурно и тях никога няма да погледнеш повече ! Дали ще ядеш вафли или извара с хидрогенирани мазнини е все едно...
Филии хляб.... било то ръжен, пълнозърнест, черен, зелен не вярвам на някой да му трябват..
Те хората са си го казали “Ако искаш да си мръвка - ядеш мръвка”, ако искаш да си баница, хляб, карфиол или каквото и да е там.. знаете ;)
12.04.14
23:34
Рони, заради тази болка в кръста е хубаво да си премислиш тренировките, тя няма да спре от самосебе си.
12.04.14
23:36
казано от zvvsip на 12.04.14, 23:21:
А защо изварата се спряга като критерий за качественна храна ? То и ако влезеш в някой цех за млечни, сигурно и тях никога няма да погледнеш повече ! Дали ще ядеш вафли или извара с хидрогенирани мазнини е все едно...
Филии хляб.... било то ръжен, пълнозърнест, черен, зелен не вярвам на някой да му трябват..
Те хората са си го казали “Ако искаш да си мръвка - ядеш мръвка”, ако искаш да си баница, хляб, карфиол или каквото и да е там.. знаете ;)
В жестока заблуда си. Приемът на комплексни въглехидрати, в това число и “зелен” хляб, както и приемът на зеленчуци изобщо не са за подценяване, не всичко идва само от мръвката. И да от карфиола няма как да стане на баница, дори и да иска ;)
казано от kaloyan на 12.04.14, 23:34:
Рони, заради тази болка в кръста е хубаво да си премислиш тренировките, тя няма да спре от самосебе си.
Не знам какво да правя.
12.04.14
23:52
Дай си почивка и смени схемата на трениране. Мини към по класически билдърски тренировки с поне 10 повторения. Тея кръгове с толкова базови упражнения незнам за кой са добри, със сигурност не са за нас. Има в сайта програми които са ок. Факта че си получил тази болка въобще не е добър, трябва навреме да коригираш нещата.
казано от kaloyan на 12.04.14, 23:52:
Дай си почивка и смени схемата на трениране. Мини към по класически билдърски тренировки с поне 10 повторения. Тея кръгове с толкова базови упражнения незнам за кой са добри, със сигурност не са за нас. Има в сайта програми които са ок. Факта че си получил тази болка въобще не е добър, трябва навреме да коригираш нещата.
Как ще сменя кръговете? Да не съм луд? С тях се става животно. Аз съм още начинаещ и не знам дали е добра идея да тренирам по сплит.
Едит: Каквото каже Бате Сашо, това ще правя (за тренировки става въпрос).
Мнението беше редактирано от Ронката на 12.04.14 23:58.
13.04.14
00:01
Точно защото си начинаещ не трябва да правиш точно тези кръгове, след време като понатрупаш опит и си знаеш възможностите и тн. тогава сам ще се ориентираш.
П.С не видях последния ред, щом е такава работата, действай, аз споделям мнение.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 13.04.14 00:03.
13.04.14
00:02
Ронка, има 2-3 човека от форума от който по абсолютно никакъв начин няма да взимаш съвети. Разбра ли! Това са Ачо, Калоян и Борето. Ако ги слушаш тях или никога, ама никога няма да направиш абсолютно нищо...
Мнението беше редактирано от Георги Милев на 13.04.14 00:03.
Ох, тотално ме объркваш! Нали кръговите тренировки са за начинаещи, а сплитовете - за напреднали? Просто правя кръговете по този начин с цел силова издръжливост.
13.04.14
00:08
Няма да слушаш за нищо Калоян, Ачо и Борето! И мен ме болеше точно там дето теб те боли, преди това ме болеше от лявата страна. Мисля, че беше от това, че стоя неправилно на стола в нас. Ще ти мине споко!
Мнението беше редактирано от Георги Милев на 13.04.14 00:09.
казано от Георги Милев на 13.04.14, 00:08:
Няма да слушаш за нищо Калоян, Ачо и Борето!
Ок. Само тях ли? Или и още някой (напр. Лебеда :D)?
13.04.14
00:11
За Борето добре,ама за другите какви са ти основанията ? ? ?
13.04.14
00:11
Ми Калоян и той бращолеви глупости постоянно. ТИ чел ли си (мисля, че беше в дневника на Бате Сашо) обясняваше как военната била лошо упр, не трябвало да се прави и кви ли не още глупости. Ачо...той не дава акъл на никой но е лумпен който смята че прогресира... с 5 кг на лежанката за една година. Лебеда.... За него не мога да ти дам конкретни примерни но съм сигурен че не съм само аз който смятам че е идиот.
Мнението беше редактирано от Георги Милев на 13.04.14 00:15.