Искам да възстановя формата си

12.04.14
00:54

Здравейте. От 4 години съм спрял да тренирам, ходя веднъж в седмицата на фитнес и правя общи упражнения за около един час. Преди 4 години бях 12ти клас и бях в страхотна форма - 1.80м 82кг имах преса и ми беше много леко тренирах на лостове бягах си често. Сега съм 4ти курс вече студент пред завършване и съм 1.82м 102кг и съм качил тези 20кг по рамената защото не ми става сакото от бала в раменете :D , в задника и бедрата от вътрешната страна, което е и темата поради която пиша тук. Опитах да започна да бягам - останах много разочарован защото бягах три дни и след това загубих пълно желание да бягам от страшни болки в глезените и мускула между колянната става и глезена . Спрял съм газираното и сладкото , тесто не ям, движа се по 3 - 4 километра на ден. Какво да направя за да сваля излишното тегло по бедрата и задника ?

12.04.14
07:43

Е, няма как да свалиш мазнини избирателно.
Очевидният отговор е - ако искаш да си в същата форма както преди, трябва да свалиш 20кг.
И не, няма да стане само със спиране на газирано и сладко, а с цялостно преосмисляне на яденето.

Имай в предвид, че годините в които метаболизма ти работи на магия са минали и ако не си смениш диетата, след 4-5 години ще си още 20кг отгоре.

12.04.14
12:36

Благодаря. Може ли да ми препоръчате хранителен режим тогава, значи от него трябва да започна.

12.04.14
21:32

Тук има добре обосновани различни режими:
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi

Силно ти препоръчвам да се абстрахираш от всякакви диети които може да намериш другаде из нета.
Бисери като ‘Шоколадова’, ‘Цветна’, ‘Според зодията’ и прочее, са изненадващо популярни.

Разумно темпо на сваляне на килограми е, около половин килограм седмично.
Следователно, който и режим да си харесаш, трябва да е ти харесва да го спазваш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1