Моля за мнение, относно тренировката ми за рамо и гърди?

Здравейте, в предишната си тема описах, упражненията си в домашни условия, но повечето от коментарите бяха, че трябва постепенно да ги увеличавам за да стресирам мускулите. Ето и каква ще е новата ми програ:
1 Ден правих гърди+трицепс- за Гърди правех лицеви опори с акцент върху гърдите, плюс флайс е сега ще правя следното, първо фолр преса с дъмбели 3х12-10, лицеви опори с акцент върху гърдите 3х12-10 и  за финал флайс. За трицепс правих трицепсови кофички на стол 3х12-10 и едностранно сгъване с дъмбел зад глава 3х12-10, сега ще включа и за финал кик-бак 3х12.
Втория ден правих гръб+бицепс-За гръб мисля да правя широко гребане с дъмбели от наклон напред 3х12-10, гребане с дъмбел, 3х12-10 и за финал мъртва тяга с дъмбели 3х12-10 за бицепс мисля да си оставя да са 2, 3х12-10 концентрирано сгъване и 3х12-10 чуково сгъване.
3 Ден-Корем-си остава същата програма- 3х35 крънчове с половин амплитуда, 5х............ ножици и 3….......китайска почивка.
4Ден-Рамо+Трапец-Което правих днес-Значи там, първо правих 3х12-10 раменни преси с дъмбели от стоеж, разтваряне на дъмбели в страни от стоеж 3х12-10, вертолет с дъмбели, само че с раменен хват за да донапомпам на макс рамената и тъй като вертолета с раменен хват натоварва най-вече рамене но и по-малко трапците, за финал 3х12-10 трапецовидни повдигания с дъмбели. Повярвайте след тази тренировка днес, чувствах поне час хипертрофия в раменния пояс. Направих един месец с по 2 упражнения за мускул време е да кача малко нивото и да стресирам мускулатурата! :)

13.04.14
21:19

Приятел, пускаш по няколко теми на ден, в които на практика питаш едно и също и даваш еднаква информация. Каква е идеята? Мисля, че Гугъл, комбиниран с малко четене ще ти свърши по-добра работа.

Мнението беше редактирано от Ронката на 13.04.14 21:21.

Попринцип, чета в гугъл, но искам да се посаветвам и с останалите любители на тези видове тренировки. Това е!

13.04.14
21:23

Увеличавай тежестите, не упражненията.

Трудно ми е, признавам си, ако ви кажа с какви килограми тренирам, сигурно, ще ми се смеете. Сгъването зад глава за трицепс примерно го правя едва с 3 кг. Мускулната треска е на лице, но просто не мога. Мъчил съм се, но без ефект, единствено си натоварвам, само нервите. Увелича ли килограмите всяка тренировка е пълна с чийтинг и не чисти движения. Какъв е смисъла? Все пак не е ли целта да натоварим мускулите, а не ставите, с излишни нечисти движения, като например залюляване в кръста, при сгъване на лост за бицебс. Аз какво правя бицепс или кръст? Моят начин е като увелича упражненията и намаля почивката между сериите!

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 13.04.14 21:35.

13.04.14
21:34

А защо реши, че имаш нужда от това упражнение (разгъването зад глава)?

Защото е добро, изчетох цялата статия в сайта за него и пише, цитирам:
Пълна амплитуда - с точка на покой и разтягане. Дъмбелът в работещата ръка се спуска надоло, докато се усети опън в прилежащия трицепс. Опънът при пълната амплитуда, разтяга кръвонапълнените и тонизирани (скъсени) трицепси и води до допълнителни стимули за мускулен разтеж, в случай че се използва разумно. Това е техника, която изисква опит и отличен контрол.
Пък и е добро за домашни условия!

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 13.04.14 21:38.

13.04.14
21:44

Аз ще цитирам друго от въпросната статия: “Упражнението може да се изпълнява както от средно напреднали, така и от напреднали.”

Мнението беше редактирано от Ронката на 13.04.14 21:48.

Аз си го изпълнявам правилно, гледал съм хиляди клипове и тук в сайта и в YouTube и както казах правя го с 3 кг бавно, прецизно и чисто. В комбинацията с полу кофичките се получава добра хипертрофия. И сега като добавя и кик-бак. Както казах, признавам си, не съм як, не съм силен, но мога да увелича упражненията и да почивам по-малко между сериите, но от чийтин няма смисъл, пак казвам, кое е по важно да натоварим, мускулите качествено или ставите с излишни движения?

13.04.14
21:54

Ох, не можеш да ме разбереш. Трябват ти многоставни движения (такива, в които участва повече от една мускулна група), докато покачиш обща сила в основните движения. Сега схващаш ли?

Разбирам те, тяга, лег и клек. Но в домашни условия е малко трудно да ги правя, а в предишни теми съм споменавал, защо не ходя на зала. А пък и ако не кача маса, голяма работа, поне ще съм във форма, нямам паласки, бирени коремчета и тн.

13.04.14
22:08

Това не са единствените базови упражнения. Има още много.

Каква ти е целта изобщо? И защо пускаш всички тези теми?

13.04.14
22:13

казано от Васил Стефанов на 13.04.14, 22:02:

Разбирам те, тяга, лег и клек. Но в домашни условия е малко трудно да ги правя, а в предишни теми съм споменавал, защо не ходя на зала. А пък и ако не кача маса, голяма работа, поне ще съм във форма, нямам паласки, бирени коремчета и тн.

Това, че нямаш паласки и бирено коремче не значи, че си във форма. Е, ако за теб “във форма” е да си слаб - ок :)

13.04.14
22:16

Във форма си, ако тежиш ръст - 100 поне с тези прословути видими плочки.

Пробвай да сложиш нещо на крака на пeйката, за да я повдигнеш и да правиш повдигане на дъмбели с горен наклон. И можеш да сложиш кофички (ако има къде да ги правиш, де).

1. Лицеви опори с една педя ширина от раменете с цел акцент върху гърдите, с крака поставени на малка таборетка с цел акцентиране върху горната част на гърдите.
2.Сдобих се с лежанка, но от най-обикновен тип, тип пейка. Повдигане на дъмбели от хоризонтален тилен лег.
3.Хоризонтален флайс с дъмбели на лежанка!
Е, това е! :)

AG

05.05.14
00:31

инвестирай в щанга и тежести ако ще тренираш

за рамото и гърдите прави кофички и кофички с тежест ако можеш

Здравейте, както казах и преди, тренирам вкъщи. И разполагам с два дъмбела. От подръчни материали си сглобих пейка. Та, ето и тренировките ми. Рамо-Раменни преси от стоеж с дъмбели 4х12, 10, 8, 8, повдигане на ръце встрани с дъмбели 3х12, 10, 8, повдигане на ръцете напред 3х12, 10, 8 и повдигане на дъмбели встрани при наклон напред за задно рамо 3х12, 10, 8. А за гърди, повдигане на дъмбели от хоризонтален тилен лег 4х12, 10, 8, 8 и флайс с дъмбели 3х12,10,8,8. Моля за мнения! Благодаря ви предварително! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1