Възтановяване след операция на крака?

12.04.14
17:05

Здравейте преди 17-18 дни претърпях операция на десният крак имах  3-4 см над коляното от вътрешната страна на бедрената кост малко образование /мъртва кост се води като шип е / и миналият месец на 8-9ти както кляках на хакен клек нещо стана там и имаше ужасна болка и трудно сгъване на крака след разговор с ортопед ми назначи операция след на 26-ти миналия месец каза ,че не е нищо сложно и трябва да се отстрани и ще се оправя.Операцията мина успешно и този понеделник ми свалиха и конците обаче аз от 8-ми когато стана повредата до 26-ти деня на операцията ползвах крака като патерица държах го все изправен не изкачвах стълби с него и  до деня на самата операция го сгъвах леко само като седна на стол т.н все изправен беше и след операцията пък ме беше страх да не стане нещо там и да скъсам конците и пак го държех все изправен което сега разбрах каква грешка е било защото преди 3 дни започнах да се опитвам да го сгъвам .... е няма такава болка имам чувството ,че ще се скъса нещо там или ще се пръсне от напрежение :( в понеделник ще ходя до ортопед да видя дали ще може да ме пратят на някакви нагревки или физиотерапия... до момента г/д успявам максимум да го сгъна така че да се получи 90 градусов ъгъл при свивката зад коляното /стъпвам на спалнята и сгъвам докато бедрото ми се изравни със пода и повече не може :( ако някой е минавал през този ад да каже как да се процедира адекватно в случая.Мислех да опитвам да велоаргометъра в нас да въртя леко но не мога толкова да си сгъна крака за да завъртя педала :(

п.п някой чувал ли е за Терапия с интерферентен ток

Темата беше редактирана от Master Admin на 12.04.14 17:11.

12.04.14
17:54

Опериран съм 2 пъти в коляното . Отначало е така заради обездвижването на самия крак ,не бързай да го сгъваш веднага даже се чудя как го сгъваш на 90 градуса .Отначало вземи някаква топка или шише и започни да я мачкаш докато усетиш леко подпиране или опъване в коляното но да няма болка.Става бавно раздвижването ,като напреднеш още малко вдигни седалката на велоаргометъра максимално нагоре и на най леката степен повърти малко.

12.04.14
18:11

казано от Cvetan Petrov на 12.04.14, 17:54:

Опериран съм 2 пъти в коляното . Отначало е така заради обездвижването на самия крак ,не бързай да го сгъваш веднага даже се чудя как го сгъваш на 90 градуса .Отначало вземи някаква топка или шише и започни да я мачкаш докато усетиш леко подпиране или опъване в коляното но да няма болка.Става бавно раздвижването ,като напреднеш още малко вдигни седалката на велоаргометъра максимално нагоре и на най леката степен повърти малко.

Ами ето това е макса на сгъването като вече чувствам упъване/дискомфорт там >>> http://s24.postimg.org/7z4s332s4/DSC_0013.jpg   извинявам се за бъркотията в нас ,но по цял ден лежа подлагам му възглавници и какво ли не.... :)

Обясни малко за шишето и топката ти ходил ли си на раздвижване аз в понеделник ще и да да видя какво ще ме посъветват :)

13.04.14
22:48

Ами да след 1-вата операция ходих на раздвижване и това бяха основните неща които ми казаха да правя . Примерно слагаш футболна или някаква топка на земята слагаш си крака и започваш да я търкаляш напред назад с крака докато усетиш леко опъване.
п.п. това го правиш в докато си в седнало положение де забравих да кажа

Мнението беше редактирано от Cvetan Petrov на 13.04.14 22:50.

14.04.14
23:50

как мина прегледа и какво ти казаха ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1