Гейнър - Scitec Jumbo или Serious Mass

06.01.13
19:08

Според Вас, моят прием правилен ли е?
Сутрин на гладно 100гр.
Преди/След тренировка 100гр.
300гр. за дена, това е посочената доза попринцип.

06.01.13
20:56

167 гр. сутрин
167 гр. след трнировка
Това е !

24.02.14
19:25

Днес си взех сириус масс 5.600кг проблема ми, е че минавам 2-ра смяна което означава,че съм на училище след обяд първоначално ми се объркаха плановете защото мислех да го взимам сутринта на гладно в 7.00часа и после след тренировка в 15.00 часа,но минавам втора смяна и се чудя дали да го взимам пак в 7.00 часа и после след тренировка в 20.30часа проблема,че разликата м/у 7часа и 15часа е само 8 часа разлика е от 7 до 20.30 е към 12 часа.В интернет прочетох,че може да се взима м/у храненията и най-важно след тренировка.И ще има ли различен ефект ако го пия сутринта и вечерта след тренировка или например на училище да го пия и вечерта след тренировка и ефекта дали ще се запази същият :).

Дай да започнем от далеч - по какво прецени, че имаш нужда именно от гейнър?
С леки корекции на храненето без проблем можеш да си спестиш тази покупка на ароматизирана захар...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.04.14 15:10.

12.04.14
15:51

Аааа значи ти още не си започнал да тренираш ,но търсиш добавки ?БРАВО !

12.04.14
15:54

Горе съм написал, че тренирам от няколко месеца редовно лостове (street fitness), но сега ще започвам фитнес...

12.04.14
16:05

казано от Forcee Force на 12.04.14, 15:54:

Горе съм написал, че тренирам от няколко месеца редовно лостове (street fitness), но сега ще започвам фитнес...

Оправи си храненето и няма да имаш АБСОЛЮТНО никаква нужда от подобен род суплементи.С парите който ще дадеш за гейнър по добре си купи яйца,сурови ядки,месо,ориз и един  суроватъчен протеин и си ОК :)

Храненето ти е трагично - няма начин да се храниш добре и да не качваш в твоя случай.
Започни да се храниш качествено и с достатъчно храна.
При твоята физика това е изключително лесно и резултатите ще бъдат несравнимо по-добри.
Забрави за гейнъра.

По-добър съвет не може да ти бъде даден.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.04.14 16:15.

12.04.14
17:09

Мисля, че се храня с достатъчно храна, но защо да забравя за гейнъра? Няма ли да е по добре да си сменя хранителния режим + един гейнър и да кача повече килограми?

Мислиш, че е достатъчно, но няма как да е така реално.
Корекциите в храненето ще са съвсем достатъчни.

12.04.14
17:29

Знаем ги тези ящните, които яденето им е купичка леща( и да не е постна лещата малко шпек), 2 кроасана и дюнерче с много месо. Оправяш си храненето и магията става и без глюкоза с вкус на шоколад(гейнър).

Мнението беше редактирано от dr jack на 12.04.14 17:38.

12.04.14
17:39

Храненето ми може наистина да не е много добро, но не мога да се храня толкова качествено като съм на училище понеже няма как да си занеса ориз, яйца, месо или др.

12.04.14
17:47

казано от Forcee Force на 12.04.14, 17:39:

Храненето ми може наистина да не е много добро, но не мога да се храня толкова качествено като съм на училище понеже няма как да си занеса ориз, яйца, месо или др.

Защо да няма как? Сипваш си ориз в една купичка, в друга некфо мЕсо и си в джаза.

И като допълнение на по-горните постове, когато бях 62кг преди около година, пробвах с гейнъра Serious Mass, и познай!
Нямаше никаква промяна, освен може би подут корем.
Ядене си му е майката.

12.04.14
18:01

Всъщност има, но не съм от тези които ще го направят за това се спрях и на гейнъра да ми добави нужните въглехидрати и белтъчини за деня които не мога с хранене.

Ааа, срамуваш се... ясна е работата. ;) ...или те понамързява все пак? :)
Е, много “по-престижно” е да пиеш гейнър в училище, всички знаем това! :D

Направи каквото искаш - независимо кой продукт ще купиш, резултатът ще е един и същ.
Само ми е любопитно ще имаш ли честността да напишеш тук резултатите след един месец...

От друга страна с 4-5 хранения можеш да си осигуриш над 4000 kcal за деня, които са МНОГО повече от това, което ти трябва в момента. В момента ти се храниш 6-7 пъти дневно и не качваш... щом си мислиш, че гейнърът ще те оправи - действай. Предай после поздрави на приятелчето, което ти е дало съвет за гейнър.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.04.14 18:09.

12.04.14
18:09

Гейнъра е най-голямата простотия ;) Ако продължаваш с тренировките след 1-2 години ще съжаляваш много, че си си дал парите за този боклук вместо за храна :) Но ти си знаеш де..давай си парите за добавки, вместо да си вземеш пържолки с ориз ..щом ти е по вкусно.

12.04.14
18:34

казано от Forcee Force на 12.04.14, 18:19:

А защо тогава няколко мои приятели ми хвалят толкова много този гейнър казват ми, че няма да съжалявам и както казах по горе единия от тях е качил 7 кг с г/д същото хранене като моето за 20 дена което е доста добре според мен.

Момче, ти знаеш ли колко са 7кг? Я иди в един месарски магазин и ги помоли да ти покажат 7кг месо.
Като видиш какво представлява, си помисли хубаво дали е възможно да качиш 7кг месо за 20дни.
Виж за сланина може, но пак не съм сигурен, че е възможно.
Дори на стероиди също мисля, че не е възможно. Явно твоя “приятел” нещо те пуска по пързалката. :D
Само за протокола, аз за почти година съм качил 10кг, от които може би към 1-2кг мазно. Как твоя човек е качил 7кг за 20дни, не знам.
Но и другото ми е интересно, търсиш мнение от хората, пък си държиш на твойто, що така?

12.04.14
18:50

казано от Иван Петров на 12.04.14, 18:46:

Каза ми, че е качил 7 кг, но че е качил и мазнини.

Пак не съм убеден. Но както ти казаха хората горе, вземи си, опитай, като видиш, че няма ефект,ще го спреш.

13.04.14
21:17

Аз съм пил serious mass преди не останах много доволен.Въпреки всички коментари ако все пак решиш да си вземеш гейнър,аз бих ти препоръчал да си купиш един хубав протеин за тези пари и глюкоза от аптеката или хранителен магазин така ще ги смесваш двете и става пак гейнър,понеже гейнара съдържа протеин и бързи въглехидрати(глюкоза).Ще ти излезе малко по евтино и с доста по добро качество на съставките.По този начин ще постигнеш абсолютно същите резултати както приятеля ти който пие готов продукт.

13.04.14
21:39

Ефекта, който ще има от този гейнер ще е същия като ако си купиш 1 килограм захар от най-близкото гаражно магазинче :) Недей да си даваш парите за скъпа захар!!! ЯЖ истинска храна !!!

Добре, защо занимавате момчето с полезни съвети?  Той е дошъл тук да получи отговор кой гейнер да си вземе, а не ДАЛИ да си вземе. Че с храната е истинският начин така е, ама като не е престижно да си носиш храна в училище... Аз лично съм носел, и до ден днешен си нося в работа (за това ми с служебното куфарче :)), но мен храненето ми е по-важно от срама. Все пак решението е лично.
Към автора: Вместо да харчиш за гейнер, набий тия пари във хафли, шоколад, пасти и други сладки неща. Ефекта ще е по-добър, а и ще ти е поне по-вкусно.

казано от Веселин Блажев на 13.04.14, 22:32:

Добре, защо занимавате момчето с полезни съвети?  Той е дошъл тук да получи отговор кой гейнер да си вземе, а не ДАЛИ да си вземе.

Идеята е да му дадем оптимално решение, а не да му помогнем в избор между два погрешни варианта.
Такова е моето виждане по въпроса.

Съветът за вафли, шоколад, пасти и други захарни изделия също е извън зоната на добрите неща, които може да направи за себе си.

казано от Кольо Пияндето на 13.04.14, 22:41:

казано от Веселин Блажев на 13.04.14, 22:32:

Добре, защо занимавате момчето с полезни съвети?  Той е дошъл тук да получи отговор кой гейнер да си вземе, а не ДАЛИ да си вземе.

Идеята е да му дадем оптимално решение, а не да му помогнем в избор между два погрешни варианта.
Такова е моето виждане по въпроса.

Съветът за вафли, шоколад, пасти и други захарни изделия също е извън зоната на добрите неща, които може да направи за себе си.

В случая вие сте му казали най-доброто решение, но той твърдоглаво се дърпа от него, защото не е готино. Примерно. След като се дърпа от оптималното решение, какъв смисъл има да от този разговор? Ако искаше решение нямаше да се противи така яростно. За мен цялото това убеждаване е безмислено.

казано от Веселин Блажев на 13.04.14, 23:10:

След като се дърпа от оптималното решение, какъв смисъл има да от този разговор?

Смисълът е в това да получи адекватен отговор. Такава е идеята на BB-Team по принцип, нали?

казано от Веселин Блажев на 13.04.14, 23:10:

За мен цялото това убеждаване е безмислено.

Най-вероятно си прав.
И все пак - има малка вероятност да се замисли или да бъде от полза за друг, който утре ще погледне темата със същия въпрос.

15.04.14
19:49

Вече окончателно съм решил да не си вземам гейнър бях на крачка да направя тази грешка. Благодаря ви за съветите :)

15.04.14
19:53

казано от Иван Петров на 15.04.14, 19:49:

Вече окончателно съм решил да не си вземам гейнър бях на крачка да направя тази грешка. Благодаря ви за съветите :)

Браво! Вземи си витаминки, суроватка.. Въпреки, че при добра храна, второто е МАЛКО излишно.

12.04.14
14:59

Здравейте на 15 години съм 174 см/60кг тренирам лостове от няколко месеца редовно и сега ще започвам фитнес за да кача малко маса за това искам да си взема гейнър и се чудя между Scitec Jumbo и Serious Mass. На ден се храня по 6-7 пъти на училище си нося сандвичи и преди училище ям, след обяд като се прибера 2 часа преди тренировка ям и после след тренировка ям излизам вънка и след като се прибера вечерям, 1 час преди да легна ям извара. Та какъв гейнър да си взема се чудя вече съм решил и ще си взема, но не знам кой от тези двата, ако може ми предложете и някой друг гейнър ако знаете по добри.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1