Кои уреди да си взема за вкъщи за да обхвана всички мускулни групи?

07.03.14
14:55

Разполагам с 1000-1200 лева бюджет за да си изградя един домашен фитнес, но мисля, че и много по-малко ще стигнат. Насочил съм се към:

- Регулируема лежанка с тегло до 100-110 килограма
- Разглобяеми дъмбели
- Крив и Прав лост
- Комбинирана пейка за преси и скотово
- Лост за набиране

Тежестите съответно си влизат отделно към цената. С този бюджет мога ли да се вместя в така избраната екипировка и има ли по-добър вариант? Колкото до гладиатор... много ми казват, че били боклуци и се чупели след 5-6 месеца работа, въпреки че много ми се иска такъв.

Пейката за преси и скотово можеш да си я спестиш.Вместо фирмени разглобяеми дъмбели(визирам тези от аватара ти),си вземи 2 къси лоста и гледай тежестите да стават и за дългия лост ,и за късите.Кривия лост също може да си го спестиш,поне за момента.Гладиатор не ти трябва.Не бързай да награбиш всичко желано накуп.Поогледай се,сравни цени,качество...

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 07.03.14 15:18.

07.03.14
15:24

Бих си взел и стойка за клек. Ама от ония които са като кабинка- забравих как им викаха. Гледах едно клипче как на върха на такава стойка слагаха прав лост и го използваха и за набиране- тоест доста практично и хитро.

Ако аз реша да си правя, бих взел силов квадрат (power rack), олимпийски лост, пейка с регулируем наклон и много тежести, включително 2,5 и 1,25кг. Също и 2 скоби, за да не се изсипват дисковете. Това е предостатъчно за пълноценни тренировки за бодибилдинг или пауърлифтинг.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 07.03.14 15:38.

07.03.14
15:55

Aз във нaс съм си нaпрaвил почти всичко,сaмо дето съм си купил 1 крив лост ,2 лостa зa дъмбели и 55 кг тежести.Нaпрaвил съм си лост,успоредкa ,лежaнкa ,още еднa щaнгa ,скотовa пейкa,скрипец..Сегa си купих 25 кг цемент и със един приятел ще прaвим тежести зa щaнгaтaa..Също и стойкa зa клек..Интересно стaнa :)

07.03.14
15:59

Пудовки, стойка за набиране и кофички, ако ти останат пари и някоя пейка.

07.03.14
18:31

Принципно една лежанка и стойка за клек с лост и доста тежести , са достатъчни за доста здрави тренировки.Това за гладиаторите , че се чупели бързо е относително , както при всичко друго - ако имаш късмет може и с години да те кара . Също много зависи и дали го поддържаш и как пускаш тежестите :D . Аз имам гадиатор вкъщи и ме кара вече 3 години , на няколко места са се развинтили болтовете без да видя , ама все още е цял :D Отделно имам лежанка , щанга 25 кг , лост и тежести 80 кг  и дъмбели 2 по 20 кг, лоста за набиране и две планки заковани на подпорните греди на тавана , служещи като стойка за клек ( всичко е от старата школа , освен гладиатора ). След 3 години като се замислих , по-добре щях да направя ако си бях взел с тези 600 лева , които дадох за гладиатор още тежести и да си направя това онова  . Гладиатора заема по-малко място от всичките други пособия  , но аз съм твърдо за свободните тежести. Използвам го за изцеждане на мускула само и за загрявка.Преди да купиш каквото и да било проучи хубаво и тогава действай . Може да ти излезе и доста по-евтино , от вторични ако си намериш лост и тежести , също изработката на една лежанка не е кой знае какво (същност с малко фантазия доста неща може да се направят).

AG

07.03.14
21:05

Зависи какво искаш да тренираш. От уредите които си изброил се разбира, че ще тренираш гърди и бицепс. И какъв е смисълът някой да ти каже да си купиш пауър кейдж или стойки за клек ако си от тия дето крака не правят?

Като цяло и само с една щанга можеш да правиш зверски тренировки.

08.03.14
14:04

казано от Angel Gyaurov на 07.03.14, 21:05:

Зависи какво искаш да тренираш. От уредите които си изброил се разбира, че ще тренираш гърди и бицепс. И какъв е смисълът някой да ти каже да си купиш пауър кейдж или стойки за клек ако си от тия дето крака не правят?

Като цяло и само с една щанга можеш да правиш зверски тренировки.

Да именно това исках да кажа и аз.Една щанга обхваща всичко , а за другото също си прав.

14.03.14
09:54

Два комплекта здрави ластици, от ония тройните ( имат ги в спорт депо за около 27-8 лева) , лост за набиране (пускат ги от време на време в лидъл и са около 20 кинта) . Вече за клек и тяга трябва да се измисли нещо друго.(ако си решил да ги правиш, де)
Аз лично съм по-доволен от ластиците и лоста, отколкото от свободните тежести и машините. Само трябва да имаш здрава каса на вратата, щото от фитнес-маниак може да се превърнеш в домашен майстор. Моята в хола е метална и нямам грижи.
Пък за краката може да си ходиш в някой близък фитнес един път седмично. Около 3 лв. е тренировката. (Пак си зависи от залата, де).
Това е от мен и успех!

03.04.14
18:44

Само едно ще те посъветвам брат-пазарувай разумно!Каквото можеш да спазариш от продавалника или да си измайсториш нещо сам-действай.Тежестите ги купувай от Илиянци-същите като в много други спортни магазини,но почти двойно по-евтини.Има и правене на уреди по-поръчка,даже тука във форума влезни в разделите купувам/продавам ли както там се казваха и разгледай.Има пичове,които ги правят и вероятно ще ти излезне по-евтино и с не по-лошо качество от магазините.Просто не влизай в първия голям и скъп магазин да пръскаш пари...това главно ще те посъветвам.За мене задължително ти трябва прав лост(180 см),крив лост,тежести поне около 100 кг(не ти знам възможностите),от които 50-60кг на големи дискове и останалото на малки по 2.5кг,1.25 кг и тн.Внимавай с размерите,че има ф25,ф28,ф30-да не стане някакво объркване и да се набуташ..мани ги тия машини по 500-600 лв-пари на вятъра.Можеш и да си вземеш някакви боксови круши да се раздвижваш и за кардио,голяма са зарибявка.Аз имам чувал около 1.70-80,40-50кг,който взех за 80 лв и круша на въжета ( double end bag-google it) за 30 лв я взех и честно да ти кажа това са най-смислено похарчените 30 кинта в живота ми!Ако пазаруваш разумно за 500 кинта си се оборудвал нечувано просто!

Ако имам къде за домашно бих си взел само Силова рамка и регулируема пейка.

15.04.14
15:40

Погледни тук. Има най различни варианти : http://fitnesuredi-bg.com/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1