Дупето ми е голямо

15.04.14
20:34

Здравейте, на всички :) . Аз съм на 16 години висока съм 1,70 и тежа 64 кг. Волейболистка съм , краката ми са стегнати,корема плосък и стегнат ...и идва огромния ми проблем БРИЧОВЕ И бразилско дупе ... Лятото бях свалила около 6 кг,виждах как бричовете ми станаха по-малки,но дупето си стоеше,не мърда ... Бихте ли ми препоръчали някакви упражнение за да се справя с това ‘’бразилско дупе’’ , не искам да го свалям много,искам малко и да го стегна.Не го правя с цел да впечетля някого,просто искам да се чуствам добре в тялото си :)

15.04.14
20:37

Щастливка си да имаш бразилско дупе :) За оформянето - клекове ,но те в никакъв случай няма да го направят по-малко.

15.04.14
20:54

Докато не видим как изглежда ,не знаем какво да препоръчваме!Така де ,лекар без преглед диагноза не поставя!

Carbohydrate

15.04.14
21:13

казано от Petia Nedelcheva на 15.04.14, 20:37:

Щастливка си да имаш бразилско дупе :) За оформянето - клекове ,но те в никакъв случай няма да го направят по-малко.

може да стане, ако не взима белтъчини много и е с калориен баланс равен или маалко по-малък от дневният разход. Но това няма да се отрази добре на тренировките по баскетбол, а и мисля, че е рано още да мислиш за това.

15.04.14
21:20

казано от Carbohydrate на 15.04.14, 21:13:

казано от Petia Nedelcheva на 15.04.14, 20:37:

може да стане, ако не взима белтъчини много и е с калориен баланс равен или маалко по-малък от дневният разход. Но това няма да се отрази добре на тренировките по баскетбол, а и мисля, че е рано още да мислиш за това.

Аз не мисля, че размера на дупето зависи от приетите белтъчини. Менюто винаги ми е било бедно на белтъчини (или поне от 8 години), цял живот съм на една или друга диета, отскоро спортувам и се храня разумно по моите представи, цялото ми тяло се променя, дупето ми се стяга, но по-малко не става. Това на мен ми звучи като: “Имам малки цици” -”Пий боза”

15.04.14
22:45

Аз бих те посъветвала да тренираш повече за ръце и гръб, за да си балансираш фигурата, поне при мен така се получиха нещата, а за самото дупе, от тренировките определено не става по-малко, става по-стегнато, но, освен ако не си на нездравословно нисък процент мазнини, няма да стане плоско или нещо от сорта - в случая предполагам, че си от моя бодитайп, може да греша, ако си друг тип. :)

15.04.14
23:26

На Дженифър Селтер е Бразилско дупе , но самоче малко :)) А тя има страхното дупе.

Той колегата се шегува, но наистина е трудно да се прецени така дали не си въобразяваш. Ако искаме да го сваляме тази идея, която ти дават с клековете е изцяло погрешна..по скоро ще порасне още :D ..по скоро кардио, но пък се предполага, че ти си имаш достатъчно...от описаната картинка ми се струва, че по скоро си въобразяваш и изглеждаш супер.

16.04.14
10:03

Като стегнеш мускулите на седалището и бедрата и опипваш това, което смяташ за излишно, сланина ли е или мускул?

16.04.14
14:02

@Skyfall - казваш “Имам бричове и дупе, но корема и краката са ми добре. Какъв е проблема?”.

Това е все едно, аз като мъж да кажа - “Имам корем и паласки, но нямам бричове. Какъв е проблема?”

И в двата случая отговорът е един и същ - “излишни мазнини”. Естрогенът в тялото ти обуславя качването на мазнини на други места, не се заблуждавай, че като нямаш корем, решението не е същото - диета.

LO

16.04.14
18:28

Здравей! :) Аз също съм с “бразилско дупе” и много се гордея с него :D Трябва да призная обаче, че се иска много клякане, за да се стегне, повдигне и оформи. Клековете са любимото ми упражнение, защото освен, че се стяга дупето, се оформят и бедрата. Спомена, че имаш бричове, а това говори само за подкожни мазнини. Аз също имам, но работя по въпроса за премахването им. Вече почти не се забелязват, но има какво още да се направи. Трябва ти хранителен режим, за да започнеш да сваляш мазнини, а когато започнеш да сваляш мазнини и дупето ще стане по-малко. Това ти го казвам от личен опит. Започнах да се храня разумно, да тренирам и дупето стана по малко, но запази “бразилската” форма. Радвай се, че имаш такова дупе! :)

Мнението беше редактирано от Little Owl на 16.04.14 18:29.

16.04.14
19:11

Не мисля, че жените трябва да се притесняват от силови тренировки за дупе и крака.

Ей тази мадама:
https://www.youtube.com/watch?v=tpJYpj6dw78

Има доста по-мускулеста горна част от колкото би се харесало на повечето хора (включително и мен), но обърнете внимание, че дори при толкова мускули, дупето и краката нямат забележка.

LO

25.04.14
14:17

казано от Boris Yankov на 16.04.14, 19:11:

Не мисля, че жените трябва да се притесняват от силови тренировки за дупе и крака.

Ей тази мадама:
https://www.youtube.com/watch?v=tpJYpj6dw78

Има доста по-мускулеста горна част от колкото би се харесало на повечето хора (включително и мен), но обърнете внимание, че дори при толкова мускули, дупето и краката нямат забележка.

Много си прав! Именно силовите тренировки оформят дупето и краката. Не трябва да се разчита само на кардио. Много жени си мислят, че като започнат да правят силови тренировки, ще станат огромни, а това са пълни глупости.

22.05.14
15:30

Не.

По-големи мускули = стягане.

Тичането е много добро и универсално кардио, но не гради толкова мускули.

Изобщо, краката трябва да се тренират с доста тежести, защото са свикнали на много натоварване, все пак движат цялото ни тяло.

Здравейте,

аз съм на 26 години, висока съм 167см и тежа 51кг. Като цяло си харесвам тялото, но дупето ми сякаш не е достатъчно стегнато и вече се отчайвам какво да ям и какво да правя. Работата ми не е свързана с много движение, разбира се извън офиса гледам да се движа доста, но сякаш няма промяна и се чудех дали проблема не е в хранителния ми режим? Дали някой би изразил мнение какви упражнения са най-подходящи, за да се стегне дупе?

03.06.14
22:52

клек,напади,римска тяга.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1