Тренировка за корем - споделете вашата?

Здравейте, как преминава тренировката ви за корем? Като част от тренировка на друга мускулна група или като самостоятелна тренировка? Аз напоследък тренирам корема отделно заедно с високо интензивно кардио, тази тренировка е веднъж седмично.
Във фитнеса:
Коремни преси римско столче - 3x15
Повдигане на краката от вис - 3x15
Странични коремни преси на уред за хиперекстензии - 3x15
Отделно, когато се сетя през седмицата прави едни упражнения за корем от youtube, клипчето се казва 8 min ABS Workout.

Какво смятате за това, което правя за коремните мускули? Достатъчно ли е според вас само веднъж седмично във фитнеса да правя тези 3 упражнения или не работя достатъчно за плочки?

Пропуснах да кажа, че тренирам редовно, имам тренировки за всички мускулни групи, всяка от тях завършва с 30 минути кардио, а в дните, в които не тренирам силово (3 дни в седмицата) правя кардио на гладно.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.04.14 14:25.

Корема го правя веднъж седмично в 2-3 упражнения по 3 серии, последно време го правя след крака и забелязвам по-добри резултати. Според мен тези упражнения са ти достатъчни, особено ако усещаш полза от тях. Може да ги заменяш след известен период, за разнообразие. Бих те посъветвал вместо да търсиш висока бройка, да правиш по 10 повторения всяко от които да протича за около 4-5 секунди. Така ще влезеш в прозореца за максимална хипертрофия.
Поздрави :)

16.04.14
14:12

Повече от веднъж седмично няма смисъл да тренираш коремните мускули - третирай ги като нормална мускулна група.

Съгласен съм с Владюшка, намали повторенията на 10на и модифицирай упражненията, така че да е адекватно това натоварване.

Ако има машина за коремни във фитнеса, предпочети нея, защото можеш да регулираш тежестта.

Владюшка, не търся висока бройка, по скоро целя да усещам правилното изпълнение и да усещам натоварването в коремните мускули, а не в кръста. Задавам го този въпрос, защото всъщност не усещам кой знае какво натоварване, дори след тренировка на корем не усещам никаква мускулна треска или поне малко напрежение с мускулите. Освен това добавят тези упражнения от youtube, защото във фитнеса разполагам само с тези три уреда, които съм изброила... и просто не усещам натоварване.

А задължително ли е да правиш упражнения за корем само на уреди? :)

Не казвам, че е задължително напротив, за момента се старая да съчетавам тези три упражнения във фитнеса с упражненияята от клипчето, за което писах. Точно това питам кое е по-добре, достатъчни ли са ми тези 3 във фитнеса или да добавя и упражненията о видеото, те не са на уреди?

Споделям от личен опит. Когато бях малък и тренирах с по 30-40 бройки на серия не усещах голям ефект, но когато пораснах малко и реших, че целите ми не са такива забелязах нещо много интересно-бавното и плавно изпълнение на всяка бройка се усеща повече и напомпва по-добре. Съвета ми е следния- прави по 10-12 повторения като всяко повторение ти е по следната схема-1 секунда повдигаш, 1 задържаш и стягаш силно коремните мускули, 2 секунди бавно и плавно отпускаш. Пробвай, ако и при теб е както при мен, след второто упражнение се съмнявам да имаш сили за трето:

Коремни преси от вис на лост 3 серии;
Коремни серии от обратен наклон 3 серии;

Опитай и ако усетиш промяна, пиши :)

16.04.14
15:07

казано от Петя Петрова на 16.04.14, 14:58:

Не казвам, че е задължително напротив, за момента се старая да съчетавам тези три упражнения във фитнеса с упражненияята от клипчето, за което писах. Точно това питам кое е по-добре, достатъчни ли са ми тези 3 във фитнеса или да добавя и упражненията о видеото, те не са на уреди?

Достатъчни са ти.
В случай че търсения от теб ефект е предимно оформяне в областта на талията, то по-скоро резултата ще дойде от редовното кардио.

Упражненията от видеото не са лоши като идея, но си мисля, че има и по-ефективни варианти за натоварване на тази мускулна група. Спокойно можеш да натовариш по-стабилно корема като стабилизатор, включвайки упражнения като ренегадско гребане и лицеви опори с крака върху швейцарска топка (просто примери). Упражнения като V-преса не изискват уред, а за toes-to-bar или knees-to-elbows ти е нужен произволен лост. Отделно от това си мисля, че лакътната опора (plank) трябва задължително да присъства в тренировъчния ти план.

Jack, не само, че искам оформяне, а направо си искам сериозна преса, кардиото и диетата ми са както трябва.

Допълвам - Ab-wheel rollout (търкаляне на колелце) също е добра идея, може да се изпълнява и с щанга.

казано от Кольо Пияндето на 16.04.14, 15:13:

Допълвам - Ab-wheel rollout (търкаляне на колелце) също е добра идея, може да се изпълнява и с щанга.

Супер идеи даваш!!! Само да се поразровя да видя какви по точно са, защото не съм правила нито едно от упражненията, които ми предложи

Мнението беше редактирано от Петя Петрова на 16.04.14 15:24.

16.04.14
15:31

казано от Петя Петрова на 16.04.14, 15:10:

Jack, не само, че искам оформяне, а направо си искам сериозна преса, кардиото и диетата ми са както трябва.

Изпълнявай упражненията с лека до умерена тежест в няколко повторения. Общовалидно е.

16.04.14
23:10

Упражненията ти и тези от клипа не са лоши, но както ти казаха, намали повторенията на 10 и ги прави по-бавно. Лично аз тренирам корема през ден, след всяка тренировка освен крака, с 4 упражнения в 2 гигантски серии.
Програмата ми представлява:
Повдигане на краката от лег.
Молитва на скрипец.
Повдигане на колене от вис.
Наклони встрани.
Всичко освен наклоните правя в 10 повторения, а тях - по 50 на всяка страна.

19.04.14
18:42

Любимото ми! :) Гарантирано ефективно..(rock)

Да, Willpower, някои от упражненията съм ги пробвала, и са супер, ще си сглобя една хубава тренировка от всички предложения, които ми направихте.

14.05.14
15:14

В кръста ли усещаш натоварване? В такъв случай наистина обърни внимание на техниката. Не би трябвало да се получава така, но все пак в началото...ако ти е слаба коремната мускулатура (и не само тя), е трудно да се избегне момента с усещанията в кръста. Трябва да постигнеш добър контрол над движенията.
Аз акцентирам за корем, за това го тренирам два пъти седмично с тежест. Гледам, че след като почнах да отделям по 2-3 часа на седмица за кардио занимания съм се поизчистила в сравнение с това, което беше. И все пак....коремната мускулатура при жените е шашава работа, трудно излиза, още по-трудно се поддържа...освен ако нямаш благоприятен и необичаен ген. Има едно момиче в залата, в която тренирам...с проблемно дупе и бедра, но с преса, която винаги е налице...ама и това не е кой знае, каква оферта ш’аа знайш... (wasntme) ;) :D

Мнението беше редактирано от Hey Hey на 14.05.14 15:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1