Фитнес - колко кардио и колко силови в седмицата?

LO

06.04.14
14:36

Здравейте! От скоро реших да започна да ходя на фитнес и може да се каже, че съм начинаеща. До сега съм си правила упражнения само вкъщи и миналото лято ходих на фитнес за около 2 месеца. Въпросите ми може би ще се повторят с тези на някой другиго, за което се извинявам. Искам да изгоря излишните мазнини, но да запазя мускулите си, но не знам по колко кардио да правя и колко силови. По принцип като посещавах фитнеса преди, загрявах с  20 минути кардио и после си минавах на силова. Добре ли ще е, ако в седмицата си разделя дните по следния начин: 3 дни кардио тренировки и 3 дни силови като ги редувам и да почивам на седмия ден?

10.04.14
04:04

Тялото постоянно разгражда и изгражда мускулна маса. 3 дни силови тренировки ще ти гарантират, че на края ще си с повече мускули от колкото в началото.

А кардиото е хубаво нещо, но мазнини се изгарят с диета.

LO

11.04.14
18:01

Благодаря :))

Здравей, аз тренирам от доста време, но по сериозно от съвсем скоро. Не съм с наднормено тегло, но от лошата храна започнаха да ми се трупат мазнини около корема и паласките. Започнах диета 3 дни белтъци и зеленчуци, 1 ден зареждам с въглехидрати в менюто за обяд. Тренирам 4 пъти в седмицата силово, като тренировките съм си разделила на отделните мускулни групи - след всяка тренировка завършвам с 30 минути кардио. В останалите три дни, в които не тренирам ходя да тичам сутрин на гладно. Но се убедих, че колкото и да тренираш, ако не преценяваш добре храната, резултати почти няма.

LO

16.04.14
18:02

Петя, благодаря за отговора! Мисля, че си напълно права относно храненето. Аз го разбрах по трудния начин - колкото и да тренирам, ако не променя хранителните си навици нищо няма да постигна. За сега тренирам 3-4 пъти седмично, като 1-2 дни правя само кардио, а през останалото време съчетавам 30мин. кардио със силови. Някак ми се струва, че не го правя както трябва, но след седмица няма да се занимавам с оформяне на оценки в училище и ще имам повече време да променя малко програмата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1