15.04.14
21:26
Здравейте, използвах много кремове, лосиони и хапчета. Далацин, Зинерит, Авене, Вибрамицин, Диферине, Биодерма Себиум,Акне аут и много други неща. Вече 4та година го имам. От време на време се успокоява, но немога да го излекувам. Дерматолога ми каза че освен роакутан друго няма да ми помогне, а то наистина има доста странични ефекти.. Не са ми гадни гнойни пъпки, ами вече петна, леко червни пъпки тук- там и от време на време някоя по- гадна. На гърба също имам. На гърдите ми изчезнаха. Дайте ми някакви съвети с какво да пробвам да се излекувам.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.04.14 14:25.
Не мога да дам мнение за медикаментите, но със сигурност помага и хранителният режим. Спазваш ли такъв? Имам предвид да избягваш млечни и мазни храни най-вече..
15.04.14
22:17
Не е невъзможен и вариантът да имаш непоносимост към някоя храна, която ядеш, без да знаеш и да ти излиза акне от нея.
казано от Младен Младенов на 15.04.14, 21:26:
Дерматолога ми каза че освен роакутан друго няма да ми помогне, а то наистина има доста странични ефекти..
Роакутанът е с доста странични ефекти - много натоварва черния дроб. Всеки месец трябва да се следят чернодробните показатели докато го пиеш и няколко месеца след това. Иначе помага, маха акнето и нямаш грижи, въпросът е да се прецени оправдан ли е рискът - полза.
Здравей,
храната е най-основното. На мен лично ми излизат от млякото.
По това, което казваш по горе си използвал доста медикаменти. Аз лично съм ползвала силицилов спирт 1% + 3-4 супени лъжици розова вода и 5 хапчета Hlornitromicin. Всичко го смесваш и мажеш само вечер. Не мога да кажа дали ще помогне за твоя случай, но след всичко което си използвал...... не пречи да опиташ :)
Успех!!!
16.04.14
18:41
Ще опитам със силициловия спирт. Дано се получи. До колкото за хранителния режим, нямам. Ям каквото ми се яде, но избягвам сладкото.
Мнението беше редактирано от Младен Младенов на 16.04.14 18:52.
17.04.14
10:13
Смеси 5 капсули хлорнитромицин с 1 шишенце салицилов спирт и 1/2 кутийка сулфатизол.Мажи 2 пъти дневно(сутрин и вечер да речем).
Не пий прясно мляко и газирани напитки.Избягвай прекалено мазните храни.Успех.
17.04.14
13:37
Тая рецепта с антибиотика и спирта е умряла работа! Далацин Т е добро лекарство, въпросът е че е ефективен в началната фаза, т.е. тогава когато пъпката още не е избила. След това, каквото и да мажеш, все тая. Според мен, посети поне още няколко дерматолога, и виж евентуално нещо с билки да се лекуваш. Сега не се сещам нещо конкретно да ти препоръчам, но ако търсиш упорито ще намериш. Успех.
22.04.14
15:10
Здравейте, допитах се до дерматолога ми отново и ми каза, че най- добре е да почна с роаукатн, понеже братовчед ми беше като мен, но той взе решение твърде късно. Мойто акне е в начален стадий, дали някой от вас е използвал роаукат и ако може да ми кажете дали има ефект.
29.04.14
15:23
Почти сигурно е, че ще има осезаем ефект, но това се ползва като последно спасение от хора с много тежко акне. Има истории за много сериозни странични ефекти. Разтвора със салициловия спирт е супер, но е този от 2% е по-удачния вариант, 1% е твърде слаб. Дори може да се купи салицилова киселина на прах и да се досложи малко, но трябва да се внимава защото може да изгори лицето.
07.08.14
12:12
Квото и да ти говорят от личен опит ти казвам, че само временно помага акнеб5. Квото и да правиш, ако си между 14-20 ще си имаш. След 20 година изчезват тия проблеми, и аз съм се лишавал от много храни, но просто не се получава като си на 17.. Вмомента съм на 19 и си ям квото и когато искам, чат -пат излиза някоя, ама няма как. Не си давай парите излишно. Тва е личен съвет.
30.09.14
07:19
Хапчета срещу акне - http://derminax.bg Лично съм го ползвал и много ми помогна.
12.11.14
18:49
Направи си тест за алергени ... в много случаи тялото получава дразнение от някоя храна и реагира по такъв начин.
Повярвай, не си се замислял в една невинна вафла колко боклуци слагат ;)
13.11.14
18:53
това е признак за развитие на половата система, съзряване. трябва да се изразходват хормоните: с трeнировки, секс ....., работа(физическа)...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.11.14 19:11.
казано от Carbohydrate на 13.11.14, 18:53:
това е признак за развитие на половата система, съзряване. трябва да се изразходват хормоните: с трeнировки, секс ....., работа(физическа)...
И как по-точно тренировките, работата и сексът изразходват хормоните? Пък и за кои хормони говориш? А да допускаш случайно, че изброените от теб дейности могат да предизвикат обратния ефект и вместо да изразходват, стимулират отделянето на некакви си хормони?
ПП Само за протокола ще вметна, че хормоните не могат да бъдат изразходвани като енергиен източник. ;)
13.11.14
20:30
ПП Само за протокола ще вметна, че хормоните не могат да бъдат изразходвани като енергиен източник. ;)
кой е казал, че са такива. Например, за да намалиш количеството на кислород в стаята, просто трябва да запалиш свещ ;)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.11.14 20:31.
Намалените количества на кислород, пряко влияят на мозъчната активност! Препоръчвам ти да духнеш свеща. ;)
14.11.14
06:27
(giggle)
Здравей, виждам че темата е много стара, но пак ще напиша мнението си по въпроса. На 20 години съм и имам акне от 17 годишен, но сега започна да изчезва, без да ползвам каквито и да е медикаменти и мазила. Ходих преди 8-9 месеца на дерматолог и ми каза същото, роакутана бил единствения начин. И аз като теб бях пробвал всичко без успех и знаех за роакутана че е единствения начин, но също така знаех и за страничните му ефекти. Същата тази дерматоложка ме питаше дали съм щял да ставам баща :D защото от роакутана се увреждали бебетата. Тогава категорично се отказах от роакутана, защото страничните ефекти са наистина сериозни, някой от тях са увреждане на черния дроб, рязко влошаване на акнето, спиране на растежа при подрастващи(14-18 годишни), увреждане на плода(бебетата),депресии и самоубийства. Активната съставка в роакутана е ретинол(животинската форма на витамин А), който се съдържа в големи количества в дробчетата и по-специално телешките дробчета от младо теле(3.60лв за килограм), така че яж дробчета 2 пъти седмично(витамин А се натрупва в организма) и му дай време, ще се махне с времето. Когато се махне напълно ще останат белези, ако акнето е като моето беше(степен средно тежко до тежко), но те могат да бъдат премахнати от дерматолог, има разни пилинги и други подобни процедури, които не са много скъпи и за няколко месеца се махат белезите. Това е от мен.
26.11.14
13:27
Виж в acne.org, acneeinstein.com има страхотни съвети.
Акнето е :
1) хормонално
2) израз на проблем с храносмилането/алергия към някоя храна
3) лоша хигиена (по-скоро рядко)/ неподходяща козметика
4) дефицит на някой витамин/минерал в тялото : предимно цинк, вит. Д, вит. А, вит. Е, магнезий, селен
За :
1) хормонално акне:
- помага нисковъглехидратна диета с изключване на млечните (виж линковете по-горе, всичко е обяснено защо и как)
- понякога дори изключване на плодовете
- всичко, което влиея добре на инсулиновата чувствителност
- билки/храни за регулиране : мака и други адаптогени
2) при алергични реакции (нетолерантности) :
- тест за нетолерантност към храните : аз съм нетолерантна към домати, чушки, киноа, глутен, млечни, яйца, някои видове ядки и мед... и от тях ми излизат пъпки. Парите си струват.
- специална диета и добавки за повишаване на имунната система и излекуване на микрофлората
3) смяна на кълъфката на възглавницата всяка вечер, измиване със студенопресовани олиа (oil cleansing method), редовен пилинг, ако кожата го позволява, почистващи маски със зелена/кафява хума (да, много помагат), възвръщане на киселинната обвивка на кожата с киселинни продукти : тонер от суров ябълков оцет, лимон (това прави кожата адски мека и гладка...), хидратиране с натурални олиа ( high linoleic oils): примерно от сусам, шафраново, розово, от иглика, а не зехтин (high oleic oil). Почистване при добър козметик би било от полза или би съсипало лицето в зависимост от способностите на козметика и използваната козметика.
4) Следните добавки помагат: цинк, вит. Е, вит. Д, вит.А, рибено масло, магнезий, селен
Акнето е шит, но се оправя, когато се намери вътрешната причина. Такава винаги има.