21.06.11
11:12
Здравейте,
Болаката се появи след флайс. Винаги загрявам добре. Грешката ми беше в неустойчивата опора, в/у която бях легна. Моля не се концентрирайте върху грешката, тя няма да се повтори.
След травмата и дадох седмица почивка - нямаше особен ефект-:(
Искам да опиша болката и ако някой може да помогне с мнение или начин за бързо възстановяване ще съм му благодарен.
Болката се усеща в средата на дясната гърда в близост до гръдната кост. Не е постоянна, появява се при не определени движения(понякога я има при потягане ръката напред, и съответно може и да не се появи). При всяко напрежение на гръдния мускул усещам напрежение или болка. Сутрин боли без значение на къде си мърдам ръката. При натоварване на гърдата (лицеви опори) усещам само леко напрежение, но като свърши серията се усеща по - интензивна болка при движение. Усеща се болка и при издишане на въздуха до край, при дълбоко вдишване се усеща само напрежение. Нямам отоци, подутини, скованост, не ми изтръпват крайници и не усещам слабост в мускула.
Моето мнение е, че е засегнат междуребрен нерв. Ако е тъка, какво бихте препоръчали за по - бързо възстановяване. Ако симптомите на болката ви навеждат на друга мисъл моля за подробен коментар .
Благодаря предварително!
21.06.11
11:43
Кофи не. Направих две серии силови, и болката се усили. Мисля да почивам две седмици този път. Притеснявам се да не се получи хронична невралгия, ако е нерв разбира се.
Мнението беше редактирано от Delfin Dimitrov на 21.06.11 15:46.
17.04.14
10:57
И в крайна сметка какво стана с болката? Защото сега го имам същия проблем след флайс. Вече седмица болката не минава. Дадох си почивка и не тренирам гърди, но няма видим резултат. Делфине, сподели как се справи с проблема? Или някой друг, ако е наясно или има същия проблем, моля за мнение.
Аз мислех флайса за едно от най-безопасните упражнения,ама явно не е баш тъй :D Някой може ли да каже повече по въпроса?Дали проблемите се получават от кофти изпълнение или просто движението е неествествено и товари кофти по някакъв начин? Иначе аз не съм имал чак такива проблеми с флайса,но като съм изморен и раменете и китките ми се изморяваха от него.Като промених техниката на разтваряне проблема ми се реши.Преди го правих в такава позиция,че ръцете ги разтварях точно настрани ( при свити умруци кокалчетата ми прилягаха едно на друго),а сега го правя леко надолу да се разтварят( при свити юмруци кокалчетата на малките пръсти са едно към друго а на показалците се разминават едно срещу друго).Дали това решава проблема с флайса или просто съм изваждал късмет и не съм имал проблеми?