Дневникът на начинаещата

Темата е заключена.

17.04.14
00:09

Здравейте! Казвам се Филиз, на 21години съм. Никога не бях спортувала нищо. Не и повече от седмица и загубвах интерес, което не се брои за спортуване. Висока съм 1,68 и миналата зима тежах 58кг. Не се чувствах добре в кожата си. Това лято приятелят ми ме вкара във фитнес залата. От Август месец досега тренирам. В началото тренирах два-три пъти седмично, на третия месец 3-4 пъти седмично, а сега тренирам 2дни и 2почивам(защото графика на фитнес инструкторката ми е такъв). В един от двата дни, в които не тренирам карам велоаргометър по 30мин. вкъщи. В момента съм 50кг. Понякога ставам 48кг, но общо взето се задържам на 50кг. Храня се три пъти на ден като менюто ми включва: закуска - мюсли, плод или яйца; обяд - месо(печено или варено) + салата, понякога ориз; вечеря - също като обяда. Между храненията понякога ям сурови ядки. Нямам проблем да не ям нищо тестяно, но за сладкото е проблем, позволявам си един бонбон на няколко дни. Единствените неща, които пия са вода и кафе с мед, понякога и мляко. Вечерята ми е най-късно в 19:30, след това не ям абсолютно нищо. Проблема е, че реално от миналата зима досега съм отслабнала с 8кг, което направи дупето ми отпуснато, а и не само него. Бързо оформям горна част, но долната си е проблем. От месец тренирам само долна част, предимно задно бедро и дупе+корем. Виждам резултати в краката, но дупето все още става адски бавно. Треньорката ми ме посъветва да пия фатбърнър. Досега взимах само женски витамини всеки ден и понякога приятелят ми ми даваше омега3 и БЦАА. Днес си купих фатбърнър на Нутришън за жени. Ако имате някакви препоръки за мен според гореописаното ще се радвам да ги чуя. Поглеждайки се в огледалото аз не смятам, че краката и дупето ми са слаби, но хората ми казват, че съм “солета”. И което е по-странното непознатите ми го казват също, които са нямали възможност да направят разлика преди-сега. Но главната ми цел в момента е да се стегна. Не искам да образувам груби мускули, а просто естетически тялото ми да изглежда добре.
Благодаря, че отделихте време за моя дневник!
Ще очаквам вашите препоръки.

17.04.14
11:00

Днес е първият ми ден, в който започвам да приемам фатбърнера. Чудя се дали с него ще е подходящо да взимам и БЦАА или Омега3? Станах в 9:30 като още със ставането изпих едно хапче, защото ми казаха да пия едно сутрин 60мин преди ядене и едно на обяд пак 60мин преди ядене. Пих една чаша топла вода на гладно, което правя всяка сутрин. Обаче закусвах малко по-рано, някъде на 40-тата минута, откакто взех фатбърнер-а. Понеже ми е свършило киселото мляко за мюсли, хапнах овесени бисквити+сурови бадеми и пих кафе с мед, лошото е, че съм пушач. Това е най-големият ми порок към тялото. В 10:30 ме заболя корема за 5мин. което предполагам е от добавката, защото не е обичайно за мен. Смятам да изпия другото хапче към 12:00 и да обядвам месо на скара+салата към 13:00. Днес ми е вторият почивен ден от залата и затова един час след обяда ще карам велоаргометъра вкъщи.

Мнението беше редактирано от Filiz Tahirova на 17.04.14 11:05.

Ая Палачинкова

17.04.14
11:12

Здравей,честит дневник и успех с целите :) Не мога да дам мнение относно добавките,но мисля че е по-добре омегата да я приемаш чрез храната,просто наблегни на орехи,риба(морски дарове),зеленолистни  ... :))

17.04.14
11:42

Благодаря за вниманието! Най-често ям бадеми и макадамия(любимото ми), но обичам всякакви ядки. Ще си взема орехи днес. Рядко ям риба, но лятото става редвно. А салати ям домати+краставици, айсберг, маруля, моркови и ряпа.

Няма проблем да пиеш БЦАА и омега 3, успоредно с фетбърнера. Хубаво е да пиеш отделно омега 3, защото много от храните освен омега 3 съдържат и другите омеги, тоест нивото им не е едно и също. А и не се знае колко рибата е качествена, та да си набавиш нужните омеги - с 2 думи,ако имаш омега 3 - по-добре е да си го пиеш :)

17.04.14
14:54

казано от Adriana Dacheva на 17.04.14, 14:49:

Няма проблем да пиеш БЦАА и омега 3, успоредно с фетбърнера. Хубаво е да пиеш отделно омега 3, защото много от храните освен омега 3 съдържат и другите омеги, тоест нивото им не е едно и също. А и не се знае колко рибата е качествена, та да си набавиш нужните омеги - с 2 думи,ако имаш омега 3 - по-добре е да си го пиеш :)

Тука е малко по-сложно.Зависи какъв точно е фетбърнърът,т.е. какви са му съставките.Ако в него се съдържат някакви фет-блокери от рода на хитозан например,то омегата следва да се приема отделно от бърнъра,в смисъл по различно време от деня,защото иначе няма да се усвои.

Приемам забележката :) Може би не се изразих напълно коректно и ясно. Имах предвид, че няма проблем да ги приема 3-те успоредно, но не да ги приема по едно и също време и трите.

17.04.14
15:00

казано от Adriana Dacheva на 17.04.14, 14:56:

Приемам забележката :) Може би не се изразих напълно коректно и ясно. Имах предвид, че няма проблем да ги приема 3-те успоредно, но не да ги приема по едно и също време и трите.

Абе то да ти кажа рядко се срещат такива продукти,но е хубаво да се има впредвид :) Всякаква информация може да е полза някой ден:)

17.04.14
15:21

Ето този фетбърнър взимам: Ultimate Nutrition Perfect Diet for Women Herbal Supplement
В 12:00 взех втората капсула и в 13:00 ядох пилешка супа. След това в 14:00 карах 40мин. велоаргометър. Чувствам се добре, бяха ми казали, че от фетбърнър-а може да ми се гади или вие свят, но засега нямам такива симптоми. Смятам да си взема и омега3 тези дни, но ще трябва да знам кога точно да го пия. Довечера се очертава да ям риба на скара+зелена салата. А преди малко хапнах няколко орехчета на минаване през кухнята :D

17.04.14
15:37

Ая, ти днес предсказа моето меню с рибата и орехите хахах. Отново се връщам на въпроса за Омега3. В магазина тук разгледах и видях, че има само Омега3 и Омега3-6-9. Понеже не съм запозната добре нито с едното, нито с другото малко информация ще ми е полезна? Или ако имате някакви препоръки от личен опит?

Пий ги след хранене :) по 2 грама след обяда и 2 грама след вечерята, мисля, че е добро начало. Гледай да не ги пиеш заедно с бърнъра - чиста работа. Ако за вечеря ще ядеш съомга, или друга риба, която е богата на омега 3, можеш да пропуснеш приема на таблетките.
Вземи си омега 3. http://www.bb-team.org/articles/2257_omega-3-esentsialni-mastni-kiselini-omega-3-emk

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 17.04.14 15:39.

17.04.14
15:42

Много ти благодаря Адриана!

17.04.14
22:26

В крайна сметка плана ми за вечеря с риба се провали и вечерях пилешко филе на скара+домати и краставици. Дали някой има още препоръки за добавки, които да съчетая с фетбърнера за премахване на останали мазнини, стягане и оформняне на мускули(не груби)?

17.04.14
22:34

казано от Filiz Tahirova на 17.04.14, 22:26:

Дали някой има още препоръки за добавки, които да съчетая с фетбърнера за премахване на останали мазнини, стягане и оформняне на мускули(не груби)?

Сриктен режим на хранене,раздаване в тренировките,воля,постоянство,хъс.Като за начало.

17.04.14
22:38

казано от Filiz Tahirova на 17.04.14, 22:26:

В крайна сметка плана ми за вечеря с риба се провали и вечерях пилешко филе на скара+домати и краставици. Дали някой има още препоръки за добавки, които да съчетая с фетбърнера за премахване на останали мазнини, стягане и оформняне на мускули(не груби)?

Не знам кой те е заблудил, но трябва да бъдеш спокойна относно грубите мускули. Просто женското тяло не е предразположено към такива неща ;)

17.04.14
22:54

:D Добре значи бих искала да съчетая фетбърнер-а с добавки с цел изчистване на останалите мазнини по тялото ми и оформяне на мускули. Това е. Иначе спазвам безкомпромисно режима на хранене и тренировки. Дали е правилен обаче не мога да съм сигурна.

18.04.14
00:10

Дупе ли прочетох?

ДЪЛБОК КЛЕК ;)

18.04.14
18:16

Според мен фет-бърнър не ти е нужен :)

19.04.14
00:40

Всъщност и момчето от магазина за добавки каза така (че нямам нужда от фетбърнър), но по съвет на треньорката го взех. Пия го вече втори ден. Чувствам се ок, но с тези интензивни тренировки имам нужда от още повече издръжливост, а от фетбърнъра не усещам повече сила. Днес станах в 9:30ч. изпих една капсула. После изпих една чаша топла вода, а след 50мин. закусвах мюсли с кисело мляко и мед, на обяд ядох боб готвен, за което може и да се посмеете. Някъде 40мин. след обяда изпих и другата капсула и след още 30мин. отидох в залата. Оказа се, че треньорката ми ще напуска и трябва да намери ново момиче и ми предложи да започна на нейно място, което би било чудесно, но не се чувствам достатъчно подготвена за подобна работа, а не искам да подвеждам хората, правейки се че разбирам. Като се прибрах се изкъпах и хапнах няколко сурови бадема. В 19:00 вечерях пилешко филе на скара+задушен ориз, който 30мин. по-късно повърнах (с извинение), но да бъда максимално честна.......

Аз и без да съм те виждал мога да ти кажа, че си слаба по дадените ‘’параметри’‘. Не виждам с какво ще ти помогне бърнъра при положение, че ти си прекалено слаба, а той е с цел отслабване. Дупето ти изглежда така именно, защото си прекалено слаба за ръста си и очевидно имаш липса на мускулна маса. Сила ще получиш от храната ако започнеш да се храниш. Това е в общи линии..добавките са по скоро плацебо ефект..реалното им действие не може да стъпи и на малкия пръст на фактора тренировки - хранене.

19.04.14
01:15

Вероятно си прав. Най-голямата грешка, която забелязах, че правя относно храненето е, че на обяд ям твърде малко и може би ще е по-добре да разменя обяда и вечерята, защото вечерята ми винаги е повече от обяда. Другото, за което постоянно се притеснявам е да не кача отново и се ограничавам от много храни. Не ям абсолютно нищо тестено, нищо пържено, никакви картофи, никакви колбаси, не ям кашкавал, за чипсове и снаксове отдавна съм забравила, че съществуват. Отбягвам да ям манджи, но майка готви толкова вкусно, че понякога е неизбежно, но все пак гледам да е рядко.

19.04.14
01:28

не намалявай вечерята. та тя е в 19.30 и то най-късно... да приемем,че лягаш в 12… според мен няма  да качиш ако малко засилиш обяда си :)
btw какви са ти мерките, ръст, кг..

Мнението беше редактирано от N! A на 19.04.14 01:30.

Тя си ги е написала..
И наистина не ги разменяй, а ги изравни. Да се ограничаваш от ядене на боклуци и да стоиш гладна са две различни неща. В манджите няма нищо лошо ако са правилно приготвени. Кашкавала не знам защо е сложен при другите неща :D

19.04.14
14:36

Кашкавал не ям, защото ми е много мазен, независимо какъв. Обичам много сирене. Днес станах в 9:00 изпих фетбърнър-а след 40-50мин. изядох една круша, после пих кафе и хапнах две варени яйца, 30мин след това изпих и втората капсула. Един час по-късно отидох в залата. Последните 4 посещения тренировката ми прилича на тези в казармата(образно казано), но е много интензивна, разнообразна и приятна. Един час след фитнеса обядвах риба на скара+домати и краставици.

22.04.14
22:50

Аз лично не виждам смисъла на бърнър-а. С правилно и достатъчно хранене и тежки тренировки ще си оформиш дупето. Пий си Омега3, БЦАА.. и всичко ще си дойде на мястото. :)

22.04.14
23:57

Днес закусвах мюсли с кис. мляко и мед, на обяд-пиле с киноа и вечеря- свинско бонфиле на скара+домати и краставици. Днес мисля че е 5ти ден, откакто взимам бърнер-а и смятам да го спра, защото почнаха да ми излизат пъпки по лицето и гърба. Досега си бях с чиста кожа и 2-3 пъпки си личат сериозно, а да не говорим, че с всеки ден броя се увеличава като към днешна дата са към 7-8+ситни пъпчици, абе грозна история. Дали може нещо такова да се случи и с приема на Омега3?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1