05.04.14
17:34
Здравейте колеги, имам 2 месеца до републиканското ми първенство по борба, та понеже съм доста слаб на сила и губя постоянно , реших да се стегна малко и да започна да тренирам по сериозно през следващите 2 месеца, та искам да добавя и някакви добавки които ще ми помогнат за сила и издръжливост, може ли да ми предложите?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 05.04.14 19:42.
Използвал ли си някакви добавки досега? Може да си вземеш например трикреатин малат за повече сила.
09.04.14
13:04
Креатин + бета-аланин. Останалото е здраво ядене и сън.
18.04.14
08:43
казано от Pavel Petrov на 09.04.14, 13:04:
Креатин + бета-аланин. Останалото е здраво ядене и сън.
Значи прави впечатление,че при зададен въпрос от потребител за определени добавки,качващи сила или маса,в 90% от случайте му се отговаря с шаблона - здраво ядене !
Какво значи здраво ядене ? Две чинии зейе с месо ли ? Или хлеб на ядене с два кастрона боб и половин кило кълцана наденица ? Един тиган с яйца на очи ли ?
Човека не ви пита какво да яде,а какви добавки да вземе за сила ?
От здравото ядене само може да се отумбачите и да пърдите цел ден,оригвайки се .........
Глупаво е да се отговаря по тоя начин- яжте здраво..
По принцип и последния дебил знае,че е хубаво да поемаш по половин кило телешки шол на ден и двайсетина белтъка,но тези неща за повечето българчета са химера.Изразено в пари,това са грубо 10 лева на ден или 300 на месец само за храна.Дори и да го правите това,ефекта от него пак ще е по малък от този и на най евтиния креатин !!!
Така че момче - аз те съветвам,вземи си някой креатин,няма никакво значение марката,по възможност по евтин и няколко шишета течни аминокиселини на Биогейм.Евтини са,по 10 лева.Вземи и някой протеинец,пак гледай да не скъп..
Това ти е достатъчно за начало.
Не залитай по скъпи добавки,щото от тях файда няма,само ще си хвърлиш парите на вятъра.Казвам ти го като човек с 20 години стаж в залата ,опитвал всичката химия на тоя свят.
Пий по 4-5 супени лъжички от течните аминоси по време на тренировка,и веднага след нея по чаена лъжичка креатин с протеин.
18.04.14
08:58
казано от Росен Нинов на 18.04.14, 08:43:
Значи прави впечатление,че при зададен въпрос от потребител за определени добавки,качващи сила или маса,в 90% от случайте му се отговаря с шаблона - здраво ядене!
Така е... ама хайде погледни малко по-далеч от носа си, защото във всичките тези случаи храненето е доста компромисно и към добавките се гледа с идеята за компенсация на това. Всеки, който има поне средно богат опит с добавки, знае каква е ефективността им при лошо хранене... Добавките надграждат хранителния режим, не решават проблемите в него. В противен случай какво се получава? “Ми питах в bb-team, препоръчаха ми едни добавки, дадох един куп пари, ама нищо не се получи. Тия там нищо не разбират!”. Прав ли съм или не?
Човека не ви пита какво да яде, а какви добавки да вземе за сила?
И това е така, но преди да говорим за добавки трябва други неща да са оптимизирани до определено ниво, за да имат добавките достатъчна ефективност. Да не говорим, че голяма част от добавките са напълно излишни при едно качествено и добре организирано хранене, т.е. представляват напълно излишен разход. Директно ти казвам, че такива могат да бъдат протеин и аминокиселини (списъкът е по-голям, давам само пример).
От здравото ядене само може да се отумбачите и да пърдите цел ден,оригвайки се ...
Това, че ти не знаеш как да го правиш и постигаш този ефект, си е лично твой проблем. ;)
По принцип и последния дебил знае, че е хубаво да поемаш по половин кило телешки шол на ден и двайсетина белтъка, но тези неща за повечето българчета са химера.
Наистина ще е дебил, ако смята, че това е единствения начин и добавките са най-добрата алтернатива. :)
Дори и да го правите това,ефекта от него пак ще е по малък от този и на най евтиния креатин !!!
Откровена глупост.
Въздържай се от такива едри думи, които са толкова далеч от истината, моля.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.04.14 09:02.
18.04.14
15:01
казано от Кольо Пияндето на 18.04.14, 08:58:
Въздържай се от такива едри думи, които са толкова далеч от истината, моля.
Кольо,аз съм на 50 години,изпил съм един вагон прахчета и прахове за 30 години по залите,имал съм резултати в трибоя без екип и с допинг проба които малко хора са ги стигали,и това което съм написал по горе е самата истина.
Кой каквото и да ми говори и фантазира - всеки ден ги гледам момчетата какво могат с или без химия,с евтина или скъпа такава,с обикновенна храна,каквато мама сготви в къщи,или с изгъзици от рода на 20 белтъка и 2 пържоли и така.....Какво мислиш че сме яли навремето в спортните училища и после по лагери ? Храната есвтественно че играе рола за резултатите,но не е приоритет.На всекиму е ясно,че ако иска маса и сила,ще трябва да яде повече белтъци и въглехидрати (месо,яйца,ориз ,картофи,овес),и обратното - ако иска да бъде фиданка,ще трябва да наблегне на плодове,зеленчуци,салати + месо,като редуцира въглехидратите.
Това е в общи линии,и всеки човек от улицата го знае.
Резонно е,че щом тренираш силов спорт,не се храниш само с корени.
Приоритетите тука са други:генетика,после химия,трето-методика и четвърто-храна.
Това е.Нагледал съм се на напомпани филосовчета,вземащи само скъпи добавки,и хранещи се само с качественна храна,които и след 10 години в залата ако им сложиш 150 кила на щангата и ги накараш да клекнат до долу с нея ,ще почнат да ти се обясняват като ученички ,че не клякали щото им разстял задника,били ги боляли коленете,кръстовете и не знам си кво...А истината е,че просто НЕ МОГАТ ! И са просто само една куха торба с лайна,макар и лустросана отвън.
И в същото време съм виждал дете,от бедно семейство,без средства,с обикновен креатин да прави бройки на 200 кила тяга,само след няма и година подготовка...
18.04.14
15:30
казано от Росен Нинов на 18.04.14, 15:01:
Кольо,аз съм на 50 години,изпил съм един вагон прахчета и прахове за 30 години по залите,имал съм резултати в трибоя без екип и с допинг проба които малко хора са ги стигали,и това което съм написал по горе е самата истина.
Росене, аз съм на 36 години и имам “само” 23 години активен спорт за гърба (включително на достатъчно високо ниво).
Давам мненията си на база този опит. Малко, много, хубав, лош - толкова имам.
Да, моят спорт не е силов, но силовите тренировки винаги са били неизменна част от режима ми.
казано от Росен Нинов на 18.04.14, 15:01:
Храната есвтественно че играе рола за резултатите,но не е приоритет... Приоритетите тука са други:генетика,после химия,трето-методика и четвърто-храна.
Категорично не съм съгласен, че храненето има толкова нисък приоритет, при това по-нисък от този на химията - както по отношение на спортните постижения, така и по отношение на здравето. По този въпрос няма начин да си променя становището (казвам го без капка лоши чувства). Отделно от това - основната маса потребители на този форум нямат нито режим, нито цели, които дори да се доближават до тези на професионалния спорт. Та в този ред на мисли думите ти не стоят особено добре на мястото си.
Твърдението ти, че ефектът от всеки креатин превъзхожда този на доброто хранене, е в категорично противоречие с моите знания и личния ми опит. Като съвет към начинаещ пък е пълен абсурд!