17.04.14
22:01
Здравейте! На 19 години съм и се занимавам активно с фитнес от 7 месеца. Преминах през въвеждаща тренировка - 1 месец, състояща се от кардио и базови упражнения. След това разделих програмата на горна и долна част и така тренирах до тази седмица. Реших, че е време да започна сплит - 5 дневен първоначално. Изготвиха ми програма с акцент гръб, тъй като ми е малко изоставащ.
Ето го и разпределението
Ден 1 - Гръб и задно рамо
Ден 2 -Крака
Ден 3 - Бицепс, трицепс
Ден 4 - почивка
Ден 5 - Гърди и рамо
Ден 6 - Отново гръб
Ден 7 - почивка
Но ето го и проблемът, не искам да правя крака само веднъж в седмицата. Затова си мислех да съчетая 5 ден, който е Гърди и рамо с Гърба, а на 6 ден да правя отново крака. Как ви се струва това? Или направо да мина на 6 дневен сплит, за да имам време да правя всичко. Абсурд е да съчетая крака с още нещо, тъй като тренировката ми е доста уморителна.
Малко информация - ектоморф съм, вегетарианец, което прави нещата малко по-трудни и доведе до неименуемото приемане на суроватъчен протеин. Гледам да се храня редовно, но просто понякога нямам време, а тренировките изтощават допълнително. Искам да покача мускулна маса, същевременно да оформя тялото си и да постигна добър релеф на мускулатурата.
И точни мерки - Висока съм 176, тежа 54 кг. Талия - 60 см, ханш - 90см, бюст - 89см, бедро - 50см, бицепс 29см, прасец 35см.