Какво нискокалорично, засищащо и занимателно похапвате, когато сте на режим за отслабване?

12.04.14
23:22

Създавам темата с цел да разменяме опит, идеи и рецепти за нещица, които могат да ни залъжат глада, когато сме си приели калориите за деня, а все още чувстваме глад, когато имаме да вършим работа на компютъра до късно, а в главата ни е само храна, когато гледаме телевизия със семейството и всички хрупат нещо и търсим здравословна алтернатива... Мисля, че всеки, който е бил на режим за отслабване някога се е сблъсквал с подобен проблем - ама на мен ми се случва доста често напоследък. :(
Идеи от мен:
*Чай с лимон и стевия (по принцип изпивам литри чист чай на ден и това си е нещо маалко по-различно и глезено, но, ако човек обикновено така си пие чая... :D)
*Супа от спанак и нискокалорични зеленчуци с тофу (100 грама тофу ~ 70 калории - мен ме устройва за 6 купи супа)
*Салата от накълцани на дребосъчески парченца краставица и белтъци (това ми е от “занимателните храни” - първо се занимавам да ситня парченцата, после да си ги гоня из чинията с вилицата :D)
*Айран с доста вода и доста сол (солта ни кара да задържаме вода, да, но на мен това ми е лекарството и за ниско кръвно (хипотоничка съм), та често ми се налага да го пия)
*Една-две кисели ябълки (сещате ли се, онези малките неугледни ябълчици, които бабите пращат и никога няма да ги погледнете, ако не сте на диета, всъщност ми се струват толкова вкусни понякога :D)
*Извара (50-100грама)
Осъзнавам, че на сериозните билдъри/ки и на 100 килограмовите мъже тези неща им звучат абсурдно и изобщо незначителни и ненаяждащи, но се надявам да срещна съмишленички от дамите, които са на малко калории дневно и ‘всичко се брои’.

13.04.14
11:57

И аз съм в търсене на такава нискокалорична, засищаща и вкусна храна, надявам се тази тема да реши проблема ми. Засега филмовите ми вечери протичат с висококалорични храни, сладки плодове или джънк и не мога да измисля алтернатива. И естествено, отслабването отива по дяволите.

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 13.04.14 11:58.

13.04.14
14:39

Режа кореноплодни зеленчуци на ивички: моркови и червено цвекло. Понякога добавям и ябълка на резени. Също и целина стебла, но вкусът бързо ми омръзва.

13.04.14
14:48

Някоя вискообемна салата с яйца би ми решила този проблем поне за 3-4 часа.

14.04.14
02:25

Зелени листни зеленчуци + слънчогледови семки + извара + зехтин = салата. Това много ме засища и мога да сваля 5-10кг за месец, но ще го приложа в летните месеци.

14.04.14
15:31

Моркови. Обемни, вкусни и хрупащи :). При мен вършат работа, но само донякъде.

Мнението беше редактирано от Johnny Bravo на 15.04.14 14:06.

Atanasov

14.04.14
16:58

Орехи, кисело мляко, парченце кашкавал,  пуешка шунка, малко извара, мед... Нещо измежду тези храни се случва да похапна малко, ама като цяло гледам да си сдържам глада като пия повече вода.

17.04.14
13:19

1-2 моркова ми вършат работа, само че ги ям бавно. Или кивита. Салата с 1 варено яйце на ситни парчеца също е доста засищащо. А пък ако ми се яде сладко в неподходящ момент, си правя кисело мляко с 1 лъжица протеин.

Храня се така, че не се налага да джвакам някакви неща по никое време. (sun)

17.04.14
13:42

Оф, все повече ме караш да си мисля, че не ям достатъчно, накрая ще взема да ти повярвам. :D

Мога да го предположа, но няма как да го гарантирам... (wasntme)

Не е желателно по принцип да се похапва така безразборно, имам предвид безцелно, защото колкото и нискокалорична, храната не е занимавка или бягство от скуката докато се прави нещо друго. Като ще се яде, се яде- съзнателно и с апетит. Това го казвам разбира се сега. Преди е имало какви ли не моменти. Но преди.

И все пак, за да не съм толкова категорична- винаги имам на бюрото до мен бутилка 1.5л минерална или изворна вода. Пия и като свърши си наливам пак. И кафе. В момента понеже имам две междинни не ми се налага да мисля за “занимателно” похапване, даже си слагам римайндери кога трябва да се яде пак. За щастие точно тогава и започвам да усещам глад. Междинните ми обаче са 100г извара и 100г ябълка (измерени предварително): изварата я ям с малка лъжичка, ябълката е нарязана на парченца, така че си го броя за похапване.

Вече пети ден нямам издънки и прегрешения, дай Боже и занапред.

20.04.14
13:45

Любимо ми е “чипс” от тиквички: нарязани на тънки колелца тиквички, подреждам ги върху хартия за печене, овкусявам със сол, чубрица, мерудии и други подправки по настроение и пека на 200 градуса във фурната докато се препекат до желаната от мен степен. Ако искам да са по-хрупкави, понякога ги овалвам в овесени трици. :)
Друго, което си правя е “лютеница”, когато ми се дояде нещо солено, топло и “манджесто”, но не съм съвсем гладна - задушавам си на тефлон без мазнина ситно надробени домати, няколко чушки (червени и зелени - за колорит), 1-2 глави лук също накълцани на ситно, овкусявам със сол и готвя до готовност на зеленчуците. Впрочем чудно се съчетава в комбинация с извара—-> мноого вкусен бъркоч :)

20.04.14
16:49

^трябва да ги пробвам тия тиквички, мерси за идеята

по темата: печена тиква, без захар. нз колко калории е, ама едва ли е много. когато ми омръзне вкуса й я пасирам с някакъв по-долнопробен плод за разнообразие и подслаждане (от компот примерно, въпреки че има малко захар там). и с банани става, ама тях ги пазя за пасиране с мляко и/или извара

20.04.14
17:03

А аз благодаря, че ме подсети за печената тиква :) Преди обожавах да си пека - има сортове, които са натурално толкова сладки, че не им е нужна никаква допълнителна захар - нарязани на малки парченца, се “самокарамелизират” и стават като ..хм.. “локумчета” <3 Жалко, че им мина сезона вече..

21.04.14
08:52

А като сложиш и канела, стават трепач :)

21.04.14
14:38

Идеята за нискокалорично и занимателно по време на релакс си я представям така - легнал или полулегнал на дивана, кефиш се на филм или компания и удвояваш удоволствието с нещо вкусно. Какви салати и тикви, бе хора?! То само това липсва - да се омаже дивана със зехтин, банани и тиква, и вместо за кеф, да си отвориш работа за чистене. Предлагайте нещо нецапащо. :D

21.04.14
16:00

Малечка Палечка, благородно ти завиждам на хранителните навици, всячески се стремя да постигна това, за което говориш, но на мен все още ми се похапва от време на време нещо по никое време. :D
Willpower, супер си! Точно такива идеи липсваха в менюто ми, това за тиквичките е страшно хрумване! Благодаря много! :*
Относно печената тиква, с нея си правя сладкиш без захар и с малко калории, трябва да се разровя из архивите да видя колко точно се падаха за 100 грама, по следния начин: настъргвам си тиквичката, чуквам и едно яйце, прибавям соево брашно, колкото да поеме от влагата и пека в силиконова форма. Става много вкусно и, лично за мен, няма нужда от допълнително подслаждане. :)
Ох, Lebed-е, ти си объркал форума кардинално.

JE

13.05.14
14:26

Преди като ми се хрупаше нещо си стържех зеле (което по принцип не обичам кой знае колко) и си го ядах лентичка по лентичка. Нискокалорично, засищащо и много занимателно, ако го ядеш по този начин :D Обаче на някои хора не им действа добре на храносмилателната система (да се чете- много пръцкат (devil)) така че трябва да се пробва в ден, в който няма да мърдаш от къщи, за всеки случай :)

13.05.14
14:36

Аз пък не мога да разбера защо ви е да ядете талаш, само и само да си тъпчете нещо в корема, още повече ако не ви се яде нещо такова и не ви харесва на вкус?
Яжте всичко, което ви се яде, без значение колко е калорично, просто съобразете количествата с калорийния си баланс и с цялостния режим.

13.05.14
14:48

Аз си правя нещо като малки питки от: яйца, броколи/карфиол (варени), извара - разбиваш добре, печеш и става да се яде вечер пред телевизора. Може да се сложи и месо вътре,солта и подправките правят чудеса - всеки път могат да имат различен вкус. Понякога си ги мажа и с масло отгоре - зависи (:
Друго, което се сещам е тиквено брашно с кисело мляко и подправки. Поне на мен ми допада.

Мнението беше редактирано от Цвети на 13.05.14 14:49.

13.05.14
15:09

^ От горе-долу същата смес се каня да си направя основа за пица вече месец. Явно наистина е вкусно, така че скоро мисля да му дам шанс на този карфиол.

13.05.14
18:20

- бананови палачинки
- краставица на 4 срязана
- омлет от белтъци (ако сложиш и домати тава бъркани яйца)
- чай
- какао със 50 мл мляко или суха сметана, другото вода
- смучащи бонбони / близалки (не е полезно, но ми вдига кръвното между лекции и е сладко :)
- плодове
- таратор
иии за малко по-гладни ситуации:
- картофено пюре с лютеничка (това е по-калорично,но..)
- задушени зеленчуци- пипер,лук,гъби (не знам колко калории има 100г, защото се свиват, но и трите четох че имат малко калории и си мисля,че са под 100- моля да ме просвети някой, ако е наясно )
- печени гъби на халогенна фурна - и техните калории мисля,че са под 100.. моля просветление от по-компетентните

Мнението беше редактирано от N! A на 13.05.14 18:28.

13.05.14
20:07

казано от Петко К на 13.05.14, 14:36:

Аз пък не мога да разбера защо ви е да ядете талаш, само и само да си тъпчете нещо в корема, още повече ако не ви се яде нещо такова и не ви харесва на вкус?
Яжте всичко, което ви се яде, без значение колко е калорично, просто съобразете количествата с калорийния си баланс и с цялостния режим.

Нещата които са ми наистина вкусни (течен шоколад, торта, сладолед, пица 4 сирена, бира) нямат протеин, полезни мазнини, бавни въглехидрати. Като са ми подръка много лесно злоупотребявам с тях и единственото решение беше да ги разкарам от вкъщи. Върши работа - по-добре да ям безвкусна извара, сухо месо и т.н. в правилни количества, отколкото всеки път да превишавам въглехидратите с неща които са ми вкусни.

Какво нискокалорично, засищащо и занимателно похапвате, когато сте на режим за отслабване?

Мазна мръвка със зелена салата - нискокалорично, няколко чинии ме засищат за половин-един ден напред, а е и доста занимателно, особено придружено с ракия.

16.05.14
12:59

Не ям безообразно а когато наистина съм гладна . Иначе чай или кафе това за мен са вариантите

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1