20.04.14
09:45
Функционална медицина
В Америка се появи нов вид медицина – функционална медицина. Нашата медицина, която познаваме, се базира на „проблем – хапче“. Появил се е проблем, лекуваме проблема, симптомите с хапче, но никой не се замисля, защо е станал този проблем. Какво го е предизвикало. Високото кръвно го лекуваме с хапче и не се опитваме даже да се замислим, защо имаме такова кръвно, от какво е предизвикано това. Но ето, че в Америка се разви ново направление – функционална медицина. Тя цели взимането на превантивни мерки, за да не се появи болестта. Взима се предвид всичкото ежедневие на човека, какво яде, как яде, къде работи, в кой климатичен пояс живее и т.н. Ето, последните години по ТВ се появи нов вид добавки за превантивно „лечение“, например, Флекс Код, Левзея, Омега 3 и т.н. Например, в червата на човека и стомаха, според американците, живеят над 3 млр. бактерии, които вече се смятат за отделен орган на човека и способни да ни убият. Лоши и добри бактерии. Като ядем, ние ги храним с това, което ядем и ако това са хлебни изделия предимно, то се размножават такива бактерии, които се хранят с това(fat bags) и ТЕ искат още и още. Така, умират „добрите“ бактерии, които ни помагат и т.н. Хората не обръщат внимание, че няма резервни части за тялото и се грижат за автомобилите си повече, отколкото за тялото си и организма. От друга страна, има хора, които казват : - Защо трябва да пия или правя нещо, когато всичко ми е наред!
На български и руски не намерих инфо. Ако някой преведе от английски, ще е добре.
Кой какво мисли по въпроса?
20.04.14
11:52
казано от Carbohydrate на 20.04.14, 09:45:
живеят над 3 млр. бактерии
Сега разбрах защо ми се яде толкова, а то било защото освен мен храня още добитък, колкото половината население на Земята. :D
20.04.14
14:15
казано от Debel Lebed на 20.04.14, 11:52:
казано от Carbohydrate на 20.04.14, 09:45:
живеят над 3 млр. бактерии
Сега разбрах защо ми се яде толкова, а то било защото освен мен храня още добитък, колкото половината население на Земята. :D
Да, и тежат около 3 кг. Бактериите бяха повече от 3млр., не помня точно ...
21.04.14
13:55
Такъв булшит се лее напоследък, че няма на къде. На тази “функционална медицина” и се вика елементарен разсъдък.
21.04.14
14:07
казано от Alex Ivanov на 21.04.14, 13:55:
Такъв булшит се лее напоследък, че няма на къде. На тази “функционална медицина” и се вика елементарен разсъдък.
Тогава, за да не обиждам твоите родители, ще кажа, че моите родители нямат елементарен разсъдък. Защо, още като се родим, родителите ни не ни казват какво притежаваме и как да го пазим и развиваме?! Пиша за родителите, защото те са ни учители за първите години. Ние ги копираме.
^aбсолютно. много са сбъркани старите. баща ми закусва баници и тутманици (от уличните, с маргарин и кво ли още не) и ми вика че съм щял да си разваля здравето с тоя овес. майка ми каза веднъж “ама тялото има нужда и от захар, защо си я спрял”... натрупаните сланини по тялото ги броят за символ на здраве, а ако имаш изпъкнали вени по ръцете значи си се поболял :x затова съм спрял да споря с тях на тема хранене
Мнението беше редактирано от Pavel D на 21.04.14 14:34.
24.04.14
10:51
казано от Carbohydrate на 21.04.14, 14:07:
казано от Alex Ivanov на 21.04.14, 13:55:
Тогава, за да не обиждам твоите родители, ще кажа, че моите родители нямат елементарен разсъдък. Защо, още като се родим, родителите ни не ни казват какво притежаваме и как да го пазим и развиваме?! Пиша за родителите, защото те са ни учители за първите години. Ние ги копираме.
Определено си прав тук, но съм забелязал, че това е факт, защото те нямат желание и интерес да научат нещо ново. Да, представено по такъв начин може би е най-добре за тях, но другият проблем е, че имат навика да тълкуват подобна информация много погрешно, което пак ме навежда на мисълта, че това няма смисъл.