отслабване с поне 30-40кг

Прескочи до:

20.04.14
21:24

Здравейте обръщам се към вас с няколко въпроса но първо малко за мен
височина - 170см
тегло - 127кг
желано тегло - под 100кг
възраст - 20г
град - Сливен
работа - почти без движение на две смени (ако е от значение) на тази работа качих 17кг за 5-6 месеца.
Преди 4 години като тренирах тежах 105 и кляках с по 150кг и вдигах от лежанка 100кг но от тогава не съм тренирал.
По план до 8-9 май ще се подготвям за фитнеса най-вече психически и малко разтягане и др.
Приемам всякакви съвети.

Ето и въпросите.

1 - препоръчайте ми фитнес (по-добре е да е около центъра на Сливен) преди тренирах в залата за вдигане на тежести до градската  градина.
2 - мога ли да ползвам химия (става въпрос за първите месеци).
3 - освен с тренировки, диета и химия как най-бързо мога да отслабна но и да по-заякна малко.

20.04.14
22:19

Пътека 6.0-6.5км/ч всеки ден х 6 пъти седмично по 35 минути + фитнес ( за фитнеса има тука много добри специалисти ще ти кажат какви точно упражнения да правиш)

Хранителен режим , ето такъв:

Сутрин: 1 филия черен или пълнозърнест хляб , 2 яйца , 100гр обезмаслена извара
Към 11часа междинна  закуска: 1 ябълка
Обед: пилешко или телешко и супа ( пил или тел) до 50гр ориз или варен картоф
Следобедна закуска: 1 ябълка
Вечер: зелена салата с риба тон или само зсалата и риба,пиле или теле.
4-5л вода дневно ( задължително!)
Храненията да са 5 на ден през 3 часа или минимум 4.

Допълнителни изисквания: Освен вода нищо друго не пиеш, за алкохоли и бири тотално забрави. Единствено фреш грейпфрут на гладно може да си пийваш. Сладки, захарни изделия, секви млечни продукти освен извара също ги забравяш. Плодове от обед нататък също не ядеш а предиобед макс 1-2.  Запомни че  на ден трябва да приемаш  150гр въглехидрат  ( 2 филии хляб или 1 филия и около 100гр ориз)  задължително, по-малко не е добре за мозъка, но не треа приемаш повече. И целия въглехидрат го поемаш до обед. И ядеш пиле,риба,теле и зеленина ( наблегни на спанак,броколи,карфиол, лук,чесън и прочие).
Храната само варена и печена. Секви пържения и панирания и прочие ги ликвидираш. Тоз хранителен режим или по-добър можеш да намериш ак търсиш НВД ( ниско въглехидратна диета). Има доста разновидност ВМ НВД ( високо мазнинна) или ВП ( високо протеинова) и т.н, аз съм ти написал нещо което е изпробвано върху мен и даде резултат.

Пътеката е адски важна, без кардио нема стане работата.
Ако спазваш тоз режим на 100% и правиш във фитнеса това което ще те посъветват колегите от форума, 7-12 кг средномесечно и то по здравословен начин не ти мърдат да сваляш.

Мнението беше редактирано от Тео на 20.04.14 22:38.

20.04.14
22:22

@Тео,недей дава такива съвети,че току-виж те послушал ....

20.04.14
22:27

Здравей, аз съм сливналия, но вече трета година следвам и много рядко се прибирам в родният си град :) .
Ако искаш нещо до центъра ти препоръчвам “Лари Скота- а” :D . Този фитнес се намира до старото зъболечение което е до Токуда- банк. По точно в самата сграда на зъболечението и е на последния етаж /малко е трудна за намиране залата защото няма големи реклами и прочие/. Залата е малко “старата школа” върти я старият боксьор Пешо - който по настоящем е и масажист, но по скоро там боцка разни лелички :D . Залата набляга повече на свободните тежести и по- малко на уредите, отделно си има и женска част, има също 2- 3 велоаргометъра и две боксови круши. Иначе това ми е любимата зала, също е и една от най- евтините в града /ако не и най- евтината/. За един път е 2лв. а картите май бяха 12 или 17 кинта, не си спомням вече. Прибрах се по празниците и последно ходих петъка. В тая зала почти няма хора, особено към 10- 11 часа преди обед.
Нова зала отвориха до старото художествено, срещу заведението “Бялото” както му викат, по Панайот Хитов улицата. Фитнесът се нарича “Сила” .
Иначе за свалянето на тези 30- 40 килограма се изисква много търпение и труд. Преди всичко е хранителният режим. Има достатъчно статии във форума които можеш да прочетеш по отношение отслабване и вкарване във форма.
Иначе не знам какво разбираш под химия, дали хранителни добавки или стероидни медикаменти. Ако е второто, то такива работи няма да ти трябват, а и във форума не се обсъждат подобни неща.
Дано колегите ти дадат повече насока, късмет :) .

Тео, има една приказка “Кога стана циганин, кога ти почерне г’за”.

Говориш някои откровени глупости и митове, които са многократно опровергавани. Постарай се първо да направиш нещо ти самия преди да даваш акъл, защото не си наясно с адски много неща.

Към автора :

1. Не мога да ти отговоря
2. Можеш, но няма смисъл, особено продукта, към който си се насочил. Ако ще взимаш нещо - вземи мултивитаминен продукт, вземи си омега 3 (рибено масло) - това е ПОВЕЧЕ от достатъчно за теб в момента.
3. Това което ти е нужно, за да свалиш :

-силова тренировка - много важна. Мускулите горят много повече енергия отколкото мазнините, освен това - повече мускул значи повече възможност за натоварване и т.н. ;) Схващаш идеята.
-хранителен режим, съобразен с нуждите ти - отрицателен калориен баланс (можеш да изчислиш колко е калорийният ти баланс на не едно и две места в интернет като търсиш BMR calculator - съвета ми е да го направиш в 3-4 различни сайта, за да вземеш усреднена стойност) - намираш калорийния си баланс и махаш не повече от 400-500 калории от него. Ако ядеш по-малко, това ще вкара тялото ти в режим оцеляване и ще ти е по-трудно да сваляш. Не е нужно да се храниш повече от 3 пъти на ден, но е нужно да ограничиш въглехидратите, особено простите такива, в началото. Ако приемаш въглехидрати - ориз, картофи, пълнозърнеста паста (спагети/макарони), като прегледай таблиците в сайта и виж колко грама продукт съответства на колко грама въглехидрат. На теб ти е нужно под 1гр въглехидрат дневно, тоест до 100гр горе долу.
-пий много вода - дехидратацията води до не един и два проблема, един от които е, че трудно сваляш тегло :) Освен това колкото повече вода пиеш, толкова по-лесно ще изхвърлиш задържаната в теб (несъмнено имаш поне 3-4кг задържана вода). Все пак не прекалявай - 4, макс 5л дневно.
-спи поне 8 часа на нощ - почивката прави шампиона, както знаеш ;) Сънят е нужен на тялото ти за регенерация и почивка - пълноценният сън ти осигурява енергия и помага за хормонален баланс :)
-бъди постоянен - това е едно от най-важните неща, няма смисъл да го обяснявам ;)

Успех!

20.04.14
22:39

По-добре си вземи детонатрол, помага в изгарянето на мазнините. Ако успееш да намериш старата формула на Анимъл кътц още по-добре, но най-важното е хранителния режим. Аз също имам да свалям още около 18-25 кг. Но за всичко се изисква много търпение и воля.!!! Успех :)

Валентине, противоречиш си и говориш глупости! От личен опит казвам, че фет бърнър е ПЪЛНА БЕЗСМИСЛИЦА преди да имаш изграден режим, а и преди да имаш известно количество стаж (и то непрекъснат такъв). Закупуването на подобни продукти е пълнене на нечий джоб без ефект или с минимален такъв.

20.04.14
22:48

казано от Херцог Трън на 20.04.14, 22:44:

Валентине, противоречиш си и говориш глупости! От личен опит казвам, че фет бърнър е ПЪЛНА БЕЗСМИСЛИЦА преди да имаш изграден режим, а и преди да имаш известно количество стаж (и то непрекъснат такъв). Закупуването на подобни продукти е пълнене на нечий джоб без ефект или с минимален такъв.

Защо да са глупости? В вторник ми пристига продукт/а , имам добре изготвен хранителен режим + фитнес програма + малък стаж в залата. Един приятел с този продукт свали, почти 6 кг. с една опаковка. Явно или не си го пробвал или само говориш глупости. Прочети в сила.бг и т.н. колко положителни коментари има за продукта. Това, че за теб не измислица е друг въпрос, но не може да има хора които за първи път стъпват в фитнес зала да им помага, а на други които имат стаж в залата да не им помага, мисля, че ти говориш глупости.!

20.04.14
22:48

Херцоже, за хранителния режим мога доста да споря за тренирането -не.
Нищо досега не е опровергано категорично- дали ще се яде 3 или 5 пъти на ден или фастинг , няма категорично опровержение от никой.  Всички мнения се свеждат до 50:50.  Доста неща изчетох на тема хранене и общо взето за сваляне на кила нещата се свеждат до НВД+вода като генерална препоръка. Аз за мен знам кое работи и то добре работи.

А за кардиото незнам за какво да спорим като най доброто е здраво кардио и здрав фитнес, паралелно.
Щото ако си мислиш че един затлъстял човек може да се поти всеки ден в залата, това не е така.

20.04.14
22:50

Не знам  защо но повече от 5:30-6:00 часа вечер не мога да спа.
Алкохол и цигари не употребявам само малко газирано и много тестени изделия който от вторник се спират.

казано от Валентин Иванов на 20.04.14, 22:48:

казано от Херцог Трън на 20.04.14, 22:44:

Защо да са глупости? В вторник ми пристига продукт/а , имам добре изготвен хранителен режим + фитнес програма + малък стаж в залата. Един приятел с този продукт свали, почти 6 кг. с една опаковка. Явно или не си го пробвал или само говориш глупости. Прочети в сила.бг и т.н. колко положителни коментари има за продукта. Това, че за теб не измислица е друг въпрос, но не може да има хора които за първи път стъпват в фитнес зала да им помага, а на други които имат стаж в залата да не им помага, мисля, че ти говориш глупости.!

Пробвал съм повече бърнъри отколкото ти някога ще пробваш ;) Сила.БГ пък е най-смешният български сайт, който лежи на слава, придобита преди години. Факт е, че момчето сега почва и да използва бърнър преди да има изграден режим - хранителен и тренировъчен е глупаво. Да не говорим, че при неговото тегло е НЕНУЖНО. Ако той има хранителен и тренировъчен режим - с или без бърнър ще сваля без грижи. След 20 свалени килограма, може да помисли за някакъв продукт.

казано от Тео на 20.04.14, 22:48:

Херцоже, за хранителния режим мога доста да споря за тренирането -не.
Нищо досега не е опровергано категорично- дали ще се яде 3 или 5 пъти на ден или фастинг , няма категорично опровержение от никой.  Всички мнения се свеждат до 50:50.  Доста неща изчетох на тема хранене и общо взето за сваляне на кила нещата се свеждат до НВД+вода като генерална препоръка. Аз за мен знам кое работи и то добре работи.

А за кардиото незнам за какво да спорим като най доброто е здраво кардио и здрав фитнес, паралелно.
Щото ако си мислиш че един затлъстял човек може да се поти всеки ден в залата, това не е така.

Ти може да спориш колкото искаш, но е факт, че за момента ти не си постигнал резултати и да раздаваш толкова смело съвети е откровено заблуждаващо. Мен ми е през оная работа, но лъжеш хората, на които раздаваш съвети. Направи стаж в залата, постигни някакви резултати и почни да даваш такива тогава. Дето се казва - не тръгваш да оправяш ел.инсталации след първия урок що е то ток.

Колкото до храненето - многото хранения на малък интервал са ненужни и това е доказано. Освен това са затормозяващи от гледна точка на нуждата да носиш кутии или да нареждаш ежедневието си спрямо храненето.

Към автора - опитай да спиш повече, лягай си 1 час по-рано от обикновено, ако е нужно :)

Аз каквото имах да кажа го казах вече нагоре и нямам намерение да се включвам повече, освен ако автора няма въпроси по казаното от мен :)

Поздрави

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 20.04.14 22:59.

Първото и най-важното - хранителният режим. Не мисля,че Херцогът се опитва да спори за качестватата на продукта, той само казва,че на този етап такъв тип продукт НЕ му трябва - нещо, което е факт. Човекът е 127кг, първите няколко месеца ще сваля и сам само с хранителен режим + физическа активност - в този ред на мисли продуктът не му трябва на този етап. Може да мисли за него едва когато дойде момент на застой в свалянето и когато има добър хранителен режим - при всички други случаи това ще бъде неоправдан разход за него в момента. Не намесвай твоето положение с положението на други хора, защото за всеки нещата са различни и индивидуални и при теб случаят е малко по-различен :) Иначе продуктът си действа и това не мисля,че е оспорено от някого.
Както и Тео - това,че този режим работи за теб, далеч не значи,че той ще работи така и за някой друг. Нещата са строго индивидуални. Това е все едно аз да ходя и да проповядвам моя хранителен режим на всеки втори без оглед на неговите индивидуални особености и цели.. ми много ясно,че няма да стане. 150гр въглехидрат не е НВД за човек, който е 127кг. Не знам ти твоя режим как го определяш

П.С спрете първо да мислите затова какви добавки да си купите. Спрете да търсите винаги първо най-лесния и пряк път. Тези неща НЕ стават толкова лесно, не стават толкова бързо. Иска се постоянство, упорство, ВРЕМЕ . Добавките са допълнително средство и се използват едва когато не можеш без тях. Ако започнете да ги приемате от самото начало, не знам какво ще правите след 2-3 месеца, когато спрете да сваляте..отделно уж българите сме бедни, пък веднага сме готови да дадем 100 лв на вятъра. Изградете си култура на хранене ! Тренирайте ! Резултатите ще дойдат.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 20.04.14 23:26.

20.04.14
23:26

Лягам си в леглото и се разсънявам просто не мога да заспа има случаи когато спа и по-малко от 4 часа .
До преди два 4 месеца пиех по около 3,5-4л вода на ден но последно време пия между 2,5-3л вода на ден но и се изпотявам  по-малко.

Вандо, сподели как се храниш в момента

20.04.14
23:58

Когато съм първа смяна
1 - 5:00 карандилка или баничка
2 - 10:00 пак някаква закуска от стола на работа.
3- 16:00 вече вкъщи каквото е сготвила майка
Когато съм втора смяна
1 - 12:30 каквото е сготвила майка
2 - 19:00 закуска от стола на работа
3 - 00:00 нещо от двата аслана (това е баничарница)
2-3 вафли седмично и почти без плодове и зеленчуци
Знам че е ужасна диета и затова искам да я променя с ваша помощ.
Честно казано мраза зеленчуци освен домати,краставици,зеле и моркови.

Да, храната наистина е зле. Разбирам,че явно работата те възпрепятства, НО ако искаш да постигнеш нещо, начин винаги има. Не знам какво  готви майка ти, но останалите неща, които ядеш от стола - трябва да ги избягваш. Това са храни, които не само не трябва да ядеш особено пък след като искаш да отсблаваш, но и не ти дават необходимите вещества и енергия. Предполагам и че не се наяждаш с тях. Затова моят съвет към теб е да си готвиш храната у вас и да си я носиш в кутии - 90% от хората правим това. Така хем ще си сигурен в качеството (доколкото е възможно), хем ще елеминираш опцията да ядеш каквото има налично в стола. Лично аз ти препоръчвам да вкараш повече източници на протеин в менюто си, да вкараш зеленчуците (поне тези, които обичаш), защото те са наистина много ВАЖНИ. Плодовете можеш да ограничиш до по-киселите като грейпфрут,ябълка, ягоди, малини. Важно е да приемаш полезни мазнини - зехтин,сусамов тахан, авокадо, мазните риби като сьомга и скумрия, маслини и други. Въглехидратите трябва да намалиш - предимно с тях се храниш в момента. При твоето тегло мисля, че ако ги сведеш до 120грама дневно като за начало ще бъде ок. Можеш да видиш как ще тръгне и ако не ти понася, да правиш 1 зареждащ ден в седмицата. 120 грама дневно, НО не от банички, пици и разни подобни, а от картофи, ориз, овесени ядки, киноа. Хубаво е да избягваш тестените продукти, сладкото, газираното, всякакви напитки от типа на сокчета и тн, заради подсладителите вътре. Хубаво е да избягваш пакетираните храни като пушени шунки, пушено сирене, бекон и тн, заради многото Е-та и ред други неясни неща в тях.. Смяташ си един калориен баланс http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum, изчисляваш колко калории трябва да приемаш дневно и от тях вадиш 20%, за да си в дефицит и да сваляш. Това е едно добро начало за теб. Естествено,че все отнякъде трябва да почнеш, няма да можеш да елиминираш абсолютно всичко на първия ден, НО това са основни неща, на които трябва да наблегнеш. Хубаво е да включиш и някаква физическа активност, но първото нещо,което трябва да направиш, е да оправиш храненето. Ще започнеш да сваляш и чак когато с активност и хранене стигнеш до застой - чак тогава можеш да мислиш за добавки. В момента тези пари е по-добре да ги дадеш за качествена храна и фитнес, а не за добавка, от която няма да има полза ! Успех

21.04.14
15:29

казано от Vando Peev на 20.04.14, 23:58:

Когато съм първа смяна
1 - 5:00 карандилка или баничка
2 - 10:00 пак някаква закуска от стола на работа.
3- 16:00 вече вкъщи каквото е сготвила майка
Когато съм втора смяна
1 - 12:30 каквото е сготвила майка
2 - 19:00 закуска от стола на работа
3 - 00:00 нещо от двата аслана (това е баничарница)
2-3 вафли седмично и почти без плодове и зеленчуци
Знам че е ужасна диета и затова искам да я променя с ваша помощ.
Честно казано мраза зеленчуци освен домати,краставици,зеле и моркови.

Аз пък вчера ядох нещо от магазина и после едни неща от хладилника. Кажете как ми е храненето?
Напиши храна и количество, иначе си говорим на изуст.
Между другото, ако в къщи майка ти не ти готви по една тава с ориз и картофи и не омиташ по един хляб на ядене ми е трудно да си представя как се качват толкова кила, при условие, че останалата ти храна са две банички на ден. Или баничките са и те по едно кило?

21.04.14
15:51

Може би са банички + боза , след като бях опериран само това ми се ядеше, аз лично за 1 седмица качих около 3-4 кг.

21.04.14
20:05

Количеството храна което ям на ден е различно но минимума е 2 закуски около 1 бял хляб плюс манджа.
Боза вече не пия.
Днес например ядох
сутринта-4 сварени яйца 1 курабия 1 чаша прясно мляко
обед-един печен свински котлет с картофи и шопска салата
около 20:30 пак  ще хапна свински котлет с картофи и шопска салата

Утре за работа ще си взема пилешки гърди с черен хляб (200гр гърди и 2 филии) а за обяд ще хапна ориз със зеленчуци (300гр с 2 филии) за вечеря не знам.
BRM за деня ми е около 3000Ккалории но все още  не знам по колко приемам на ден но по мои сметки трябва да ги направя 3000-20%=2400Ккалории.

Мнението беше редактирано от Vando Peev на 21.04.14 20:28.

21.04.14
20:34

Избягвай след 18;00 ч. да ядех въглехидрати!!!

казано от Валентин Иванов на 21.04.14, 20:34:

Митове, легенди, глупости.

21.04.14
21:34

казано от Херцог Трън на 21.04.14, 20:51:

Защо да са митове,легенди,глупости? Чувал съм от доста хора това, както самия фитнес инструктор които ми изготви режима за сваляне.

21.04.14
22:14

То на хартия е лесно да напишеш някакви общи насоки, ама как се спазват? Човек, който на ден приема по 500-600гр въглехидрат, от които половината захари успех да започне от нищото да яде по 150гр и то сложни. Това, което @Тео е написал е нелош вариант, но доста трудно за спазване продължителен период от време, а за 130кг човек клони към невъзможното.

казано от Херцог Трън на 21.04.14, 20:51:

И нормалните човешки процеси сигурно са “митове, легенди, глупости” или то всеки е индивидуален. Ти колко килограма беше 140? Извинявай 137,5кг, за една година 3 килограма е завиден напредък, напълно оправдаващ компетентните и теоретично и емпирично потвърдени (”научно” изследване от 10-20 души) съвети, които даваш.

това,че този режим работи за теб, далеч не значи,че той ще работи така и за някой друг

В 21 век всички са уникални и личността на всеки един е важна и единствена по рода си. На всеки човек тялото функционира по уникални, индивидуални и различни методики, които хиляди години никой никога не си е задавал въпроса как точно се случват и никой никога не е изследвал. Не съществуват и учебници, които подробно не описват годините ненатрупан и недоказан опит.

Най-добре работа се върши като си я свършиш сам. Голяма грешка на стотици милиони хора е, че просто задават въпроса Как? Как да отслабна, как да кача мускулна маса и т.н. Получават някакъв отговор и въобще не се и интересуват в механизма на постигане на желания от тях резултат. На гърба на глупави и лесно манипулируеми хора се генерират купища пари. Ядеш скапана храна, ставаш дебел и болен и после същите фирми произвеждащи тази храна ти продават хранителни добавки и лекарства, някъде по пътя ставаш и “кросфитър”, че нали се отслабва и влизаш във форма.

Аз мога да ти кажа как кантара ще покаже 30кг по-малко, но изграждането на елементарна хранителна и здравна култура у човек в дългосрочен план е много по-добър вариант за човечеството въобще. Разбира се това отнема години, но какво са 4-5 години на фона на 70-80 години продължителност на живота (тенденцията е тези 70-80 години първо на хранителни добавки, после на хапчета и накрая на 50-60кг сапун за следващото поколение)

П.С. Моят пост едва ли ще допринесе с нещо за отслабването на този човек, но понеже е написал, че приема всякакви съвети реших и аз да се включа не по темата.

Мнението беше редактирано от aleks на 21.04.14 22:15.

Алекс, айде сега се обоснови, знам че наскоро показа, че мразиш ЦХ в червата, ама е хубаво и да можеш да погледнеш отвъд личната си неприязън към нещо. Колкото до моя напредък - явно си достатъчно тесногръд да гледаш числата, така че въобще няма да се занимавам да обяснявам на кон с капаци, който доказано обича да ползва ad hominem аргументи(справка дискусията за хранителните режими)

Ето ти конкретен въпрос - кой процес в човешкото тяло диктува да не се ядат въглехидрати след 18:00?

И всъщност телата ни функционират по не чак толкова различни начини еволюционно(не отричам наличието на разлики, но те въобще не са толкова генерални/глобални/както искаш ги наречи), а най-вече заради режимът, който всеки човек спазва - хранене, стрес, почивка и т.н. Ето и едно мнение по темата, което съм сигурен, че си чел :

казано от James Hinks на 07.02.14, 09:35:

Кала, няма какво толкова да пишем за всеки режим. По-точно има, но е за отделна тема :)
Няма универсален такъв. При всеки има субеткивни фактори, които много малко хора отчитат - странични дейности, съпътстващи здравословни проблеми, начин на живот, ниво на физическа активност...не може да сложиш на НВД някой с чернодробни проблеми или проблеми с бъбреците. За силно затлъстял човек с висок холестерол и никаква активност може да се окаже, че най-подходящо е да стане веган суровоядец. За културист готвещ се за състезание е задължително да е на протеин и сложни въглехидрати. За някой, който цял ден седи на бюрото и вечер кара колело палеото ще му върши страхотна работа. Някой хамалин, който става в тъмно и цял ден товари и разтоварва цимент, а вечер прави и една тренировка с яко тежести няма да издържи по никакъв начин на ЦХ. Ако пък си диабетик на инсулин и тренираш леко и за кеф - РБД е твоя хранителен режим, но ако се скъсваш от състезателни тренировки по 24 часа на седмица - ще трябва да мислиш за друг начин на хранене.
Трябва да се отчитат тези странични фактори когато говорим за хранителни режими. Малко хора въобще се замислят това, а смело пропагандират или отричат този или онзи начин на хранене.

21.04.14
23:52

Напротив, много харесвам ЦХ и се радвам, че съществува такъв метод за набавяне на хранителни вещества за тялото (справка във всеки абзац от по-горе написаното от мен има написано и за ЦХ). Аз вече ти казах, че според мен имаш завиден напредък, но пак ще го напиша, като го прочетеш още веднъж да се почувстваш поласкан отново. И съм напълно съгласен с теб, само трябваше да използвам google за това ad hominem, на прост човек с прости приказки, такива латински изрази са ми сложни. Иначе те процесите в човешкото тяло не са взаимно свързани и всеки си е сам за себе си. Въглехидратите са лоши и те убиват бавно и мъчително 24 часа в денонощието (справка колко са гадни и вредни въглехидратите по всяко време на денонощието)

Човешкото тяло се адаптира към много неща, неправилното, неестесвено и нездравословно хранене е едно от тях. В случая човекът създал тази тема е точно такъв пример, начинът му на хранене и живот го е довел до неестествено наднормено тегло. Никой не се ражда дебел (или поне в миналото никой не се е раждал дебел/оцелял до зряла възраст, ако се е родил такъв) Има ясно написани норми на хранене, режим на сън, работа, почивка, консумация на алкохол, цигари, наркотици и т.н. Движиш ли се в тези норми ще бъдеш един нормален, средностатистически обитател на планетата Земя. Да няма да имаш ясно очертана мускулатура, изпъкнали вени и плочки по корема, но няма да си и 150 килограмово прасе. Ексцесивния прием на въглехидрати при редовната консумация на всякакви сладкарски изделия тялото компенсира с натрупване на мастна тъкан. В тялото съществуват механизми, които да спрат този процес, но съвременната хранителна индустрия е намерила начин да преодолее тези механизми (справка колко е гениална фруктозата) с добавянето и/или махането на макронутриенти от храната. Масово хората умишлено биват затлъстени, ако навсякъде около нас не се продаваше затлъстяваща храна и хората нямаше да са дебели. Основният проблем на този човек не е, че не яде 3гр белтък на кг телесна маса или, че не фаства по 16 часа или не е на НВД, ами е просто един обикновен човек с ненормално количество мастна тъкан, който системата го е направила такъв. Засега такова количество мастна тъкан се счита за неестествено, но за в бъдеще ще бъде нещо съвсем нормално и на никой няма да прави впечатление. Качествена информация относно храненето и добра храна все още съществуват, но се намират трудно и струват скъпо, а колата и вафлите са навсякъде около нас. Ясно е, че нещо не е наред и тъй като човек обича да изпада в крайности, за тези, които не са като всички останали и се интересуват са измислени ЦХ, НВД, суровоядство, Зоната, палео и много други. За всеки има по нещо. Народната поговорка - “По дрехите посрещат, по ума изпращат.” определено не важи, носиш ли три пъти ХЛ е ясна работата.

Теди Илиева

24.04.14
23:15

казано от Vando Peev на 21.04.14, 20:05:

Количеството храна което ям на ден е различно но минимума е 2 закуски около 1 бял хляб плюс манджа.
Боза вече не пия.
Днес например ядох
сутринта-4 сварени яйца 1 курабия 1 чаша прясно мляко
обед-един печен свински котлет с картофи и шопска салата
около 20:30 пак  ще хапна свински котлет с картофи и шопска салата

Това, което ми прави впечатление от досегашния ти режим е прекаленото смесване на храни. При старото хранене, вероятно ти е било тежко дори да не си ял много като количество. Нали? Ако е така, почети малко за разделно хранене. Сам ще усетиш колко по-добре ще се чувстваш ако комбинираш месо само със зеленчуци, но не и с шопска в която има сирене, например.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 26.04.14 20:30.

25.04.14
21:37

Тестените закуски и сладкото ги спях.
От няколко дни тренирам съвсем леко без големи тежести и бройки колкото да не ме хване мускулна треска началото на другия месец
от понеделник почвам 5х5 а от средата на май почвам да дигам на макс.
Основните упражнения които ще правя са
1 лежанка
2 клякане на гръб
3 тяга
Желания трибой е тренировъчното ми  тегло плюс 30кг за всеки месец тренировки.
4 коремни преси
В момента се лигавя на скрипците кардио не права а се опитвам да хода по 2-3 км на ден пеш

04.05.14
00:48

Засега съм свалил 5кг.
Старая се да приемам по 2500кк и да тренирам около час  час и половина на ден

04.05.14
15:45

Абе всичко било индивидуално, всеки бил уникален, всеки функционирал по уникални, индивидуални и различни методики, циклично, миклично, разделно, неразделно и т.н...
Истината е една и е проста. Ядеш повече отколкото изразходваш-качваш; ядеш по-малко отколкото изразходваш-сваляш. Точка. И сякви режими, разделни, обединени и какво ли още не не променят този факт, имат отношение донякъде към съотношението на това, което качваш/сваляш. Ей ви и пример, не експеримент върху 10-20 човека, а върху милиони. Втората световна война и концлагерите. Защо ли на архивните кадри всички до един са кожа и кости, що няма пухкави, що няма мускулести ей така, за разнообразие поне, да покаже някой индивидуализъм? Що? Нали всичко е индивидуално, пък там всички са индивиди? Ма са скелети. До един.
Така че без повече индивидуалности и уникалности, към автора, изчисли си нуждите от храна, изхвърли лайната от нея, сложи си един дефицит от  500ккал, раздвижи се, но в зала, не на пътеки, пък ако си толкова индивидуален и нямаш резултат, пиши тук да се извиня и да си посипя главата  с пепел.

ПП: късно видях, че вече тренираш, а и си спрял баничките. Пиши обаче какво и как тренираш, почна ли 5х5, щото някои викат тренировка и на трите серии бицаги преди излизането в събота вечер.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 04.05.14 16:11.

Carbohydrate

04.05.14
18:41

казано от Veso Pervazov на 04.05.14, 15:45:

Абе всичко било индивидуално, всеки бил уникален, всеки функционирал по уникални, индивидуални и различни методики, циклично, миклично, разделно, неразделно и т.н...
Истината е една и е проста. Ядеш повече отколкото изразходваш-качваш; ядеш по-малко отколкото изразходваш-сваляш. Точка. И сякви режими, разделни, обединени и какво ли още не не променят този факт, имат отношение донякъде към съотношението на това, което качваш/сваляш. Ей ви и пример, не експеримент върху 10-20 човека, а върху милиони. Втората световна война и концлагерите. Защо ли на архивните кадри всички до един са кожа и кости, що няма пухкави, що няма мускулести ей така, за разнообразие поне, да покаже някой индивидуализъм? Що? Нали всичко е индивидуално, пък там всички са индивиди? Ма са скелети. До един.
Така че без повече индивидуалности и уникалности, към автора, изчисли си нуждите от храна, изхвърли лайната от нея, сложи си един дефицит от  500ккал, раздвижи се, но в зала, не на пътеки, пък ако си толкова индивидуален и нямаш резултат, пиши тук да се извиня и да си посипя главата  с пепел.

ПП: късно видях, че вече тренираш, а и си спрял баничките. Пиши обаче какво и как тренираш, почна ли 5х5, щото някои викат тренировка и на трите серии бицаги преди излизането в събота вечер.

Какво сваляш? Какво? Щом има недостиг на храна, какво сваляш? Хората искат да се избавят не от килограми, а от мазни такива. Има разлика. Затова има различни диети и физическо натоварване, което върви заедно. Тук слагам точка!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.05.14 15:11.

04.05.14
22:47

на ден приема около 2500кк BMR ми на ден е около 3700кк
тренировката ми се състои от
1 обръщане от вис вдигане над глава и клякане
2 тяга
3 лежанка
4 лег преса през ден
5 коремни преси
Тренирам 5-6 пъти седмично

Мнението беше редактирано от Vando Peev на 04.05.14 22:52.

04.05.14
23:27

Васко, това дето си подчертал от поста ми е неоспорим факт. Общовалиден принцип. Как точно ще се приложи този принцип е отделен въпрос. Може да е грамотно, може да е неграмотно, може да е умно, може да е глупаво, може да е здравословно, може да е нездравословно, може да води към постигане на здраво, силно и хармонично тяло, може да води към затлъстяване или анорексия. И съм го написал ясно: различните режими имат отношение към това какво предимно качваш/сваляш, но няма, повтарям НЯМА начин да се  свали/качи и грам без дефицит/излишък. И на стероиди да си, няма да качиш нищо без излишък и обратното-на най-стриктното НВД ако ще в с ЦХ с 23 часа фаст да е няма да сваляш без дефицит.
Я сега ми кажи ти друг начин да качиш/свалиш килограми без този принцип? Пък бил той грамотен или неграмотен. Изключвам интервенции като липосукции или заиграване с разни ензимни блокери. И, о, чудо! Ще вземеш да решиш глобални проблеми като затлъстяването или глада на децата по света. Успех в начинанието.

ПП: Още нещо от поста ми: дефицит 500ккал, пълноценна храна без боклуци в нея и физическа активност, при това в зала, а не разходки на пътечка, това ли е неграмотно отношение към проблема? Или просто четеш на парче?

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 04.05.14 23:30.

Васко може би иска да обори законите на термодинамиката :D

04.05.14
23:33

...

ЕДИТ: Редактирам, защото е сериозен проблема, не върви да се еба*аме по форуми с това.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 04.05.14 23:36.

Carbohydrate

05.05.14
07:20

Весо, написал си, като си акцентирал само на това, че недостиг на храна е път за отслабване и си дал пример за конслагерите! Сега спри да ядеш и ще видиш, че първо стомаха ти ще атрофира....Писал съм тук сто пъти вече по темата и ми излязоха пришки на пръстите да чукам по клавиатурата... За тава написах, че твойто писане НЕ е коректно/грамотно, защото ти наистина отслабваш, но въпросът е какво сваляш и до колко е полезно. Мисля, че ме разбра. Да отслабнеш - свалиш мазнини- не е толкова просто. Виждаме го всеки ден тук на форума, как хорота не знаят от къде да започнат, защото не знаят остовните неща. А не знаят, защото като теб, не четат, даже тук на форума. За всички, и за теб, това е само липса на храна, което не е правилно. Това е равносилно да кажеш, че човек може да лети и след като някой скочи от блока, да му се провикнеш, че си имал предвид със самолет)))).

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.05.14 07:21.

Васко, Весо не е написал недостиг на храна.

Написал е “Ядеш повече отколкото изразходваш-качваш; ядеш по-малко отколкото изразходваш-сваляш.”. А изразходването може да е 0, може и да е огромно, ако тренираш много.

Carbohydrate

05.05.14
07:38

казано от Херцог Трън на 05.05.14, 07:34:

Васко, Весо не е написал недостиг на храна.

Написал е “Ядеш повече отколкото изразходваш-качваш; ядеш по-малко отколкото изразходваш-сваляш.”. А изразходването може да е 0, може и да е огромно, ако тренираш много.

...и в подтвърждение е дал пример с конслагера )), разбрах))
Весо е разбрал вече, че е написал нещо друго. Аз знам, че той знае и е информиран и е сгрешил, че е написал това горе...

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.05.14 07:42.

Примерът му може да не е най-удачният, но пък и ти не е нужно да бъдеш чак толкова буквалист ;)

Carbohydrate

05.05.14
07:42

казано от Херцог Трън на 05.05.14, 07:41:

Примерът му може да не е най-удачният, но пък и ти не е нужно да бъдеш чак толкова буквалист ;)

Кажи го на себе си, Кольо, Петко и т.н....Нали?!

А, да, забравих, че имаше заговор на екипа срещу теб :)

Уж си на години, Васко, а се държиш като в предучилищната “Другарко, той ми взе камиончето...”. Хич не ти отива, ама ти си знаеш :)

Carbohydrate

05.05.14
07:58

казано от Херцог Трън на 05.05.14, 07:49:

А, да, забравих, че имаше заговор на екипа срещу теб :)

Уж си на години, Васко, а се държиш като в предучилищната “Другарко, той ми взе камиончето...”. Хич не ти отива, ама ти си знаеш :)

Охо, двойствен стандарт. Ти лично си писал след моите коментари, от които излизаще, че трябва да се уточнявам. А пък за Кольо да не говорим, че съм свалил и последната тема заради това. Така, че недей да злословиш и пишеш такива коментари, като горния. Кольо е писал, че с такива коментари, като на Весо, може хората да се подведат и да гладуват, защото са не пълни, меко казано.
Като гледам форума и децата, които са тук, мисля, че “другарката” даже няма да помогне вече. Но, който има желание го постига, търси, намира и т.н.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1