Болка в капачките при клекове.

Здравейте :) Значи имам проблем с краката когато правя клекове и той е, че ме болят капачките (най-отгоре). В началото на клека почти не ме боли, но като се стигне до по ниско ниво и болката се усилва доста. Затова правя половин клекове, където болката се търпи горе-долу, но не мисля, че е добре да правя половин упражнение. Моля за помощ, ако някой има идеи!!! Пускам 1 снимка, за да се види по-точно къде е болката(с червено съм отбелязал). Капачката е потъмнена на снимката, а болката е точно в края на капачката от външната страна.

снимка

Темата беше редактирана от Никола Запрянов на 20.04.14 22:14.

21.04.14
00:04

От колко време правиш клекове,ако е от скоро много е вроятно да го правиш с грешна техника.
Коленете не трябва да минават линията на стъпалата.

Като се замисля наистина коленете ми минават по-напред от стъпалата. Ще пробвам да ги държа на 1 място. И ще питам тук още 1 въпрос, за да не отварям нова тема. При клекове и гребане (главно), а понякога и като стоя на 1 място и вдигна примерно лоста за бицепс (краката на 1 линия) и чувствам напрежение в кръста. Гледам винаги първо техниката да ми е правилна преди всичко останало. Дори понякога като си седя в рейса ми се случва да ми омалее кръста. Не съм голям фен на мъртвата тяга и не я правя, но правя екстензия през седмица (редувам ги през седмица с 1 друго упражнение). Може ли да ми кажеш още някое упражнение как да си заздравя малко кръста? Мерси.

21.04.14
23:06

Най - вероятно клякаш като изнасяш коленете напред още в началото на движението. Опитай този вариант на клякане, по - безопасен за коленете се води:

https://www.youtube.com/watch?v=kawBY5p29fQ

21.04.14
23:07

казано от Biad__ на 21.04.14, 00:04:

От колко време правиш клекове,ако е от скоро много е вроятно да го правиш с грешна техника.
Коленете не трябва да минават линията на стъпалата.

Коленете може и да минат линията на стъпалата В НАЙ – ДОЛНАТА ТОЧКА НА КЛЕКА в зависимост от анатомията на човека и ако клекът е щангистки.

21.04.14
23:31

Коленете няма как да не минават напред,това е една титанична глупост в описанията за изпълнение на клек.Елементарна физика-ако не минат напред ,центъра на тежестта се премества назад и следва падане по гъз.Точно за това и хората с натегнати прасци не могат да клякат дълбоко-защото коленете не могат да минат напред....

22.04.14
00:40

казано от Гената на 21.04.14, 23:31:

Коленете няма как да не минават напред,това е една титанична глупост в описанията за изпълнение на клек.Елементарна физика-ако не минат напред ,центъра на тежестта се премества назад и следва падане по гъз.Точно за това и хората с натегнати прасци не могат да клякат дълбоко-защото коленете не могат да минат напред....

Никой не говори за пълен клек,там е ясно.Но до успоредни бедра на земята лесно може да се държат коленето до линяита на стъпалото.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 22.04.14 00:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1