Интензивно кардио и качване на килограми?

22.04.14
20:05

Не съм сигурен, че тук е мястото за тази тема, но имам един въпрос. по принцип съм волейболист, но вече спрях тренировки. Мисля, че съм доста слаб
талия  86
гръден кош  90
раменна обиколка  109
ръка  34
ханш 112.5
тегло 79.7
височина 1.89
Реших да започна да спортувам по-активно и в момента комбинирам 20 минутно бягане преди тренировка с кръгова програма за начинаещи във фитнеса, отделно събота и неделя бягам по 30-тина минути на стадиона до нас. Слаб съм, имам шкембенце. Искам да сваля шкембето и да си разширя малко гръдния кош и гърба и да кача 4-5 килограма. Преди няколко дни започнах да спазвам диета предимно се състои от:
Закуска 7 часа- 30 грама мед, 1 яйце, ябълга и банан
Втора закуска 10 часа - една питка пълнозърнест хляб 70 грама, кисело мляко 1,5% и 2 банана 350 грама
Обяд 13:00- 14:30 часа (зависи кога се прибера) - обикновено месо, каквото има например около 200 грама кюфтенца със 100 грама пълнозърнест хляб и за десерт 1 банан.
1 час след обяда - 50-100 грама соя
17 часа - кисело мляко с бисквити
20 часа - тук вече каквото има за вечеря обикновено хапвам салата домати и краставици и последните няколко дни приемам по 300 грама картофено пюре и малко преди да си легна с малко мазохизъм ям по 100 грама извара.
Отделно след всяка тренировка във фитнеса приемам суроватъчен протеин и пия мултивитамини и мисля да си взема рибено масло.
Та така де искам и да сваля мазнинките в корема и същевременно да кача 4-5 килограма, както и да изчистя мазнинките от бедрата.

А и между другото съм изчислил това количество храна, че е около 2700 ккал

Мерси предварително на отговорилите, не ме хейтвайте не съм много наясно с нещата. Моля за компетентно мнение . :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.04.14 09:33.

22.04.14
21:06

На тоя режим му липсват едни 6-8 цели яйца и 500-1000гр месо разбити по храненията, без белтъчини няма как.

Оххх малко ми е хард с месото иначе за яйцата няма да има проблем. А и тази извара нещо започва да не ми понася, мога ли за я заменя с нещо преди лягане ?

23.04.14
07:08

Ами недей да я ядеш. Кисело мляко с орехи или други сурови ядки е ок.

23.04.14
08:30

Ако продължаваш да ядеш по килограм банани на ден  и муаш хляб на всяко ядене, трудно ще свалиш “шкембенцето”  ... наблегни на протеина.

Докато храната ти е толкова зле балансирана - трудно ще станат нещата.
Храниш се почти само с въглехидрати.

23.04.14
12:57

Махни тези бисквити или яж млякото чисто или слагай овесени ядки или трици за да ти по сладко една лъжичка мед.
Хапвай повече месо ,риба и млечни продукти. С толкова много въглехидрати нищо няма да направиш . Изварата като не ти харесва не я яж.Не е задължително все пак.

Мнението беше редактирано от Alexandra Stefanova на 23.04.14 13:01.

Добре, успях да си пренаредя малко менюто, сутринта си закусвам със яйце, банан, мед и ябълка, в 10 часа хапвам пилешко месо към 200 грама със малко пълнозърнест хляб и един банан, на обяд 4 яйца с малко месо, един час след това си хапвам соя после тренировка след това протеин и вечерта ям свински пържоли и картофено пюре, 1 час преди лягане 1 кисело мляко с малко орехи.

23.04.14
14:53

не комбинирай плодовете с другата храна. яж ги на гладно, 30-60 мин преди ядене, така че да се “извозят” надолу и да не се застояват

Има ли значение дали киселото мляко ще е 0,1% или 2% когато качвам маса ?

Във всички случаи е по-добре да бъде с по-висока масленост, независимо от целта на режима.
Вземи си мляко с поне 3% масленост.

И последен въпрос, пия рибено масло на перли, евтино е 4 лева 200 перлички и се пият по 9 на ден. Дали е ефикасно и има ли смисъл да си взимам по-скъпо и ако да какво ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1