26.04.14
12:09
Здравейте след толкова разглеждане на чуждите дневници се реших и аз да си направя..Виждам,че има доста компетентни и отзивчиви хора тук готови да помогнат,така че притесненията ми изчезват лека полека.На почти 17 години съм,1.70 някъде съм висока не знам точно иии вече сигурно тежа 100 килограма страх ме е от кантара не искам да си помисля за него ;д От мъничка имам проблем с килограмите и винаги съм била по-едричка от останалите.С пубертета нещата се влошиха и аз все не обръщах внимание,докато накрая положението стана критично.Не съм спазвала някакви определени диети,но много гладувах и си мислих,че ще постигна нещо така.След всеки неуспешен опит се тъпча със сладко и се обвинявам...и желанието ми за промяна се изпарява.Не обичам да пия газирано,хляба също не ми е много любим,но сладкото..много ми е трудно да го спра.
Правиха ми изследвания миналата година на щитовидната жлеза,но всичко си ми е напълно нормално.Лекарката ми каза,че трябва много движение и никакво сладко.Приятелките ми и нашите ме навиваха да ходим на фитнес,обаче мен ме беше срам и не исках и да чувам за това.Ии така средата на февруари месец реших,че няма място за срам,защото едва ли аз ще съм тази там с многото килограми.Запознах се с доста хора,които ми дават съвети ако нешо не ми е ясно,инструкторите също са много любезни и общо взето вече свикнах.През тези няколко месеца се старая да ограничавам сладкото,доколкото мога и спазвах режим изготвен от инструктор.
3 седмици почти бях на този режим,но всеки ден едно и също не можех да ям,омръзна ми и спрях.После ще напиша какъв е и хранителния и тренировъчния режим.Доста хора ми казаха,че има промяна,но мен все още ме е страх от този кантар...Сега покрай Великден пак се отпуснах и пак изпаднах в едно такова състояние..нищо не ми се прави и мотивацията ми се изгубуи :(..Общо взето това много неща искам да кажа и не знам от къде да започна.Искам да започна тази НВД,обаче нещо не ми е ясно с това пресмятане на калориите и всичко останало пак ще прочета като се прибера след малко.Ще се радвам,ако някой ми разясни нещата.Ами,това е като я започна ще записвам храненията си и ще обърна по-сериозно внимание на тренировките и ще очаквам вашите съвети.
Темата беше редактирана от Simona Vasileva на 26.04.14 12:53.
26.04.14
13:27
Аз не мога да ти помогна със съвет относно храната, още по-малко с тренировките. Но на твоите години тежах 98 килограма. В момента тежа 57. Срам ме беше и мен и за това до фитнес не стигнах изобщо. Но ако мисиш, че ще се чувстваш по-добре- избери си дамски фитнес. Трудно е да се спазва диета, това е така, но със сигурност е по-трудно да не харесваш себе си, да не си здрава, нищо да не ти става и все да си депресирана. Когато ти се прияде сладко- хапни си плод, ако не помага- хапни си маалка лъжичка мед. Аз като преритам за сладко ям извара с плодове и канела. Много е вкусно и смятам, че е здравословно. Ако има нещо, изглеждащо ужасно вкусно около теб, представи си го залепено някъде по тялото ти под хормата на още излишни мазнини- много помага. Помисли си, че ще се чувстваш добре само докато го ядеш и то не изцяло, защото се чувстваш и виновна.
Поздрави и успех!
26.04.14
13:43
Ами аз свикнах вече с обстановката като цяло и по-малко се притеснявам..Благодаря ти!
26.04.14
21:04
Прочети тази статия и ако има нещо, което не ти е ясно, питай :) http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063
26.04.14
21:05
Ейй много ти благодаря,че писа!Четох и дори смятах,но винаги някакви различни резултати получавам и се обърквам.