Без сладко - полза или вреда.

25.04.14
19:20

От 5 дена съм започнал един цикъл ако може так да се каже 45 дена  без сладко.Единственото нещо което мога да ям е мед и стевия.За тези 45 ще проведа 35 тренировки доста натоварващи като ще имам 10 дена почивка х2 дена на седмица и през всичките 45-дена ще съм без сладко освен Мен и стевия.
Какво мислите ,това ограничение ще доведе повече до полезни или вредни резултати :)

25.04.14
19:51

Не виждам логика да наричаме режим, в който ти е позволено да ядеш мед, режим без сладко. /Но, ако за теб ‘’сладко” означава само бяла захар, определено ще има полза, даже е хубаво това да не е режим, а принцип в диетата ти./

AT

25.04.14
21:57

Супер си го решил, но внимавай да не претренираш само с 10 дни почивка от 45.

25.04.14
22:44

казано от Nickie на 25.04.14, 19:51:

Не виждам логика да наричаме режим, в който ти е позволено да ядеш мед, режим без сладко. /Но, ако за теб ‘’сладко” означава само бяла захар, определено ще има полза, даже е хубаво това да не е режим, а принцип в диетата ти./

Не ме разбрахте правилно според мен.Няма да ям сладко(вредните работи),а полезните това според мен са само мед и стевията.Ако не е така поправете ме :)
От другите ми е забранено сякакви вафли,сокове,торти бяла и кафява захар и всичко което не е мед и стевия.В прочие и бяла сол не ям от две години и повече и да ви кажа и перфектно без нея :)

Относно за програмата наистина е много натоварваща но това е целта и.Сега съм и 6 месеца без добавки като тези 6 месеца приключват след 40 дена.
Нека да чуем и другите потребители :)

Мнението беше редактирано от NN26 на 25.04.14 22:46.

25.04.14
23:10

само не прекалявай с меда. естествен продукт е и е полезен, но е въглехидрат и е много калории. с мек бял хляб е увличаща комбинация

само със спирането на сладкото ще постигнеш някакви резултати, ама не се ограничавай дотам, а си направи някакъв цялостен режим

25.04.14
23:24

казано от Pavel D на 25.04.14, 23:10:

само не прекалявай с меда. естествен продукт е и е полезен, но е въглехидрат и е много калории. с мек бял хляб е увличаща комбинация

само със спирането на сладкото ще постигнеш някакви резултати, ама не се ограничавай дотам, а си направи някакъв цялостен режим

Меда е по скоро за мюслито ми 2 лъжици на ден ползвам.Иначе си имам режим който ми е за качва на чиста мускулна маса .

26.04.14
12:53

Бъркаш нещата - ‘сладко’ не е същото като ‘захари’.
Трябва да спреш захарите, не сладкото. Има неща като стевията (и другите подсладители) които не са захари.
В захарозата (т.е. трапезна захар), меда, млякото (лактоза) и прочее продукти има захари.

Меда се състои от сумати видове захари (фруктоза, глюкоза, малтоза, захароза, др.) и съвсем малко количество минерали и витамини.
Да изядеш буркан мед е равносилно по ‘здравословност’ на това да изядеш кутия захар и да хапнеш половин морков.

Здравостловните качества на меда са силно популярни из интернет, но напълно не се поддържат от научните факти.

AT

26.04.14
13:57

Мед, мюсли, кисело мляко и други неща по избор е супер комбинация за закуска. Всеки ден това закусвам. Без мед това не може да се яде, много е кисело.

26.04.14
15:34

казано от Boris Yankov на 26.04.14, 12:53:

Трябва да спреш захарите, не сладкото. Има неща като стевията (и другите подсладители) които не са захари.
В захарозата (т.е. трапезна захар), меда, млякото (лактоза) и прочее продукти има захари.

Меда се състои от сумати видове захари (фруктоза, глюкоза, малтоза, захароза, др.) и съвсем малко количество минерали и витамини.
Да изядеш буркан мед е равносилно по ‘здравословност’ на това да изядеш кутия захар и да хапнеш половин морков.

Здравостловните качества на меда са силно популярни из интернет, но напълно не се поддържат от научните факти.

Колега ям само мед и стевия.Всичко друго е солено.Както казах без сокчета,коли, ептен подобни.В меда ДА има захар но мед ако някой ми каже че е вреден го черпа с каса бира докато ми обяснява своята теория :D

26.04.14
16:04

Цитат от Wikipedia:

“Медът е комбинация от захари и други съставки. Що се отнася до въглехидратите, медът е основно фруктоза (около 38,5%) и глюкоза (около 31%), което го прави сходен до синтетично получения захарен сироп, който е около 48% фруктоза, 47% глюкоза и 5% захароза /кристална захар/. В меда има и други въглехидрати, следи от някои витамини и минерали, ензими, хормоноподобни вещества, фитонциди и др. Както всички останали хранителни подсладители, медът е основно захари и не е значим източник на витамини и минерали.”

Коментара ми е към твърдението ти, че сладките неща се разделят на полезни и вредни. Просто няма логика да поставяш меда и захарта в различни категории.

Не твърдя, че меда е вреден, както и захарта не е вредна. Вредно е количеството, което хората приемат.

26.04.14
16:17

казано от NN26 на 26.04.14, 12:53:

В меда ДА има захар но мед ако някой ми каже че е вреден го черпа с каса бира докато ми обяснява своята теория

за здравето не е вреден, но е вреден за хранителния режим на някои хора.

.

казано от Anton Tsvetkov на 26.04.14, 13:57:

Мед, мюсли, кисело мляко и други неща по избор е супер комбинация за закуска. Всеки ден това закусвам. Без мед това не може да се яде, много е кисело.

може, аз ям кис.мляко+овес+настъргана краставица. има лек вкус на таратор (всичко е въпрос на личен избор... аз съм малко мазохист по отношение на храненето в посл.време) та към това като прибавя отделно извара и/или 1-2 варени яйца става пълноценна закуска без излишните калории на меда

Мнението беше редактирано от Pavel D на 26.04.14 16:25.

26.04.14
16:56

казано от Boris Yankov на 26.04.14, 12:53:

Медът е комплексна храна, захарта не е! С изказването си, обезмисли науката - Пчеларство. Утилизацията на меда в човешкия организъм, е различна от тази на захарта. Съгласен съм, че трябва да се внимава с количеството на меда, който се приема, но не съм съгласен със същото становище за захарта. Без захар спокойно можем да минем, защото тя е предимно храна за “емоциите”

26.04.14
17:28

Шоколада е още по-комплексна храна. Това няма кой-знае какво значение за хранителната му стойност.

Колкото до пчеларството като занаят - съществува от над 10 хиляди години. През по-голямата част от това време, проблема на хората е бил, как да си набавят нужната енергия от храната, за да не умрат от глад. Едва от последните 50 години, хората прекаляват с калориите (и особено захарите).

26.04.14
19:18

Нелепо е да сравняваш меда, с шоколада! Най-малкото, защото меда се получава в резултат на естествен процес, резултат на н-брой години еволюция, а шоколада се прави във фабрики, чрез механично смесване на съставките. Освен това, количеството на активните съставки в меда не е толкова важно, колкото качеството и формите в които се намират. Важна е биологичната им усвоимост, наличието на синергично действащи съставки и т.н. И тук не визирам конкретно витамини и микроелементи, а разни знайни и незнайни биологично активни вещества, които правят меда ценна част от диетата на хората. Що се отнася до историческата тема, не мисля че меда е храна от първа необходимост, а по-скоро - лукс. И мисля, че винаги е било така.

Ако се замислиш реално, в днешно време немалко хора също умират от глад, при това не само в изостаналите страни. Въобще яденето на захар и сладки неща, за мен е вид лукс и каприз. Аз лично не консумирам сладко от сто години, и нито съм умрял нито нищо. Проблема с калориите е само “черешката на тортата” според мен. Яденето на сладки неща, въобще храни с т.нар. “празни калории” води до отлагане на излишни мазнини, а оттам рефлектира върху състоянието на целия организъм. Въобще затлъстяването си е страшна болест, и би следвало да се третира като такава.

27.04.14
13:03

Pavel D, много благодаря за идеята за закуска! :D

27.04.14
14:07

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.04.14 15:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1